NRK og «Norge Rundt» - WIMA, motorsykkel og kjøreglede er temaet på fredag kl. 19.40

Bjørn Richard Johansen
NRK og det populære programmet Norge Rundt i NRK 1 har fokus på WIMA og motorsykkel til fredag. Opptakene ble gjort tidligere denne uken i Bergen. Film-innslagene skal være introduksjon, mellomstikk og avslutning for Norge Rundt-sendingen førstkommende fredag som er 23. april.
Norge Rundt filmer i garasjen. Programleder Fabian Amundsen Ubeda og WIMA president Eli Johanne Stene. Foto: Anette Sundsbak

11 damer og NRKs Norge Rundt
Tirsdag morgen var det samlet 11 damer utenfor president Elis garasje i Bergen. Med blodferskt mekkekurs innabords. Der guidet WIMA president Eli Johanne Stene NRK/Norge Rundt sin programleder Fabian Amundsen Ubeda gjennom de viktigste tingene man bør sjekke på motorsykkelen før den blir tatt i bruk etter vinteren. WIMA har over 2.400 følgere over hele landet og er en av kvinnegrupperingene som vokser kraftig. Det samme ser vi i andre kvinnegrupper som The Litas med bl.a. The Litas Oslo.

Norge Rundt er kanskje landets mest folkelige underholdningsprogram som har gått på NRK-TV siden 1976. Programmet sendes på fredager, like etter Dagsrevyen, på NRK1. Vi har alle et forhold til Norge Rundt i NRK.


Norge Rundt på fredag
NRKs kamera- og lydfolk festet det hele til film, mens de ti andre WIMA-jentene ventet i veikanten utenfor, brennklare for å kjøre på tur og vise journalisten en ørliten bit av Vestlandet. Les også mer om WIMA via linken.

– I enfoldighet kan vi fantasere om hva politiet sa mellom seg da de på avstand så omkring ti tusen kubikk og mye langt hår, utenfor en mørk garasje. Men når de stoppet ble de i alle fall blendet av smil og sløyfebånd. God stemning, der, altså, sier Eli Johanne Stene til Reitwagen.no.

Fanafjellet. Fv: Tone Lilletvedt Tonning, Anne Charlotte Nødtvedt Frønningen, Anette Sundsbak, Janet Lepsøy, Eli Johanne Stene, NRK lyd, programleder Fabian, Anne Marita Milde, Merete Skaflestad Holthe, Britt Pettersen, Ingeline Jægervand. Foto: Kathrine Dahl

Journalisten som passasjer
Med journalisten som mc-rype gled Eli Johanne Stene som sistemann i kolonnen ut på veien i solskinnet. Og med kamera-crew på slep, kjør, film, stopp, vent, snu, film og stopp igjen. Slik ble jobbet man gjennom dagen med opptak av mange ulike scener vi motorsyklister kjenner til.
– Programmet kommer til fredag og jeg håper det skal bli noen fine mellomstikk gjennom hele denne sendingen av Norge Rundt, sier Eli Johanne Stene i WIMA.

Den gamle veien fra Fana Kirke over Fanafjellet. Videre til Søfteland. Ruten egnet seg godt både for motorsykkelkjøring og på film. Over kortesjen svevde en drone for å fange luftige bilder av turen.

Gøy å være en del av WIMA
– Det var virkelig interessante og lærerike timer for oss i WIMA. Og jeg tror også NRK teamet fikk lære mye om det gode livet på motorsykkelen.

Bilde 7: La regne øse ned, la det renne strie strømmer.. Foran fra venstre: Ingeline Jægervand, Kitty Cecilie Jacobsen, Janet Lepsøy, Anne Charlotte Nødtvedt Frønningen. Bak fra venstre: Britt Pettersen, Merethe Skaflestad Holthe, Kathrine Dahl, Anne Marita Milde og Tone Lilletvedt Tonning. Foto: Anette Sundsbak

– Programmet kommer til fredag og jeg håper det skal bli noen fine mellomstikk gjennom hele denne sendingen av Norge Rundt, sier Eli Johanne Stene i WIMA.

ER-AN american diner. Foto: Anette Sundsbak

ER-AN veikroen
Et naturlig stopp, både for oss og for motorsyklister flest i Bergen er ER-AN, vegkroen med den amerikanske skolebussen bygd inn i restauranten. Stedets ansikt utad.
– Det var stort å bli tatt imot av Linda Andersen som selv stod og tok imot oss under ankomst. Og hva stod på menyen? Biker-burger, så klart! Avsluttet med den obligatoriske softisen var besøket komplett, forteller en engasjert Eli Johanne Stene.

Politiet fant ingen droger, bare god stemning. Foran venstre: Anne Marita Milde, Merethe Skaflestad Holte, Britt Pettersen, Ingeline Jægervand. Foto: Anette Sundsbak

Flott retur til garasjen
Bakveien innenfor Kalandsvatnet er en mye hyggeligere tur tilbake til sentrum enn hovedveien, og som finale seilte kortesjen inn på Fisketorget i Bergen.

NRK jakter alltid på godsaker.. Foto: Anette Sundsbak

– Bergensernes faste møteplass for mc. Akkurat denne dagen er plassen bortimot tom for motorsykler, ettersom værmeldingen faktisk stemte, forteller WIMA president Stene med et smil. Klokken 16 skulle det komme regn, og det gjorde det. Heldigvis er de vestlandske mc-jentene vaskeekte – i ordets rette forstand, og en byge er ikke nok til å legge noen demper på humøret.

WIMA logoen blir mer og mer synlig i Norge blant kvinner på MC.

Hyggelig å bidra i Norge Rundt
– Vi er superglade for å ha fått lov til å vise frem noe av det WIMA står for. Kjøring, fellesskap, turglede, godt humør og gjestfrihet, understreker Eli Johanne Stene.

Biker-burger på menyen. Fv: Anette Sundsbak, Janet Lepsøy, Anne Charlotte Nødtvedt Frønningen, Tone Lilletvedt Tonning og Eli Johanne Stene. Foto: Kathrine Dahl

Takk til MCavisa og Peter O. Carlsson og Calvat’s Garage for å få lov å dele YouTube videoen om WIMA og kjørekurset nedenfor. Hør og les også Podcast om WIMA.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend