«Vårsleppet 2021» – Klart for årets store og høytidelige MC-åpning i Rogaland 1. mai

Bjørn Richard Johansen
Alt er klart for «Vårsleppet» i Rogaland lørdag 1. mai. I 31 år har «Vårsleppet» i fylket med avgang fra Klepp Idrettshall og ungdomsskole med kjøring til Egersund i Rogaland markert starten på årets MC-sesong. Med godt vær kan kolonnen få opp mot 3.000 deltakere i år.
Illustrerende logo.

Stor deltakelse
Ja er vi heldig med været tror jeg det blir rekorddeltakelse, sier Jonny Mala som er hovedaktøren bak arrangementet i år. Han kjører selv en Honda Goldwing 1500, 1992 modell. Det hele startet for 31 år siden som et initiativ fra Bryne MC klubb. I lederteamet for «Vårsleppet-2021» har han med seg sin kjære kone Therese H. Mala og datteren Elise Alexis Henriksen. Alle tre veteraner og aktive i MC-miljøet i Rogaland.

SE OGSÅ SAKEN OM AT BMW MOTORRAD NÅ SATSER I STAVANGER. Se link om Motor Teknikk AS og De Historiske Hotel i Rogaland som samarbeider om MC-satsing og Hubriding.no:

Jonny Mala i front av kolonnen på Vårspretten på sin Honda Goldwing 1500, 1992 modell.

Rundturen blir en lang kolonne og deltakelsen er alltid stor. Været avgjør, og det kan trolig bli mer enn 3.000 deltakere i år. Kolonnen blir trolig opptil 15 kilometer lang om det blir 3.000 motorsykler. Tellepunktet er på Ålgård.

Helmer Steinsvåg roser arrangørene av Vårsleppet. Et viktig arrangement for Rogaland.

Viktig arrangement for Rogaland
– Vårsleppet markerer starten på våren her i Rogaland. I år markerer det også at vi er i gang med å legge ut en rekke digitale kjøreruter i Hubriding.no i Rogaland, sier Helmer Steinsvåg som er prosjektleder for Hubriding.no satsingen i Rogaland. Helmer Steinsvåg har eid Kronen Gaard siden 1993 og hotellet har vært i familiens eie siden 1953. Det inngår i De Historiske Hotel og spisesteder som også er sentrale i å utvikle Hubriding.no i Norge. Hubriding.no er utviklet av Straand Hotel i Vrådal i Telemark.

Geir Sølve Hebnes Sleveland jobber for å utvikle gode kjøreruter i Hubriding.no i Rogaland i regi av De Historiske Hotel og Spisesteder.

Vi bruker høsten til å planlegge for 2021
– Vi er veldig glade for å være i gang med rutetesting her i Rogaland og ser frem til å ta imot mange MC gjester dette året, sier Geir Sølve Hebnes Sleveland. Vi har utrolige mange fine ruter fra hav til hei. Kort vei til ikoner som Preikestolen, Lysefjorden Trollpikken, Jærstrendene og Kjerag. Fristelsene er mange, sier han med et smil. Nå som Vårsleppet står for døren marker det også starten på mange flotte kjøreturer for alle som er interessert i motorsykkel og classic car, samt sykkelinteresserte som vi har tilpasset Hubriding.no for her i Rogaland.

Gode regler i Vårsleppet
Det er lagt opp gode Corona-regler i forbindelse med arrangementet og alle lokale og nasjonale regler vil bli fulgt i Rogaland.
– Vi er alle nå så lei av Covid-19 tiden hvor vi har holdt oss innendørs. Motorsyklister i regionen gleder seg nå til å kjøre på tur, og mange har allerede startet denne helgen og forrige helg, forteller Elise Alexis Henriksen.

Therese H. Mala i arrangementskomiteen.

– Som alltid har vi gode sponsorer med å støtte opp om arrangementet, men skulle noen flere ha lyst å bidra er det bare å ta kontakt, forteller Jonny Mala.

Et godt team står bak arrangementet i Rogaland. Jonny Mala helt til høyre i bildet.

Kjøreruten er fast tradisjon
Turen starter nøyaktig kl. 11.00. Vi kjører gjennom Klepp sentrum og ut på RV44 som vi følger til brannstasjonen på Sandnes. Her tar vi av på E39 og følger denne i venstre felt til Stavanger. Ved enden av motorveien ved Madlaveien kjører vi rundt og ut på E39 sørgående. Venstre felt i motorveien brukes i forbindelse med kolonnen.

Flott flyer med god informasjon om Vårsleppet-2021.

Så følger vi E39 til Krossmoen hvor vi tar av til Egersund og fortsetter deretter direkte tilbake etter en runde i byen. Turen går så langs kysten, innom Varhaug og Nærbø, og vi ender opp ved utgangspunktet på Klepp. Her har det tidligere vært mat og drikke samt MC-utstilling i fem klasser. Custom, power, veteran, touring og racing.
– Det blir det dessverre ikke i år, som følge av Covid-19. Etter ankomst tilbake er arrangementet over og hver enkelt går hver til sitt, eventuelt til sin lille kohort, forteller Jonny Malla.

Historisk er det alltid godt besøk. I år med gode Covid-19 regler. Det blir ingen samling i år i forkant eller etterkant av arrangementet.

På grunn av Koronapandemien vil det ikke bli noen samling i forkant eller etterkant av arrangementet, men selve turen går som planlagt.

– Vi gleder oss stort til arrangementet og ønsker så mange som mulig velkommen, avslutter Jonny Mala. Vi forholder oss til gjeldende regler og oppfordrer alle deltakere til å gjøre det samme.

Thomas Wollburg gleder seg til Vårsleppet-2021 i Rogaland.

Gleder meg til å delta
Jeg gleder meg stort til Vårsleppet-2021. Det blir mitt første arrangement siden jeg tok førerkortet på mc i fjor, sier Thomas Wollburg som er motorsyklist og aktiv i Reitwagen.no og Hubriding.no teamet.

Share via
Send this to a friend