MC-satsing bringer innovasjon til reiselivssektoren, sykkel og bilturismen i Norge: Det digitale Hubriding.no konseptet vokser og omfatter 9 hoteller og 5 fylker i 2021

Kenneth Nordahl-Pedersen
Hubriding.no, som er en innovativ og digital reiselivssatsing i Norge, lanseres for motorsykkel, sykkel og bil i 2021. Piloten til Hubriding.no ble skapt som en direkte konsekvens av Covid-19 krisen i fjor vår av Straand Hotel i Vrådal i Telemark. Det 156 år gamle hotellet, som startet å drive med fokus på veien som en skysstasjon i 1864, er nå tilbake med fokus på veien.
Lars Arne Straand er adm. direktør på Straand Hotel som utvikler Hubriding.no i Norge. Vrådal i Telemark i bakgrunnen.

Hubriding.no er en ny standard for motorsykkel, sykkel og bilturisme med hel-digital kartløsning. Resultatet er flere og lengre besøk på hotellet med overnattinger over flere døgn. Samtidig får de besøkende utforsker spennende veier i regionen og oppleve mange flotte opplevelser underveis. Dagens lansering kommer samtidig som «Motorsykkelens Uke 2021» starter i Norge. Det er et felles prosjekt blant mer enn 500.000 bil- og motorsykkel interesserte i Norge som i den kommende uke vil dele informasjon om MC-interessen digitalt. Videre vil budskapet gjennom Motorsportforbundet nå hele idretten med 2.1 millioner medlemmer i Norges Idrettsforbund.

Innovasjonsprofessor Tor W. Andreassen ved NHH, Norges Handelshøyskole, berømmer Hubriding.no for innovasjon innen reiselivsnæringen.

– Dette er noe av det mest innovative jeg har sett innen norsk reiseliv i det siste året, sier innovasjonsprofessor Tor W. Andreassen ved Norges Handelshøyskole, NHH, om konseptet.

Ole-Andreas Isdahl var idemakeren bak Hubriding.no. Sammen med Straand teamet har han videreutviklet konseptet til det det er i dag. Stadig flere hoteller kobler seg på Hubriding.no.

– Vi har brukt Corona-krisen aktivt til produkt og konseptutvikling. Vi hadde aldri ventet så god og umiddelbar positiv respons på Hubriding.no konseptet, sier Lars Arne Straand som er adm. direktør på Straand Hotel. Vi hadde rekordstort besøk av mc-entusiaster som benyttet seg av tilbudet i fjor sommer. Nå vil vi kunne tilby det samme til syklister og bilister. Straand Hotel i Telemark har nå fått med seg De Historiske Hotel og Spisesteder med 91 medlemmer rundt om i hele Norge på Hubriding.no strategien. Dermed vil det digitale Hubriding.no reiselivskonseptet vokse og omfatte flere hoteller fra i vårt langstrakte land.


Følgende hoteller, reiselivsmål og fylker er i gang med å tilrettelegge for Hubriding.no. Videre vil flere kommer til i ukene og månedene fremover.

  • Straand Hotel – Hubriding i Vestfold og Telemark (Tanken er: Alle veier fører til Straand)
  • Fru Haugans – HubRiding Helgeland i Nordland
  • Røros Hotel – HubRiding Røros i Trøndelang
  • Kronen Gård Hotel – HubRiding Rogaland i Rogaland
  • Gamlaværket – HubRiding Rogaland i Rogaland
  • Grand Hotel Egersund – HubRiding Rogaland i Rogaland
  • Sola Strand Hotel – HubRiding Rogaland i Rogaland
  • Hotel Victoria – HubRiding Rogaland i Rogaland
  • Losby Gods – HubRiding Oslo i Viken
Lars Arne Straand foran hotellets historiske del.

– Vi forventer storinnrykk av gjester om Covid-19 tiden gir åpning for det så snart kjøre-sesongen starter i april. I fjor viste det seg at vi hadde mellom 50-150 motorsykler, syklister og flotte biler på besøk hver langhelg. Slår det til blir det nok mange flere som skal prøve Hubriding.no i år. Noe av det mest overraskende for oss var at vi måtte oppgradere vinkartet. Motorsyklister, bil- og sykkelentusiaster viste seg å like gode viner og gode middager, forteller Katrine Straand som driver hotellet sammen med Lars Arne Straand.

HUB-riding ble første gang lansert på Straand Hotel i dag. Det flotte landskapet i Fjell-Telemark med Nisser i bakgrunnen. Fra venstre Anne-Hege Svartdal, daglig leder, Visit Telemark, Elisabeth Lid, næringssjef Kviteseid Kommune, Ole-Andreas Isdahl, kartoppkjører, MC Avisas Team BikerDudes, Bjørn Nordskog, ordfører Kviteseid Kommune, Bjørn Richard Johansen, styremedlem i Straand Hotel og MC-entusiast/Reitwagen.no, Lars Arne Straand, adm. direktør og 5. generasjon vertskap, Straand Hotel. Helt til høyre Katrine Straand som driver det Historiske hotellet sammen med Lars Arne.

Den innovative løsningen er nå i høst og vinter tilpasset for sykkel og bilturisme. De Historiske Hotel og Spisesteder har gått inn som nasjonal samarbeidspartner og løsningen lanseres i første omgang på 9 hoteller i 5 fylker i Norge.

Innovasjonsprofessor Tor W. Andreassen ved Norges Handelshøyskole, NHH,

Innovasjonsprofessor er imponert over Hubriding.no
– Det er interessant å se hva som er etablert i Hubriding.no konseptet gjennom stor innsats av Straand Hotel i Vrådal i Telemark, sier innovasjonsprofessor Tor W. Andreassen ved Norges Handelshøyskole, NHH, i en kommentar. Hubriding.no er det mest innovative jeg har sett innen reiselivsnæringen i Covid-19 tiden.

– En rekke hoteller blir nå en del av Straand-løsningen gjennom at kjeden De Historiske Hotel og Spisesteder tar i bruk den digitale løsningen med fokus på motorsykkel, sykkel og classic car på andre reiselivsdestinasjoner i Norge, sier Tor W. Andreassen. Veien brukes som hovedingrediensen kombinert med et digitalt tilrettelagt kart- og servicetilbud. Dermed kommer det flere gjester, samt at de besøkende blir boende på hotellet over flere dager for å ha mulighet å utforske flere kjøreruter.

Nils Henrik Geitle (bakerst på motorsykkelen her) er adm. direktør for De Historiske Hotell og Spisesteder i Norge.

– De Historiske skal tilby noe av det beste Norge har å by på og Hubriding-satsingen gir Norges beste kjøreopplevelser for MC, sykkel og Classic Cars. Dette er den perfekte måten å oppleve det beste våre destinasjoner har å by på, sier Nils Henrik Geitle som er adm. direktør for De Historiske Hotell og Spisesteder i Norge.

– Gjennom digital markedsføring og segmentering når man ut til de aktuelle kjøretøygruppene på en enkel, rimelig og målrettet måte. Det er i praksis et godt eksempel på at det fortsatt er mulig å finne innovative løsninger innen hotell og reiseliv i disse utrolig utfordrende tidene, sier Nils Henrik Geitle som er adm. direktør for De Historiske Hotell og Spisesteder i Norge.

Stadig flere Historiske Hoteller kobler seg opp i Hubriding.no, forteller adm. direktør Nils Henrik Geitle.

– Andelen gjenkjøp er også stor, som følge av at data blir tatt vare på og rebrukt i fornyet markedsføringsgrep. Vi ser at det bidrar til å skape vekst innen en sektor som eller har vært sterkt berørt av Covid-19 situasjonen i Norge, sier innovasjonsprofessor Tor W. Andreassen ved NHH i en kommentar.

For mer informasjon om Hubriding.no se www.hubriding.no

Katrine Straand er hotelsjef og står helt til høyre i bildet her.

Fakta boks om Straand-Hotel
Straand Hotel er et fullservice hotell med 125 rom som Straand familien har drevet siden 1864. Flott kulturlandskap egnet for gode kjøreopplevelser, et godt kjøkken, svømmebasseng, terrasse, kurs- og konferanseavdeling, beach club med lekeplass og utleie av sykler, padlebrett, båter og kanoer. Flotte vandremuligheter, golfbane, veteranbåten M/S Fram og gode skimuligheter om vinteren. Medlem av De Historiske hotel og spisesteder. I Straand gruppen inngår også Vrådal Booking som formidler hytter og leiligheter i vakre Vrådal. Hubriding.no er et digitalt reiselivskonsept utviklet av Straand Hotel med fokus på motorsykkel/MC, sykkel og flotte biler. Gjennom digitale kart og servicetilbud tilbyr man oversikt og digitale kartruter som bidrar til at besøkende kan bo på samme beliggenhet over flere dager. De Historiske Hotel og Restauranter med over 91 hotel og spisesteder i Norge jobber nå med å implementere Hubriding.no som standard på en rekke reiselivsdestinasjoner i Norge. Dette arbeidet koordineres av Straand Hotel i Vrådal gjennom www.hubriding.no

Share via
Send this to a friend