Snøscooterparadiset Hattfjelldal bygges opp av Even Nyhagen, prosjektleder for Go-Extreme Hattfjelldal Hotell

Bjørn Richard Johansen
Sør i Nordland fylke. Rett nord for Trøndelag. Og rett ved riksgrensen til Sverige. Her ligger Hattfjelldal. Et «must» å besøke for alle med interesse for snøscooter. Og ryktene sier at det snart er et nytt Bikelife hotel også ypperlig egnet for alle med interesse for motorsykkel.
Flotte snøscooterløyper og ypperlig vær i dag.

Hattfjelldal, på sørsamisk Aarborte, er en kommune på Helgeland i Nordland. Den grenser i nord mot Hemnes, i vest mot Grane og Vefsn, og i sør mot Røyrvik kommune i Trøndelag. I øst ligger Sverige med kommunene Storuman og Vilhelmina i Västerbottens län.

Merethe Leirvik er fotograf for Ole Dalen Production som lager film fra helgen, samt dokumenter med mye bilder.

GOExtreme Hattfjelldal Hotell
I noen vintere har Grane og Hattfjelldal snøscooterklubb og GOExtreme Hattfjelldal Hotell satset på å utvikle et godt tilbud for alle med snøscooter interesse. Blant annet er det mulig å leie seg snøscootere ved bruk av GOExtreme Hattfjelldal Hotell.

Hotellet har tatt kontakt med Bikelife Norge for å samarbeide med tanke på sommersesongen og MC. Her med René Holmen til venstre og Thomas J. Winther til høyre.

Vil satse på motorsykkel til sommeren
– Nå planlegger vi også å satse stort på motorsykkel, og har derfor tatt kontakt med Bikelife Norge, sier Even Nyhagen, prosjektleder for Go-Extreme Hattfjelldal Hotell. Så håper vi snart å bli et Bikelife hotel med mange besøkende på to hjul med motor til vår, sommer og høst, sier en engasjert Even Nyhagen.

Even Nyhagen ute i løypen i dag.

36 mil med snøscooterløyper
– I Hattfjelldal har de etablert hele 36 mil med fantastiske skuterløyper, som kan brukes både til fornøyelse- og rekreasjonskjøring. Mange av løypene går til spennende fiskevann, mellom fjell og bygder, sier Erik Kirkvold som er leder for Snøscooterklubbenes Fellesråd, SKFR, til Reitwagen.no.

Daleng Scooter & Service med fokus på Polaris snøscootere, utstyr og verksted.

Daleng Scooter & service
– Velkommen til Daleng Scooter & Service, sa en engasjert Vidar Daleng. Han er daglig leder og var vert for dagens lunsj når rundt 25 besøkende på snøscooter ankom etter ca. 5 mils kjøretur lørdag formiddag. Selvsagt stod det skikkelig Sodd på menyen.

Vidar Daleng er eier og daglig leder av Daleng Scooter & Service.

– Selskapet omsetter for ca. 25 millioner kroner i 2022 med et overskudd på ca. 1,5 millioner kroner, sier Daleng. Høsten 2022 ble butikken kåret til Dealer of the year av Polaris i Norge.

Turen fra Hattfjelldal gikk gjennom et fantastisk landskap, flotte scooterløyper og med en rekke værtyper. Været skiftet fra flott sol, overskyet, litt snø og tett snøvær. Men med en helt ypperlig temperatur.

Tidligere ordfører for Arbeiderpartiet i Hattfjelldal, Asgeir Almås, er en legende innen snøscootersaken i Norge.

Legenden Asgeir Almås
Fredag kveld holdt tidligere ordfører i Hattfjelldal, Asgeir Almås, en innledning for de besøkende i forbindelse med helgens snøscootersamling i Hattfjelldal. Få i Norge har gjort mer for snøscootersaken enn nettopp Asgeir Almås.

– Som ordfører for Arbeiderpartiet i en årrekker gikk han i front for å utvikle snøscooterløyper i Hattfjelldal. Dette igjen har betydd utrolig mye for utviklingen ikke bare her i Nordland, men i hele landet, sier Erik Kirkvold i SKFR.

Even Nyhagen er sentralt i alt når det handler om snøscooter i Hattfjelldal. Han gleder seg nå til neste helgs Go-Extreme på Hattfjelldal Hotell.

Magisk
– Det er bare helt magiske snøscooterløyper her i området, sier Even Nyhagen på Go-Extreme Hattfjelldal Hotell. Han har sammen med Jan-Terje Sivertsen som er hotellsjef lagt opp et spennende opplegg for Snøscooterklubbenes Fellesråd, SKFR, som har sitt landsmøte denne helgen i Hattfjelldal.

Erik Kirkvold er leder for Snøscooterklubbenes Fellesråd i Norge, SKFR. Her med premiesamlingen hos Daleng Scooter & Service i dag.

– Hattfjelldal er et snøscooterparadis i søndre-Nordland. Hit anbefaler jeg alle å ta seg en tur. Ta med egen snøscooter på henger, eller du kan leie deg en snøscooter her på hotellet, avslutter Erik Kirkvold i SKFR.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend