Telemark Næringshage lager Hubriding.no film for «Snowballkonferansen 2021»: Norsk reiseliv blir inspirert av motorsykkelturisme og kjøreglede

Bjørn Richard Johansen
Snowballkonferansen, som er en av landets største konferanser for vekst innen reiselivet, gjennomføres til uken. Denne gangen er fokus grønn omstilling, digitalisering og nærmarkeder i Covid-19 tiden. Et av hovedforedragene i år er Straand-familien, De Historiske Hotel og Spisesteder med satsingen på Hubriding.no med fokus på motorsykkel, classic cars og sykkel-turisme.
Noen bilder fra dagens filmopptak på Straand Hotel i Vrådal.

Heldigital konferanse
Siden hele Snowballkonferansen i år må foregå digitalt skal alle foredrag være spilt inn på forhånd. «Reiselivet post-korona» er årets tema. Selv om det er svært kritisk for mange bedrifter akkurat nå er det viktig at reiselivsnæringen evner å rigge seg for å gjenreise norsk reiseliv etter pandemien.

Hele reiselivsnæringen vil lære mer om Hubriding.no – MC turisme, classic car og sykkel fokusert reiseliv samlet i Hubriding.no.

– Konferansen vil sette fokus på ulike deler av reiselivets verdikjede og hvilke grep både bedrifter, destinasjonsselskaper og de offentlige aktørene tar for å få til en bærekraftig vekst etter pandemien, sier Ove Gjesdal som er daglig leder i Visit Lillehammer og ansvarlig for Snowballkonferansen 2021. Møteplassen er landets mest anerkjente innen reiselivet og det er 11 gang den arrangeres. Foredragene og diskusjonene vil ha fokus på grønn omstilling, digitalisering og nærmarkeder.

Ove Gjesdal gleder seg til torsdag og fredag hvor landets viktigste konferanse innen reiselivet går av stabelen. Snowballkonferansen er 100 prosent digital i år som følge av Covid-19.

– Det store engasjementet Hubriding.no har skapt er utrolig inspirerende å høre mer om. Videre: Segmenteringsstrategien mot motorsykkel, classic car og sykkel er et godt case. Hubriding.no, Straand Hotel og De Historiske Hotell og spisesteder har gjort en utrolig god jobb her som vi i reiselivsnæringen kan lære mye av, sier Ove Gjesdal.

Katrine Straand er hotellsjef og Lars Arne Straand er adm. direktør for Straand Hotel. Her med en Honda Africa Twin 1100 kubikk 2021 modell i peisestuen på Straand Hotel.

Hubriding.no med fokus på motorsykkel, classic car og sykkelturisme har blitt et begrep i Norge.
– Ett år etter at det Hubriding.no ble lansert har det fått betydelig anerkjennelse av de sentrale aktørene i norsk reiseliv. Hubriding.no er et konsept der du bor på hotell, nyter nye og spennende kjøreruter hver eneste dag. MC-turisten og Hubriding.no er opptatt av kjøreopplevelser, god service og gode kjøreruter. Alt dette har vi lagt til rette hos oss på Straand Hotel i Vrådal i Telemark og på alle de 15 hotellene som nå inngår i Hubriding.no konseptet, sier Katrine Straand som er hotellsjef på Straand Hotel til Reitwagen.no.

Innovasjonsprofessor Tor W. Andreassen ved Norges Handelshøyskole, NHH.

MC og innovasjon
Hubriding.no det mest innovative jeg har sett innen norsk reiseliv i det siste året, har innovasjonsprofessor Tor W. Andreassen ved Norges Handelshøyskole, NHH, sagt om Hubriding.no konseptet.

Anne Guri Sklet er daglig leder for Gyro Conference og ansvarlig for Snowballkonferansen 2021.

– Det blir spennende å høre om Hubriding.no. Det gleder vi oss til. Vi forventer ca. 250 deltakere i år, sier Anne Guri Sklet som er daglig leder for Gyro Conference som er teknisk arrangør for Snowballkonferansen. Snowballkonferansen er en nasjonal reiselivskonferanse med fokus på destinasjonsutvikling. Konferansen arrangeres av Visit Lillehammer i samarbeid med Høgskolen i Innlandet, NHO Reiseliv, Innovasjon Norge, Innlandet fylkeskommune, Regionrådet for Lillehammer-regionen og Regionrådet for Midt-Gudbrandsdalen.

Thea Fjørtoft (venstre) er ansvarlig for planlegging og regi av filmen, mens Tonje Hansen i Kragerøselskapet DigiSound er filmfotograf (i mørkt antrekk). Lars Arne Straand til venstre i bildet.

15 minutter om MC-turisme og Hubriding.no
– Vi har fått 15 minutter til vårt innlegg og bestemte oss for å benytte denne muligheten til å gjøre foredraget til en film for å illustrere vår historie godt. Videre vil vi kunne bruke filmen i andre sammenhenger etter at konferansen er ferdig, sier Lars Arne Straand som er adm. direktør for Straand Hotel til Reitwagen.no.

Per Anton Vinje er styreleder for Motorsykkelimportørenes Forening i Norge

– MC-turisme er synonymt med god næringsutvikling. Vi støtter fullt opp om strategien om å satse på MC-turisme i Norge. Hubriding.no har virkelig imponert oss i MCF, sier Per Anton Vinje som er styreleder for Motorsykkelimportørenes Forening i Norge. Samtlige av de store merkene som selges i Norge er medlem i foreningen.

Lars Arne Straand (venstre) og Ole Andreas Isdahl til høyre.

– Som alltid når vi blir utfordret og får muligheter har vi forsøkt å være kreative. Denne gangen samarbeider vi med Telemark Næringshage i Kviteseid som hjelper oss med å lage filmen om Hubriding.no, sier Lars Arne Straand som er adm. direktør for Straand Hotel til Reitwagen.no.

Positiv og engasjert SP ordfører Bjørn Nordskog i Kviteseid.

Stolt ordfører i Kviteseid
– Det er utrolig artig å se hvilke ringvirkninger Hubriding.no har for hele lokalsamfunnet i Kviteseid. Ja for hele Telemark og Vestfold fylke, sier ordfører Bjørn Nordskog, Senterpartiet, til Reitwagen.no. At konseptet blir en suksess nå for hele reiselivsnæringen i Norge, ja det er jeg overbevisst om sier han. Veldig hyggelig også at Telemark Næringshage kan bidra her med produksjon av videoen som skal brukes under Snowballkonferansen.

Håvard Jakobsen Ofte er daglig leder for Telemark Næringshage AS.

Prestisjeprosjekt for Telemark Næringshage
– Vi er utrolig stolt over å ha fått oppdraget med å lage Hubriding.no filmen, sier Håvard Jakobsen Ofte som er daglig leder for Telemark Næringshage AS. Det er Thea Fjørtoft som er seniorrådgiver kreativ næring i næringshagen som står for planlegging og regi av filmen, mens Tonje Hansen i Kragerøselskapet DigiSound er filmfotograf.

Ole-Andreas Isdahl er idemakeren bak konseptet Hubriding.no og en av Norges mest anerkjente motorsyklister. Han er også motorsykkeljournalist i MC-Avisa.

Hubriding.no er en suksess
– Hubriding.no er en utrolig spennende historie om hvordan Straand Hotell og teamet som er involvert har skapt noe helt unikt for motorsykkel, classic car og sykkelinteresserte i Norge. Nå er det 15 hoteller som inngår i konseptet og lager digitale kjøreruter til glede for besøkende når våren nå kommer, sier Thea Fjørtoft til Reitwagen.no. Hun jobber ut fra næringshagens kontor på Neslandsvatn som ligger mellom Drangedal og Kragerø. Med svart belte i Tae-Kwon Do karate er det også steinkontroll på regi og konsept under filminnspillingen på Straand Hotel i dag.

Hubriding.no ble lansert på Straand Hotel i mai/juni i fjor. Det nydelige landskapet i Fjell-Telemark med Nisser i bakgrunnen. Fra venstre Anne-Hege Svartdal, daglig leder, Visit Telemark, Elisabeth Lid, næringssjef Kviteseid Kommune, Ole-Andreas Isdahl, kartoppkjører, MC Avisas Team BikerDudes, Bjørn Nordskog, ordfører Kviteseid Kommune, Bjørn Richard Johansen, styremedlem i Straand Hotel og MC-entusiast, Lars Arne Straand, adm. direktør og 5. generasjon vertskap, Straand Hotel. Helt til høyre Katrine Straand som driver det Historiske hotellet sammen med Lars Arne.

Gleder oss til at COVID-19 er tilbakelagt
– Nå gleder vi oss bare til at hotellet så vel som andre virksomheter som er rammet av Covid-19 situasjonen i kommunen, fylket og landet får åpnet igjen, sier næringssjef Elisabeth Lid i Kviteseid i en kommentar. Vi er alle stolte over det Straand Hotel her har gjort for å sette kommunen og fylket på det norske reiselivskartet.

Terje Bredal er styreleder og eier av Speed Motorcenter i Sandefjord. Bredal har støttet opp om Hubriding.no satsingen fra initiativet ble lansert i fjor vår. Bredal er også styreleder i NMCF, Norsk MC-Forhandlerforening.

– Neste år vil vi nok også se at vi vil få turister fra hele verden som flyr inn for å delta på Hubriding.no, avslutter Bjørn Nordskog som er en stolt og engasjert SP-ordfører med stor sans for kjøreopplevelse på 2 og fire hjul.

Tommy Flåterud (venstre) og Rune Midtbøen fra Kongsberg, som er frivillige i Hubriding.no teamet til Søstrene Storaas Hotell kom innom i dag i forbindelse med filmopptaket. KTM SuperDuke 1290 GT (venstre) og KTM 1290 SuperAdventure 2021 til høyre.

Fakta boks om Straand-Hotel
Straand Hotel er et fullservice hotell med 125 rom som Straand familien har drevet siden 1864. Flott kulturlandskap egnet for gode kjøreopplevelser, et godt kjøkken, svømmebasseng, terrasse, kurs- og konferanseavdeling, beach club med lekeplass og utleie av sykler, padlebrett, båter og kanoer. Flotte vandremuligheter, golfbane, veteranbåten M/S Fram og gode skimuligheter om vinteren. Medlem av De Historiske hotel og spisesteder. I Straand gruppen inngår også Vrådal Booking som formidler hytter og leiligheter i vakre Vrådal. Se www.straand.no og www.hubriding.no. 15 hotell i Norge er nå med i Hubriding.no konseptet.

Share via
Send this to a friend