De Historiske Hotel i Rogaland planlegger for fem Hubriding.no ruter: Høsten og vinteren blir brukt til å kjøre opp rutene samt gjøre de klart digitalt i Hubriding.no.

Bjørn Richard Johansen
Rogaland har varslet at de planlegger å lansere Hubriding.no ruter til våren 2021. Dermed vil Hubriding.no prosjektet, som ble startet med Straand Hotel i Vrådal få sin regionale avlegger til våren. Flere andre hoteller og regioner i Norge jobber også med å legge til rette kjøreruter i 2021. Disse vil vi lansere når de blir klare fremover.

Sentralt i Hubriding.no i Rogaland er hotellene Sola Strand Hotel, Kronen Gaard Hotel i Sandnes, Grand Hotell Egersund og Hotel Victoria. Hubriding.no er et konsept med formål å gi motorsyklister, syklister og bilentusiaster gode digitale kjøreruter ut fra hoteller og spisesteder. Straand Hotel i Vrådal har utviklet løsningen som De Historiske Hotell nå introduserer på flere hotell rundt om i Norge. Tidligere i høst ble det kjent at et forprosjekt ble etablert i Rogaland.

HUB-riding ble lansert på Straand Hotel i juni. Det nydelige landskapet i Fjell-Telemark med Nisser i bakgrunnen. Fra venstre Anne-Hege Svartdal, daglig leder, Visit Telemark, Elisabeth Lid, næringssjef Kviteseid Kommune, Ole-Andreas Isdahl, kartoppkjører, MC Avisas Team BikerDudes, Bjørn Nordskog, ordfører Kviteseid Kommune, Bjørn Richard Johansen, styremedlem i Straand Hotel og MC-entusiast, Lars Arne Straand, adm. direktør og 5. generasjon vertskap, Straand Hotel. Helt til høyre Katrine Straand som driver det Historiske hotellet sammen med Lars Arne.

– Det er utrolig inspirerende å se at vi fremover vil få flere ruter andre steder i Norge som kobler seg til Hubriding.no, sier Lars Arne Straand som er adm. direktør for Straand Hotel i Vrådal i Telemark.

Geir Sølve Hebnes Sleveland er direktør på Grand Hotell Egersund.

Rogaland er på
– Den første ruten vi kjørte opp var Egersund-Flekkefjord, deretter videre til Sirdal, Byrkjedal, ned mot Gloppedalsura og tilbake til Egersund. Det er veldig flotte strekk med mye svinger, fjord og høydemeter. Her har vi også fått tatt mye fotos underveis, forteller Geir Sølve Hebnes Sleveland som er direktør på Grand Hotell Egersund.


Prosjektleder for Hubriding.no satsingen i Rogaland er Helmer Steinsvåg som har eid Kronen Gaard siden 1993. Hotellet har vært i familiens eie siden 1953.

Prosjektleder for Hubriding.no satsingen i Rogaland er Helmer Steinsvåg.

Vi bruker høsten til å planlegge for 2021
– Vi er veldig glade for å være i gang med rutetesting her i Rogaland og ser frem til å ta imot mange MC gjester neste år, sier Geir Sølve Hebnes Sleveland. Vi har utrolige mange fine ruter fra hav til hei.  Kort vei til ikoner som Preikestolen, Lysefjorden Trollpikken, Jærstrendene og Kjerag. Fristelsene er mange, sier han med et smil.

På rundtur for å samle fotos og kjørerute informasjon.

Den første ruten som ble kjørt opp var R44 fra Egersund via Nesvåg, Sogndalstrand, Jøssingfjord Åna Sira og mot Flekkefjord. Førere her var Frank Myklebust, Svein Landro, Kjell Arnt Rasmussen, Frode Refsland var MC gutta.


Andre som er involvert i Hubriding.no prosjektet i Rogaland er Thomas Wollburg i Reitwagen.no, Bente Bergøy i WIMA og Egil Pedersen i NMCU i Rogaland.

Elisabeth Saupstad er reiselivsdirektør i Region Stavanger.

Reiselivsdirektøren gleder seg
Tidligere i høst, når det ble klart at Hubriding.no skulle lanseres i Stavanger regionen uttalte reiselivsdirektøren følgende:
– Vår region er perfekt for motorsykkelkjøring. Samme med å kjøre tur med flotte biler eller på sykkel. Stavangerregionen & Ryfylke har en storslått natur med høye fjell og dype fjorder. Fra ytre skjær til lune bygder. Fra bratte utsiktstopper til grønne daler. Det er kort avstand til fjell og fjord i hele regionen. Regionen har i tillegg et sterkt og bredt kulturturtilbud og fantastiske kulinariske opplevelser, sier Elisabeth Saupstad som er reiselivsdirektør i Region Stavanger.

Sentrale i å legge til rette for Hubriding.no rundt om i Norge. Nils Henrik Geitle (fra venstre), Endre Tarald Glastad, Terje Bredal, Katrine Straand, Ole Andreas Isdahl og Lars Arne Straand.

Ønske fra våre gjester
– Flere av våre gjester rundt om i Norge har spurt oss om vi har Hubriding.no muligheter som har medført at vi har måtte sette oss inn i hva dette egentlig er. Og når vi forstod opplegget har vi raskt konkludert med at dette er genialt, enkelt og tilpasset vår tidsalder med digitale løsninger i form av Google-kart, Garmin eller TomTom kart og GPS løsninger i bruk hos oss alle når vi er på veien, sier Nils Henrik Geitle i De Historiske Hotel og Spisesteder (DHH). DHH har medlemmer over hele landet fra Agder i sør til Troms og Finnmark i nord.

 

Share via
Send this to a friend