Ny podcast serie: "Presten og bruktbilselgeren"

Ronald Toppe
En prest og en bruktbilselger er et ulike par. Men disse to er begge langt over normalt opptatt av biler, og nå lager de podkast om lidenskapen sin. Hør på podcast serien “Presten og bruktbilselgeren”.

Ny podcast om bil som lidenskap

Hans Jørgen Morvik er sogneprest i Domkirken i Bergen, Øyvind Hauge salgssjef i Motor Forum.

Vi forventer kanskje at to såpass ulike personligheter bare treffes når bruktbilselgeren har behov for å bekjenne sine synder, men ikke denne gangen. Hans Jørgen og Øyvind deler en lidenskapelig interesse for biler. Spesielt litt eldre europeiske biler med sjel, som har utseende med seg.

Kjetil Reinskou i Kulturminnefondet (venstre) og Børre Skiaker i KNA. KNA pusser nå opp Tyrigrava med støtte fra Kulturminnefondet til glede for alle bil- og MC entusiaster i Norge.

Ros fra bilfolkets stemme KNA
– Det er flott å høre om dette engasjementet for bilen, både nye og klassiske biler, sier Børre Skiaker som er generalsekretær i Kongelig Norsk Automobilklub, KNA i Norge i en kommentar. KNA har ca. 34.000 medlemmer i Norge og er bilfolkets stemme i Norge. KNA har vært på bilistens side siden stiftelsen i 1907.

– Presten og bruktbilselgeren er et morsomt konsept og det blir artig å følge med fremover. Gleder meg allerede til å høre neste podcast med fokus på FIAT sin historie, og mange klassiske bilmodeller. Stor ros til Hans Jørgen Morvik og Øyvind Hauge for initiativet og engasjementet med å spre informasjon og historier om bilglede, avslutte Børre Skiaker.

Fabbrica Italiana Automobili Torino
Presten og bilentusiasten Hans Jørgen Morvik og bruktbilselger og podcaster Øyvind Hauge,

Bergen som base
De to ble født på slutten av 50-tallet, og vokste opp på strilelandet utenfor Bergen. På en tid og i en kultur da det ikke var så spesielt at en 15-16 åring kjørte rundt i sin egen bil, uten skilter.

Den første podkasten, som de ikke overraskende har kalt “Første gir”, handler om de første bilene de fikk et forhold til, godt krydret med artige fakta og selvopplevde historier.

Du finner podkasten der du vanligvis lytter til podkast, søk etter “Presten og bruktbilselgeren”. Du kan også høre sendingen her:

De to nevner mange biler i samtalen sin. Under finner du bilder av dem alle sammen.

Fiat – vi gleder oss alt til neste podcast
Temaet for neste podkast ble bestemt på sparket.

– Jeg tror vi må begynne med det viktigste, italienske biler, sier presten og bilentusiasten Hans Jørgen Morvik.

– Ja, og da kan vi jo begynne med Fiat, svarer bruktbilselger og podcaster Øyvind Hauge, Fabbrica Italiana Automobili Torino, etablert i 1899. Fortsettelse følger.

Reitwagen.no gratulerer teamet med sin første podcast!

Share via
Send this to a friend