Den digitale «Motorsykkelens Uke 2022» markerer startskuddet på årets MC-sesong

Bjørn Richard Johansen
Årets motorsykkelsesong er fortsatt noen måneder unna, men fra mandag 14. februar til søndag 20. februar gjennomfører motorsykkelbransjen i Norge i et samlet løft en digital informasjonsuke med fokus på MC. Det er andre året Motorsykkelens uke gjennomføres med fokus på informasjonsdeling med formål å spre entusiasme for MC-saken i et Covid-19 vennlig format som når alle MC-entusiaster fra Lindesnes i sør til Nordkapp i nord.
Motorsykkelens Uke 2022 logoen.

Følg kalender event siden og hold deg oppdatert om Motorsykkelens Uke 2022 (trykk på link).

Uken starter mandag 14. februar med at vi markerer Norsk Motorcykkel Union (NMCU) som er 50 år i 2022. På samme måte markerer vi at NAF og NAF MC lanserer sin storsatsing på MC i forbindelse med oppstarten av Motorsykkelens Uke 2022. Videre blir avslutningen av uken markert med at NMCU avvikler sitt landsmøte i slutten av uken. Alle aktører med interesse for motorsykkel er invitert til å delta på arrangementet som har til formål å sikre informasjonsdeling på nett og i sosiale medier gjennom 7 dager i februar.

Odd Terje Døvik er leder av sentralstyret i NMCU i Norge. De markerer sitt 50 års jubileum i starten av Motorsykkelens Uke 2022.

– Målet med årets digitale Motorsykkelens Uke er å markere at det nå bare er et par måneder til MC-sesongen er i gang for fullt. Fokus på føreropplæring og sikker og god MC-kjøring står i fokus i år, sier Per-Anton Vinje som er styreleder i Motorsykkelimportørenes Forening, MCF og adm. direktør for Kellox AS som importerer Honda. Foreningen organiserer alle de store merkene som selges i Norge.

Per-Anton Vinje er styreleder i Motorsykkelimportørenes Forening, MCF. MCF er en sentral drivkraft bak Motorsykkelens Uke.

– Vi vil også ha mye fokus på den sterkt økende kvinneandelen av MC-førere vi ser i Norge. Som i fjor blir det en digital uke for å spre mye god informasjon om at våren nærmer seg – og dermed årets motorsykkelsesong. Dermed kan vi gjennomføre dette i en tid hvor Covid-19 situasjonen gjør det vanskelig å møtes fysisk, sier Per-Anton Vinje.

Eli Johanne Stene er president i WIMA.

– WIMA, damer på MC, gleder seg til årets arrangement. Vi skal markere det med å ha «Mekkekurs» for damer i samarbeid med forhandlere fra Agder i sør til Finnmark i nord. Enkelt vedlikehold samt fokus på føreropplæring, samt sosialt samvær er viktig når vi nå lager arrangement for WIMA rundt om i Norge i forbindelse med Motorsykkelens Uke, sier Eli Johanne Stene som er president i WIMA. WIMA er landets største forening for damer med interesse for MC-kjøring.

Terje Bredal ombord i Fjone-fergen på Nisser ved Treungen og Vrådal i Telemark.

– Vi gleder oss til Motorsykkelens digitale Uke 2022 og blant annet i gang å planlegge blant annet et mekkekurs her hos Speed Motorcenter AS i Sandefjord, sier Terje Bredal. Han er eier av Sandefjord sitt store MC-senter ved E18 gjennom Vestfold. Han har også etablert selskapet MC Touring Norway som har fokus på å tilby MC turer i Spania i den norske vintersesongen. Terje Bredal er også styreleder i Norsk MC-Forhandlerforening, NMCF og håper forhandlere over hele landet benytter muligheten til å sette MC på kartet lokalt under Motorsykkelens Uke fra 14. februar til 20. februar.

– Dette gir oss en fantastisk mulighet til å markere at nå er sesongen rett rundt døren, og kundene bør sikre seg sine MC-drømmer i sin lokale butikk, avslutter Bredal.

Motorsykkelens Uke 2022 logo.

Dette er hovedtemaene i årets digitale Motorsykkelens Uke, fra 14. februar til 20. februar:

WIMA – damer på mc – vokser i Norge. Stadig mer populært blant kvinner å kjøre motorsykkel i Norge.

Mandag til søndag: Gjennomgående i hele uken – WIMA – Damer på MC. Det gjennomføres mekkekurs i regi av WIMA forskjellige steder i landet. Noen av samlingene vil også spre seg ut over våren.

NMCU feirer sitt 50 års jubileum i 2022.
NAF forsterker sin satsing på MC. Mer om det under Motorsykkelens Uke 2022.

Mandag 14. februar – NMCU og NAF MC – Viktige organisasjoner for oss mc-interesserte. NMCU er 50 år i 2022. Påfølgende helg er det årsmøte i NMCU. NAF med stor satsing på MC. BIKE TV med kick-off intervju kl. 07.00 med programvert Stein Rømmerud fra BIKE, Per-Anton Vinje som er styreleder hos Motorsykkelimportørenes Forening og adm. direktør i Kellox, Mia Rusthen i Team Rusthen Racing/Mia Rusthen Racing og Arve Lønnum sekretær for MCF.

Tirsdag 15. februar – Fokus på kjøreglede og det å være turist i eget land i 2022 (+ å kjøre i utlandet bl.a. med transport/guidede turer). Fokus på kjøreopplæring/førerutvikling + trafikksikkerhet + kursvirksomheten som foregår. Sikker på MC kurs i regi av NAF. Bike TV med MotoGP tv-program med fokus på årets sesong og annen spennende MotoGP informasjon.

Hubriding.no har blitt en kjempesuksess i Norge. Digitale ruter perfekt for MC, Classic cars og sykkel.

Onsdag 16. februar – Fokus på MC og næringsutvikling; forhandlere – viktig lokale virksomheter over hele landet, reiselivsperspektivet (førerutvikling. Mat en del av opplevelsen) m.m. Henning Dyrkolbotn/kunst.

Stadig flere damer kjører MC i Norge.

Torsdag 17. februar – Vekst i antall kvinner på motorsykkel – Damer på MC + ulike spennende vinklinger. WIMA – damer på mc, The Litas, Gravel girls! Dirtbike Girls.

Ungdom og rekruttering er et viktig tema under Motorsykkelens Uke.

Fredag 18. februar – Rekruttering – Ungdom på MC. Legge inn også førerutvikling mot ungdom + øvelseskjøring.

Zero el-motorsykkel vokser i Norge.

Lørdag 19. februar – Innovasjon. Moderne MC-er, digital utvikling, elektrifisering – MC inn i fremtiden.
Gode tilbud i årets sesong. Årsmøte i NMCU. Klær og utstyr. Airbag/vest m.m. Hjelm og bekledning. Spesielt også for jenter. Viktig å tenke sikkerhet og godt utstyr. Ryggskinner som også passer for kvinner. Hva er god hjelm?

Teknisk vedlikehold er et viktig tema under Motorsykkelens Uke 2022.

Søndag 20. februar – Enkel teknisk vedlikehold på MC. Mulig info og opplysningsfilm i regi av Bikelife.

Kompetanse om gode kjøreteknikker er viktig for å bli en god MC-fører. Årets logo vil du bli godt kjent med i løpet av januar og februar 2022. Den er den samme som i 2021, men denne gangen med fargen Harvard-red/Harvard Crimson.


Kort om Motorsykkelens Uke:

Motorsykkelens Uke har som formål å kick-starte MC-sesongen og spre informasjon i mange digitale kanaler og flater. Arrangementet er et initiativ fra Motorsykkelimportørenes Forening, MCF hvor alle med interesse for motorsykkel er invitert til å delta. Reitwagen.no bidrar sammen med en rekke andre aktører å koordinere arrangementet. Det er en uke med fokus på informasjonsdeling om viktige MC-tema i mediene og på sosiale medier. Så denne uken vil du få ekstra mye spennende informasjon om MC spredt av importører, forhandlere, organisasjoner med fokus på MC og mc mediene med flere. Aktører som kan få delt sine MC-budskap er blant andre NMCU, NAF/NAF MC, KNA, Trygg Trafikk, Norges Motorsportforbund – NMF som er en del av Norges Idrettsforbund, Motorsykkelimportørenes forening, MCF, WIMA – Damer på mc, Hubriding.no, De historiske Hotell og Motorsykkelsiden på Facebook, Bike.no, Bikelife Norge, MC-Avisa, MC24-7, Calvat’s garage, Reitwagen.no, Førerutvikling.no, Senior MC avd. førerutvikling, Fjellkjør på Facebook, MC fotograf Mr. Drakenhoff og Norsk MC-Forhandlerforening, NMCF, Speedevent, California Superbike School, MCKurs.org, Tango MC, Senior MC, Trafikkforum, Norges Trafikkskoleforbund for å nevne noen.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend