HUSQVARNA MOTORCYCLES LANSERER HELT NYE VITPILEN- OG SVARTPILEN-MODELLER

Kenneth Nordahl-Pedersen
Vitpilen og Svartpilen-modellene er utmerket til urban pendling og litt lengre helgeturer. Husqvarna har presentert en oppdatert serie for 2024, med justert design og flere tekniske oppgraderinger.

Svartpilen 401 og Vitpilen 401

En helt ny fagverksramme i stål skal ivareta den anerkjente smidigheten til Vitpilen- og Svartpilen-modellene, med en lett svingarm i aluminium og WP-fjæring som sikrer forutsigbare kjøreegenskaper. 2024-maskinene har også lengre akselavstand og en revidert setehøyde. Dette skal gi bedre svingegenskaper uten å gå på bekostning av stabiliteten. Også styret, med noe lavere vekt, er nytt. 2024-serien drives av en ny og mer kompakt motorfamilie, EURO 5+-kompatibel med forbedret vektfordeling og revidert girkasse.

Vitpilen 401 og Svartpilen 401 trives både i og utenfor byen, og drives av en ensylindret motor på 399 cc og 45 hk. Denne er plassert inne i en stålramme i fagverksjonstruksjon. Kombinert med en ny svingarm i aluminium skal motorsyklenes kvikke kjøreegenskaper gi utmerket tilbakemelding til føreren. Vitpilen 401 og Svartpilen 401 deler det meste av teknologi, inkludert MTC i sving, valgbare kjøremoduser, justerbar WP-fjæring, ByBre-bremser og Bosch svingfølsom ABS. Easy Shift-teknologien tillater clutchfrie girskift mens en 5″ TFT-skjerm, førsteklasses lakkfinish og 17″ hjul fullfører den umiskjennelige stilen til Vitpilen- og Svartpilen-modellene.

Svartpilen 125/250 og Vitpilen 125/250

I lett-mc utgave er modellene drevet av en ensylindret motor på 125 cc og 15 hk. I likhet med sine søsken med større kapasitet, har begge modellene WP-fjæring, ByBre-bremser og Bosch svingfølsom ABS.

Svartpilen 250 er suveren på trange urbane veier og på svingete landevei, og kombinerer en lettere, 249 cc, 31 hk ensylindret motor med et nytt lett chassis, svingarm i aluminium og en oppreist kjørestilling. Som standard brukes WP-fjæring, ByBre-bremser og tokanals Bosch ABS. En ny 5″ LCD-skjerm, førsteklasses lakkfinish med dekaler og kraftige 17″ støpte hjul preger Svartpilen 250.

Tekniske oppdateringer:

  • Ny ramme og svingarm som imøtekommer den nye motoren med off-center bakhjulsoppheng
  • Ny 5″ TFT-skjerm i limt glass (5″ LCD-skjerm på Svartpilen 250)
  • Lakkfinish med overlakkerte dekaler
  • Setehøyde på 820 mm
  • Sving-ABS (dual-channel ABS på Svartpilen 250)
  • Easy Shift og tilkoblingsfunksjoner som standard
  • LED-frontlykt med posisjoneringslysring (uten posisjoneringslysring for Svartpilen 250)
  • Eikede 17″ hjul med premium Pirelli Scorpion Rally STR-dekk (Svartpilen 125 og Svartpilen 401)
  • 17″ felger i støpt aluminium med 6-eikers aerodesign og premium Michelin Power 6-dekk (Vitpilen 125 og Vitpilen 401)

Vitpilen- og Svartpilen-serien for 2024 begynner å være tilgjengelig fra februar 2024 hos autoriserte Husqvarna motorsykkelforhandlere.

 

Kilde/bilder: Husqvarna

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend