H.O.G. over hele landet har bidratt siden St. Hans. Denne uken har H.O.G. Oslo Chapter og H.O.G. Østfold Chapter gjort en flott innsats for motorsykkelsaken i Norge.

Bjørn Richard Johansen
Ros til H.O.G. i hele Norge. Harley-Davidson og Harley-Davidson Pan America med “The Great Relay 21” i regi av HOG Harley Owners Group Chapter Østfold skapte stor stemning i sommervarmen i Fredrikstad onsdag. Torsdag markerte H.O.G. Oslo Chapter 22. juli med minnetur over Sollihøgda og forbi Utøya. I Oslo startet det med sosial samling utenfor Harley-Davidson forhandleren Lazy Boyz på Alnabru. H.O.G. rundt kysten til Nordkapp har hatt besøk av sykkelen siden St. Hans.
Den anerkjente Road Captein Synnøve Kjølle i H.O.G. Østfold til venstre. Cecilie Grønli i H.O.G. Østfold til høyre.

Minneturen og sosial samling utenfor Harley-Davidson forhandleren Lazy Boyz i Oslo markerte H.O.G. Oslo sin deltakelse i «Thegreatrelay21». Lazy Boyz er en av landets største MC-forhandlere med 2.000 m2 med showroom, verksted, og butikk på Alnabru i Oslo. Harley-Davidson Pan America sykkelen brukes som stafettpinne i “The Great Relay 21”. Bikelife Norge med Thomas J. Winther og René Holmen deltok også i Fredrikstad og i Oslo for å kaste glans over arrangementet.

Herman Ronaas,, District Manager i Harley-Davidson Nordic, er stolt over den gode innsatsen fra H.O.G. foreningene fra sør til nord.

H.O.G. i hele Norge med kjempeinnsats
H.O.G. klubber over hele Norge har vært engasjert i “The Great Relay 21” siden St. Hans i juni. Først var sykkelen i Vestfold. Så Kristiansand i Agder. Deretter var den innom Stavanger, Ålesund, Bergen og Trondheim. Så fulgte Ballangen sør for Narvik. Dernest til Tromsø og Nordkapp. Så ble den kjørt inn i Sverige hvor ferden ender i Stockholm. Så tilbake til Østfold denne uken.

Stafettoverlevering fra H.O.G. i Østfold til H.O.G. i Oslo.

The Great Relay 21
The Great Relay er en europeisk innsamlingsaksjon/stafett til inntekt for Two Wheels for Life som bruker motorsykkelen som transportmiddel i Afrika i vanskelig terreng knyttet til helsetjenester.

Tommy Kragseth Hansen og Camilla Bjørneli i H.O.G. Østfold med HD Pan America i midten.

– Siden 1989 har de brukt motorsykler i afrikanske land som transportmiddel for helsetjenester, sier Tommy Kragseth Hansen i HOG Harley Owners Group Chapter Østfold. De fikk sykkelen overlevert tirsdag kl. 12.00 på grensen ved Ørje i Østfold fra H.O.G. Stockholm. Tommy Kragseth Hansen i H.O.G. Østfold fikk stafettpinnen og Pan America sykkelen fra Bengt Brown i fra H.O.G. Stockholm.

Tom Sylling (i midten) fra Lazy Boyz hadde mange som var interessert i å prøve Pan America sykkelen i Fredrikstad. Han ga topp service og masse god informasjon sammen med et solid team fra butikken som hadde tatt med traileren og mange sykler til Fredrikstad.

– På sine motorsykler utdanner og vaksinerer de lokalsamfunn, transporterer medisiner og vaksiner, støtter lokale leger og gir mer eller bedre tilgang til helsetjenester for så mange som 47 millioner mennesker. De spiller også en stor rolle i den nåværende Covid-19 pandemien, forteller Kragseth Hansen.

Mange sykler deltok for å markere 22. juli.

Pan America sykkel
– I dag fredag er den helt spesielle Pan America sykkelen levert videre til H.O.G. Chapter Trollhättan i Sverige, sier Petter Karlend, director, H.O.G. Oslo Chapter. Men den har vært med på 24 aktive timer her i Oslo.

– Etter den formelle overleveringen fra H.O.G. Østfold Chapter torsdag kl. 12.00 var det duket for demokjøring, grilling, musikk og gode samtaler utenfor Lazy Boyz lokalene, før vi gjorde oss klar til Minneturen og 10-års markeringen for den forferdelige tragedien på Utøya, forteller Petter Karlend. Hele 41 sykler inkludert den nederlandsk registrerte Pan America sykkel ble med på den årlige turen der vi reflekterer over tragedien og terrorhandlingen som rammet oss i 2011.

Lang kollone ut av Oslo sentrum mot Utøya for fin markering.

Kortesje for å minne og markere
– I fin kortesje ånd gikk turen fra H-D Oslo på Alnabru til Regjeringskvartalet der det ble lagt ned blomster og tale som fikk refleksjonene til å svirre. Deretter fortsatte vi gjennom Oslos gater til stor beundring fra mange tilskuere langs gatene, sier Karlend til Reitwagen.no.

Tommy Kragseth Hansen i H.O.G. Østfold Chapter overleverer stafettpinnen og Pan America sykkelen til Petter Karlend i H.O.G. Oslo Chapter.

– I år fikk vi også med oss markeringen på Oslo Rådhus om bestod av 77 klokkeslag fra rådhusets klokketårn. Minneturen fortsatte ut av Oslo, over Sollihøgda og forbi Utøya og til rasteplassen på E-16. Her ble det også lagt ned blomster og sagt noen ord som igjen fikk oss til å tenke over hva som skjedde og berørte oss alle. Deretter gikk turen tilbake til Oslo og alle kom seg vel hjem etter en vellykket dag, avslutter Petter Karlend i H.O.G. Oslo Chapter.

God stemning og Bikelife Norge var tilstede for å kaste glans over arrangementet i Fredrikstad på onsdag. Rune Femtehjell til venstre i bildet i samtale med Thomas J. Winther i Bikelife Norge. Baard Tennefos i H.O.G. Østfold Chapter i midten.

Stor suksess også i Østfold
– Samlingen i Fredrikstad på onsdag ble også en stor suksess, sier Tommy Kragseth Hansen i H.O.G. Chapter Østfold som var ansvarlig for The Great Relay 21 arrangementet tirsdag kveld og onsdag formiddag. Det var fantastisk vær begge dagene og mange besøkende på torvet i Fredrikstad hvor det ble rigget til en flott HD utstilling.

Tommy Kragseth Hansen i H.O.G. Østfold fikk stafettpinnen fra Bengt Brown i fra H.O.G. Stockholm.

Reitwagen.no gratulerer alle HD-frelste med flere flotte arrangementer denne uken. Vi var innom sammen med Bikelife teamet og kan rapportere om super stemning.

René Holmen i Bikelife Norge er med på alt som er gøy. Her med opptaksutstyret klar for å intervjue under Fredrikstad arrangementet.
Share via
Send this to a friend