Snøscooterliv er også friluftsliv – TV-debatt i Naturkanal1 til uken. Opptak på mandag. Programmet sendes til fredag.

Bjørn Richard Johansen
Naturkanal1, som er Norges første TV-kanal retter mot folk som elsker jakt, fiske og friluftsliv, skal denne uken ha en tv-debatt om snøscooterliv også er friluftsliv. I debatten deltar leder for Snøscooterklubbenes Fellesråd (SKFR) Erik Kirkvold, stortingsrepresentant Heidi Greni (Senterpartiet), og Siri Meland som er fagsjef samfunnskontakt i Norsk Friluftsliv. Fredag 4. mars kan du se debatten på Naturkanal1.
Erik Kirkvold til venstre i forbindelse med besøk på snøscooter i Engerdal nylig. Her stopp og besøk innom Femund Lodge og Lars Monsen.

Snøscooterliv er også friluftsliv
Fredag 4. mars kan du se debatten på Naturkanal1. Tid for å se debatten blir offentligjort på Reitwagen.no straks vi får kunnskapen om det i løpet av uken.
– Dette blir en spennende debatt, sier Erik Kirkvold som er leder i Snøscooterklubbenes Fellesråd, SKFR til Reitwagen.no. Han er styreleder for en raskt voksende forening som organiserer 45 lokale snøscooterklubber fra hele landet og har 80.000 følgere på Facebook.

– Blant debattema blir diskusjon om ulovlig kjøring som SKFR mener vil bli minimal desto mer godkjente løyper vi får utviklet i Norge. Videre har vi store forventninger til den nye motorferdselsloven som skal utvikles etter vedtak i Stortinget. Den nye loven vil legge opp til mer lokalt selvstyre slik at kommunene kan bestemme snøscooterregleverket selv. Dette er noe vi ønsker og har jobbet for lenge, sier Erik Kirkvold i SKFR.

Snøscooter er også friluftsliv, sier SKFR.

– Det er viktig å merke seg at vi i SKFR ikke ønsker ukontrollert motorferdsel og dermed er helt på linje med målsettingene jeg har sett debattdeltakeren Siri Meland fra Norsk Friluftsliv har tatt til orde for i foreningens utspill i de senere år. Det vi ønsker er kontrollert ferdsel i godkjente og regulerte snøscooterløyper i Norge, sier Erik Kirkvold i SKFR.

Kjent logo for alle med interesse for snøscooter i Norge.

– Det blir stadig flere flotte snøscooterløyper i Norge og snøscooterliv er også friluftsliv, så Naturkanal1 er også en god kanal for oss med snøscooterinteresse, sier Erik Kirkvold.

Naturkanal1 bygger seg opp med spennende og gode programmer. Denne uken også med debattprogram.

Ny kanal med base i Levanger i Trøndelag
Naturkanal1 er en ny tv-kanal for mange av oss.
– Naturkanal1 er Norges første mediekanal rettet mot folk som elsker friluftsliv, jakt og fiske, sier Hans Petter Sundal som er prosjektleder for TMM Produksjon i Levanger. Reitwagen.no treffer han på telefon hjemme i Levanger ved inngangen til helgen. TMM har utviklet en lang rekke populære tv-konsepter siden de startet for 35 år siden høsten 1987. Blant annet suksessen Eventyrlig Oppussing som har gått på Viaplay/TV3 siden 2015.

Merk: Vi vil oppdatere Reitwagen.no saken med link til programmet når det legges ut.

Hans Petter Sundal i Naturkanal1 som garantert vil vokse seg til å bli en veldig viktig kanal.

Friluftsentusiaster
– Hos oss vil du finne autentisk innhold produsert av friluftsentusiaster, jegere og sportsfiskere, forteller en entusiastisk Hans Petter Sundal. Vi skal formidle og underholde, samt inspirere til bærekraftig og fornuftig bruk av naturen.

Naturkanal1 har som digital tv-kanal distribusjon til 60-70 prosent av tv-universet i Norge. Det vil si at den er tilgjengelig på Altibox, Telenor T-we og Allente. Allente (tidligere Canal Digital og Viasat) er en nordisk TV-distributør som når 1,2 millioner tv-kunder i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Videre kan du se programmet via Naturkanal1 på nett.

Et kjent merke i snøscooter-Norge.

– Selv om vi er en ny kanal ser vi at vi har truffet en spennende nisje og hatt stor interesse knyttet til våre programmer, sier Egil Lund som er produsent for dette programmet. Vi tar tak i tema som interesserer friluftsentusiaster, jegere og fiskere samt alle andre tema som er spennende for denne målgruppen. Målet er å lage gode naturprogrammer så vel som debatter knyttet til tema som er viktig for målgruppen.
– Ukens debatt knyttet til snøscooter er således et godt eksempel på en debatt som passer for Naturkanal1, forteller Egil Lund.

Tone Nymoen og Anne Lise Hegna på hver sin snøscooter i Telemark. Foto: Jens Marius Hammer, Telen.

TV kanal for friluftsentusiaster
– Snøscooterliv er også friluftsliv og det å delta i ordskiftet og denne typen debatter er viktig for oss som er snøscooterentusiaster, sier Erik Kirkvold som er leder for Snøscooterklubbenes Fellesråd, SKFR.

Moderne snøscootere har blitt mye mer stillegående og miljøvennlige i de senere år. Bærekraftige løsninger er viktige for bransjen og vi ser nå et stort fokus på elektrifisering hos alle produsenter. Det vil over tid gjøre snøscooteren mer eller mindre lydløs, slik vi har sett innenfor bilbransjen.

– Vi ble forespurt om å være med i debatten i forrige uke og takket selvsagt umiddelbart ja, sier Erik Kirkvold. Vi har på mange områder samme interesser som de vi møter i debatten. Men vi ønsker flere løyper i Norge hvor vi kan benytte snøscooter til jobb, fritid og rekreasjon.

Erik Kirkvold er leder i SKFR, Snøscooterklubbenes Fellesråd i Norge.

Erik Kirkvold i SKFR
Erik Kirkvold
i SKFR møter et panel bestående av stortingsrepresentant Heidi Greni (Senterpartiet) og Siri Meland som er fagsjef samfunnskontakt i Norsk Friluftsliv. Harry Tiller og Fredrik Fredriksen skal lede programmet som sendes førstkommende fredag (4. mars 2022).

Harry Tiller er en av de som skal lede debatten til uken.

Solid team i studio
Harry Tiller
, som i dager er kommunikasjonssjef i Trondheim kommune og tidligere journalist og kommentator i Adresseavisen, er program- og debattledere. Han deler rollen med Fredrik Fredriksen som til daglig er koordinator for Forum for Natur og Friluftsliv (FNF) i Trøndelag.

Fredrik Fredriksen er en av programlederne under opptaket til mandag.

FNF er et samarbeidsnettverk for natur- og friluftsorganisasjonene i regionen. FNF skriver på sine nettsider at de skal ivareta natur- og friluftsinteressene i Trøndelag ved å styrke og fremme organisasjonenes arbeid, være en møteplass for samarbeid og en arena for kompetansebygging for natur- og friluftsorganisasjonene med sitt virke i regionen. Medlemsmassen i organisasjonene i FNF Trøndelag utgjør om lag 50 000 personer.

Heidi Greni, Sp, fra Holtålen deltar i debatten i Naturkanal1.

Heidi Greni, Sp, fra Holtålen – En kommune med en aktiv snøscooterklubb
Politikeren Heidi Greni deltar i debatten som blir tatt opp i studio i Levanger på mandag.

Heidi Greni har siden 2013 vært stortingsrepresentant fra Sør-Trøndelag og er i dag 2. nestleder i Kommunal- og forvaltningskomiteen på Stortinget. Videre var hun vararepresentant til Stortinget 2009-2013 og møtte fast 2011-2013 da Ola Borten Moe satt i regjeringen. Grini var medlem i Holtålen kommunestyre i årene 2003-2019 og ordfører en kort periode i 2011.

Hans Jørgen Holden er leder for Holtålen Snøscooterklubb. Det å være ute i friluft, naturen og på jaktturer er de store interessene.

I Grini sin hjemkommune holder Holtålen Snøscooterklubb til. De har nesten 1.200 følgere på Facebook og en flott snøscooterløype. Klubben har 180 betalende medlemmer og har som mål å få koblet løypene i Holtålen til nabokommunene Selbu og Tydal i Trøndelag og Os Innlandet i fjellregionen. Det er alt en kobling av løypen fra Holtålen og Tydal.

– Videre ser vi at vi har et stort engasjement hos næringslivet i kommunen om få utviklet flere løyper, sier Hans Jørgen Holden som er leder for Holtålen Snøscooterklubb.

Norsk Friluftsliv deltar med Siri Meland.

Siri Meland fra Norsk Friluftsliv
Norsk Friluftsliv er en fellesorganisasjon for 18 norske frivillige friluftslivsorganisasjoner, med over 950 000 medlemskap og flere enn 5000 lag og foreninger. Organisasjonene har individuelle medlemskap og er åpne for alle. De er landsomfattende eller har mer enn 10 000 medlemmer. Organisasjonene har ikke motorferdsel eller organisert konkurranseaktivitet som hovedformål.

Meland har vært klar i sine uttalelser i Norsk Friluftsliv sine pressemeldinger:
– Når flertallet av kommunene som har anlagt snøscooterløyper velger å plassere disse i viktige friluftslivsområder, sier det seg selv at dette er svært bekymringsverdig, sier Siri Meland, fagsjef samfunnskontakt i paraplyorganisasjonen Norsk Friluftsliv.

Hun har tidligere sagt følgende i en pressemelding fra Norsk Friluftsliv:
– Den økende graden av ukontrollert motorferdsel i naturen er til plage for mange som søker gode naturopplevelser i skog og mark, og har lenge vært advart mot fra flere ulike hold innen friluftslivet i Norge, sier Siri Meland, fagsjef samfunnskontakt i Norsk Friluftsliv.

Erik Kirkvold liker seg på snøscootertur. Litt bål og bålpannekos passer alltid.

Viktig å møtes til debatt
– Snøscooter og også friluftsliv. Og som sagt gleder vi oss til TV-debatten, sier Erik Kirkvold.

– Vi har for øvrig undersøkelser og analyser som viser at snøscooterløyper er svært populære og at det ønskes flere løyper i Norge, avslutter en engasjert Erik Kirkvold. Derfor er det også svært viktig å møtes i denne typen debatter og løfte temaet frem i ordskiftet.

Naturkanal1 har store ambisjoner om å bli en populær kanal for alle med interesse for natur og friluftsliv.

Fakta om Naturkanal1
Naturkanal1 består av folk med et brennende engasjement for natur og friluftsliv. Med oss på laget har vi solide medspillere med samme lidenskap.
TMM Produksjon, som er en av initiativtakerne, har gjennom årene produsert bl.a. Eventyrlig Oppussing for TV3, Villmarksbarna for NRK i tillegg til en lang rekke naturprogram for NRK, TV2 og andre kanaler.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend