Japanske biler, fra null til hundre

Ronald Toppe
Hans Jørgen Morvik og Øyvind Hauge er kommet til Japan. Norge var tidlig ute med å importere biler herfra, fordi skipsrederne trengte last.

Presten og bruktbilselgeren

Hans Jørgen Morvik er sogneprest, Øyvind Hauge er bilselger, fellesnevneren er en lidenskapelig interesse for biler og bilhistorie. Begge er fulle av fakta, fortellinger og anekdoter, som de deler i podkastserien «Presten og bruktbilselgeren».

Fra knøttsmå til storselgere

Hans Jørgen og Øyvind har reist fra England til et annet land med venstrekjøring, Japan. De første bilene som ble laget der var små og rare, designet av skatteregler og ikke folks behov. Men allerede i 1971 var Mazda et av Norges mest solgte bilmerker. Og når Hans Jørgen og Øyvind først snakker om Mazda må de ha en runde innom wankel – motoren med den hissigste lyden.

Femti minutter

Her har du femti minutter med historie, anekdoter, egne opplevelser, og et par skikkelige sidespor. Podkasten finner du der du vanligvis hører podkast. Du kan også høre den her, klikk på knappen under.

Hans Jørgen og Øyvind nevner mange biler i samtalen sin. Nederst finner du bilder av dem alle sammen. Klikk på bildene for å forstørre.

Neste episode

Det er mer å fortelle om japanske biler, så det blir en episode til derfra!

Share via
Send this to a friend