Tidenes folkemøte og snøscooterdebatt i Narvik i forkant av stortingsvalget!

Bjørn Richard Johansen
30. august blir det snøscooterdebatt på Quality Hotel Grand Royal i Narvik. Narvik er en storkommune med flere gode snøscooterløype initiativ og også høyborgen for «TV2 – Sledheads – et snøskuterliv» i Norge. Snøscooterklubbenes Fellesråd, SKFR, inviterer til folkemøte hvor stortingskandidater fra de ulike partiene skal diskutere hvordan reglene for snøscooterkjøring i Norge bør være. Her er det verd å ta seg turen til Narvik eller følge med digitalt!


SKFR er en samlende forening for snøscooterklubber I Norge og representerer 45 lokale snøscooterklubber fra Agder i sør til Troms og Finnmark i nord og har 80.000 følgere på Facebook. Vi vil også se på muligheter for å distribuere debatten digitalt til våre mange følgere på Facebook. Stortingsvalget i år går av stabelen mandag 13. september 2021.

Et godt panel lover en god debatt!

30. august starter folkemøtet klokken 16.30 og avholdes på Quality Hotel Grand Royal i Narvik hvor Marlene Føre Franzen, kjent fra TV-suksessen “Sledheads” på TV2, er direktør.

Håper å ha mange av deltakerne fra TV2 serien tilstede i form av re-union! Foto: TV2

– Reitwagen.no vil fremover ta initativet til å forsøke å få til en reunion av hele «Sledheads» teamet bestående av de folkelige heltene fra den populære TV2 serien i fjor høst, forteller Erik Kirkvold som er styreleder i SKFR.

Følg arrangementet og meld deg på for å holde deg oppdatert via linken LINK

Faksimile av TV2 pressemelding og foto.

Folkelige kjendiser
I TV2 serien møtte vi blant annet Maria Sandberg, Sondre Zachariassen og broren Snorre Zachariassen, Marlene Føre Frantzen, Stefan Johannessen, Christoffer «Furu» Furu, Kristian Holm, Elisabeth Nordskog, Ramona Johansen og Martin «MAFO» Olsen. De har blitt nye folkehelter i Nord-Norge så vel som i resten av landet. Med ett ble snøscooter livet til disse ungdommene i Nord-Norge blitt hyggelig kveldsunderholdning i de tusen hjem rundt om i Norge. Snøscooter er også en del av den viktige ungdomskulturen i Nord-Norge, så vel som i mange andre kommuner i Norge.

Christian Senning Andersen er redaktør i avisa Fremover og debattleder for kvelden.

 Årets debatt for snøscooterinteresserte
– Sammen med snøscooterentusiaster i Narvik området planlegges og markedsføres debatten nå i sommer og frem til 30. august hvor vi håper på full sal, sier Erik Kirkvold som er styreleder i SKFR. Vi skal skape en god debatt hvor vi både opplyser og skaper folkemøte stemning i salen.

Quality Hotel Grand Royal i Narvik har Marlene Føre Franzen som direktør. Hun er også kjent som snøscooterentusiast i TV2 serien i fjor høst.

God debattleder
– Det vil bli muligheter for å stille spørsmål fra salen og til å lede oss gjennom debatten har vi vært så heldige å få tak i Christian Senning Andersen som er redaktør i avisa Fremover, sier leder i SKFR Erik Kirkvold. Få kan se saken fra alle sider bedre enn han. Han vil også vite hvor han skal trykke på for å utfordre de ulike aktørene. Kirkvold har store forventninger til debatten med tanke på det brede flertallet i stortinget for å revidere motorferdselloven. 25. mai i år stemte nemlig Senterpartiet, Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet sammen med regjeringspartiene Høyre, Krf og Venstre for en revidering av loven.

Erik Kirkvold er styreleder i SKFR og inviterer til årets snøscooterpolitiske debatt.

Mye å debattere
– Innholdet i revideringen vil bli tema og vi ønsker utfordre partiene på mange av de gode enkeltforslagene som var oppe til behandling i samme sak, sier Erik Kirkvold i fellesrådet.

Bengt Rune Strifeldt er stortingsrepresentant fra Frp i Finnmark og aktiv i å utforme snøscooterpolitikken i Norge.

Gode erfaringer med folkemøter
Snøscooterklubbenes Fellesråd har god erfaring med folkemøter. De har tidligere arrangert tre møter i Trøndelag og Telemark med stor oppslutning. Kirkvold håper å gjenskape noe av det de opplevde på et lignende folkemøte i Stjørdal i forkant av lovendringen som kom i 2015. Da møtte over 400 personer opp for å høre hva stortingspolitikerne sa, og for å stille dem spørsmål om regelverket for snøscooterkjøring i Norge. Nå håper SKFR at folk i Narvik-område mobiliserer og møter opp mannsterke.
– Det er viktig å vise politikerne at snøscooterkjøring betyr mye for veldig mange, avslutter Kirkvold.

Sandra Borch er stortingspolitiker fra Senterpartiet og aktiv i snøscootersaken.

Følgende har bekreftet at de stiller i Narvik for å bli grillet av debattleder Christian Senning Andersen som er redaktør i avisa Fremover:

Bengt Rune Strifeldt, Stortingspolitiker – Fremskrittspartiet
Marianne Dobak Kvensjø, Stortingskandidat -Høyre
Runar Sjåstad, Stortingspolitiker – Arbeiderpartiet
Sandra Borch, Stortingspolitiker – Senterpartiet

Marianne Dobak Kvensjø er stortingskandidat for Høyre i Nordland.

– Møtet starter 16.30 og avholdes på Quality Hotel Grand Royal i Narvik som drives av Marlene Føre Franzen, kjent fra TV-serien “Sledheads” på TV2. Så det er bare å glede seg, avslutter Erik Kirkvold i SKFR.

Runar Sjåstad er stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend