– Vi legger igjen minst 100.000 i året - og det er takket være snøskuterleden! skriver Avisa Østlendingen.

Bjørn Richard Johansen
Avisa Østlendingen med et godt eksempel om snøscooter og verdiskapning denne uken. – Vi har kjøpt hus på Finnskogen og blir mye her, blant annet for å kjøre snøskuter, sier John Bobby Torkildsby fra Strømmen til Avisa Østlendingen i Elverum. – Et veldig godt eksempel på hva interessen for snøscooter kan medføre av positive effekter for lokalsamfunnet, sier Erik Kirkvold i Snøscooterklubbenes Fellesråd.
Erik Kirkvold i Snøscooterklubbenes Fellesråd, SKFR

Et av mange gode eksempler
– Det er alltid hyggelig å lese om den gleden snøscooterløyper gir fastboende og tilreisende, sier Erik Kirkvold i Snøscooterklubbenes Fellesråd, SKFR til Reitwagen.no. Artikkelen i Østlendingen er bare et av mange gode eksempler på hvilken verdiskapning snøscooterinteressen kan bidra med. Østlendingen er lokalavis for Østerdalen, Solør, Glåmdalen, samt Trysil og Engerdal.

Faksimile av oppslaget i Østlendingen.

100.000 i året
I artikkelen i Østlendingen sier familien Torkildsby: – Vi legger igjen minst 100.000 i året – og det er takket være snøskuterleden. Ekteparet fra Strømmen i Akershus kjøpte seg feriehus på Finnskogen og tilbringer mye tid der. Det er den godt utbygde snøskuterleden som har lokket dem til området.


Kjøpte hus
– Vi ble kjent med folk i Åsnes og var her for å kjøre på snøscooterleden, forteller Torkildsrud  i intervjuet i Østlendingen. Så fikk vi lyst til å ha et fast sted å være. Det endte med at vi kjøpte et hus her, og jeg ser slett ikke bort ifra at vi flytter hit for godt om noen år. Huset er restaurert, og vi har planer videre. Alt dette har skjedd og skjer takket være muligheten til å kjøre snøskuter i kontrollert form på leden i Åsnes.

– Jeg kjenner flere som har tanker om å gjøre det samme, kjøpe seg et hus her, både på grunn av mulighetene på leden og av andre årsaker, sier Jon Bobby Torkildsrud til Østlendingen.

Foto: Åsnes kommune

Attraktive kommuner
– At en kommune kan tilby et variert tilbud av aktiviteter er med på å styrke bolysten og gjør den mer attraktiv for besøkende, sier Erik Kirkvold i SKFR. Snøscooterklubbenes Fellesråd, SKFR, representerer 45 lokale snøscooterklubber fra Agder i sør til Troms og Finnmark i nord med 80.000 følgere på Facebook.


Spent på utviklingen av flere løyper i Åsnes
I intervjuet i Østlendingen sier Jon Bobby Torkildsrud at de på mandag fulgte spent med på nettoverføringen av formannskapsmøtet i Åsnes kommune. Der var det diskusjon om utvidelse av snøskuterleden med flere nye etapper som engasjerte.

Mange har gitt god feedback på intervjuet
– Jeg har fått mange tilbakemeldinger på intervjuet, sier Jon Bobby Torkildsrud til Reitwagen.no. Han har tre snøscootere i garasjen i Åsnes. En Arctic Cat ZR-7000 Snowpro. 2016 modell med 140 hester. En Arctic Cat F8 2009 modell. Og en Yamaha Venture RS GT 2021 modell. Den siste er en skikkelig “Gold Wing” med alt mulig av touring utstyr, forteller en engasjert Torkildsrud til Reitwagen.no. De har hatt hytte på Rena i 27 år før de flyttet fritidsboligadresse til huset på Finnskogen. Her gjør vi alt av service på biler og utstyr så det blir lagt ned endel kroner i kommunen. Sånn bidrar snøscooterinteressen til å skape vekst for lokalsamfunnet.


Tre snøscootere og viktig å handle lokalt
– Vi er så godt etablert med vårt feriested her at det vil bety mye for oss fortsatt å kunne bruke leden om vinteren og andre tilbud om sommeren. Vi er ofte her i lengre perioder, og det gjør at vi handler alt lokalt. Alt til restaureringen av vårt hus er kjøpt her i Åsnes, sier han til lokalavisen Østlendingen.

– Det samme er tre snøskutere. Vi har service, reparasjoner lokalt, og vi kjøper tilbehør i skutersammenheng. Vi har tre biler som det skal være EU-kontroller på, samt servicer. Alt dette gjør vi i Åsnes. Så det drypper på mer enn èn næringsdrivende skriver avisa Østlendingen. Jeg tar nok ikke for hardt i når jeg sier at vi legger igjen minst 100.000 kroner i året i bygda, alt takket være snøskuterleden, sier Torkildsrud.

Erik Kirkvold i SKFR viser til godt oppslag i avisa Østlendingen.

Lokalpatriot
Han forteller at nabolaget og Åsnes i hele tatt, har tatt godt imot dem. Derfor mener han at det ikke er snakk om annet enn å bruke lokale aktører på alle områder.
– Det vi opplever her er så langt unna Lillestrøm kommune som man kan komme på mange områder. Når vi ringer til kommune, bedrifter og forretninger blir vi tatt skikkelig imot, og det blir hyggelige samtaler, skriver avisa Østlendingen.

Erik Kirkvold i Snøscooterklubbenes Fellesråd, SKFR

Et godt eksempel
– Så som i tilfellet her hvor ekteparet fra Strømmen velger å kjøpe seg fritidsbolig nettopp på grunn av løypene. Et veldig godt eksempel, forteller en engasjert Erik Kirkvold i Snøscooterklubbenes Fellesråd, SKFR.

Bengt Rune Strifeldt på snøscootertur 17. mai 2020.

Muligheter for mange kommuner i Norge
–Det vi ser i dette gode eksemplet i artikkelen i Østlendingen er nettopp hva vi håper skal bli normalen for langt flere kommuner i Norge, sier Bengt Rune Strifeldt som i fjor ble utpekt til Scooternorges viktigste politiker.  Strifeldt representerer Frp og Finnmark på Stortinget og har jobbet aktivt for at Motorferdselsloven må revideres. Det ble også vedtatt av Stortinget i mai i fjor.

I kåringen av viktige snøscooterpolitikere i Norge i Reitwagen.no i fjor høst ble Sandra Borch, nå Landbruksminister, fra Senterpartiet i Troms rangert som scootersakens viktigste kvinne.
– Jeg tror på lokalt selvstyre og har stor tillit til at vi med en revidert motorferdselslov vil ansvarlig gjøre kommuner i å samarbeide godt med alle interesser i snøscootersaken, sier Bengt Rune Strifeldt til Reitwagen.no. Da vil vi få mange positive ringvirkninger som det vi leser om her. Og så skal vi også huske at snøscooter er også friluftsliv og brukere av snøscooter er også naturfolk, avslutter Strifeldt på telefon med Reitwagen.no.

Share via
Send this to a friend