Fra pianoer til verdens beste motorer

Ronald Toppe
Hans Jørgen Morvik og Øyvind Hauge er enige, det er noe spesielt med japansk bilindustri.

Presten og bruktbilselgeren

Hans Jørgen Morvik er prest, Øyvind Hauge har bak seg et liv som bilmekaniker og bruktbilselger, fellesnevneren er en lidenskapelig interesse for biler og bilhistorie. Begge er fulle av fakta, fortellinger og anekdoter, som de deler i podkastserien «Presten og bruktbilselgeren».

Del av store industriselskaper

Hans Jørgen og Øyvind er fortsatt i Japan. Noe av det som kjennetegner japansk bilindustri er at de ofte samarbeidet med andre selskaper og bransjeaktører for å dele ressurser, teknologier og kompetanse.  Motoren i legendariske Toyota 2000 GT er for eksempel produsert av Yamaha. Yamaha startet med å lage pianoer, og produserer nå elektronikk, gressklippere og altså, det som mange regner for verdens beste motorer.

Fra bruktbil til buss

Øyvind har pensjonert seg fra jobben som bruktbilselger, men savnet noe å gjøre med høyrefoten, så nå kjører han buss noen dager i uken. Uansett, også denne gangen blir det førti minutter med historie, anekdoter, egne opplevelser, og et par skikkelige sidespor. Podkasten finner du der du vanligvis hører podkast. Du kan også høre den her, klikk på knappen under.

Hans Jørgen og Øyvind nevner mange biler i samtalen sin. Nederst finner du bilder av dem alle sammen. Klikk på bildene for å forstørre.

Neste episode

I neste episode dra de to fra Japan og venstrekjøring til Tyskland, der Hans Jørgen bodde i mange år.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend