«The Norwegian Grand Tour 2021» – Norsk Sportsvogn Klubb på sommertur i Norge

Bjørn Richard Johansen
Fantastisk vakkert. 42 flotte biler i kortesje. Folk stopper opp og tror nesten ikke det de ser. Vi får Monaco/Beverly Hills følelsen. Bil på bil som bare får deg til å gispe. Vakkert og flott. Det er «The Norwegian Grand Tour 2021» som er på veien. Her trives alle med kjøreglede!
Vakkert. Flotte fjell. Svingete veier. Gode samtaler.

Fantastiske biler
Turen går i perioden 10. til 17. juli i år. Det er andre gang den blir arrangert og startet i fjor som et Covid-19 tiltak. Også i år har arrangøren måtte begrense antall deltakere som et Covid-19 grep.

Ulf Johannessen er en av mange ildsjeler i Norsk Sportsvogn Klubb og sentral i arrangementskomiteen under turen.

Fantastiske biler. Godt samhold. Sol og sommer.
– Foruten selskap med gamle og nye venner, byr turen på klassiske ingredienser, som skog og fjell, fjord og kyst, og vi begir oss ut på mange opplevelsesrike veier, forteller Ulf Johannessen til Reitwagen.no som er en av mange ildsjeler i Norsk Sportsvogn Klubb som deltar på turen. Han kjører en BMW Alpina B4 Biturbo. Han forteller at de på turen har mange overraskelser underveis for deltakerne. Og det er ikke kjøring hver dag. Det er noen stopp hvor man roer seg ned over to døgn. Dermed blir det en fin balanse mellom ro og forflytning. Til sammen blir det 7 overnattinger. Første overnatting i år var på SAS Radisson Beitostølen.

Flotte biler og vakker natur.

Av de 42 bilene er ca. halvparten av dem bemannet med par eller ektepar som har tatt turen i fellesskap.

Per-Anton Vinje har lagt to hjul hjemme denne gangen. Denne uka er han en av de som stortrives med fire hjul.

Fornøyd førstereisende
– Dette er første gang jeg er med på et arrangement i regi av Norsk Sportsvogn Klubb og hver dag har vært helt fantastisk, sier Per-Anton Vinje. Til daglig aktiv også på motorsykkel som styreleder i Motorsykkelimportørenes Forening, MCF, samt adm. direktør i Kellox som er en av Norges største importør av motorsykler, ATV/UTV og båter. Han har en 1980-modell Mercedes 380 SL og en 2016 modell Mercedes AMG GT S finnes i garasjen på Frogner. Som motorsykkel trives han på en Honda Gold Wing og Honda Africa Twin. På turen kjører han sin AMG GT S.

2016 modell Mercedes AMG GT S er en av bilene som er med på årets tur.

– Det har vært utrolig fine dager med mange gode kjøreopplevelser, gode samtaler om bil og alt annet som er viktig i livet over gode måltider. Dette frister virkelig til gjentakelse, sier Per-Anton Vinje. Ypperlig start på sommeren.

Stein Pauli Nilsen er styreleder for Norsk Sportsvogn Klubb.

Kommet for å bli
Turen i fjor ble veldig populær. Valget var derfor enkelt. Vi bestemte oss for å gå på med en ny runde i år, sier Stein Pauli Nilsen som er styreleder for Norsk Sportsvogn Klubb. Han er en kjent bilelsker og kjører selv blant annet en BMW 435i. Her ser vi han foran Munchs hus i Åsgårdstrand i dag. Selv har han måtte være hjemme i år og får dermed ikke med seg den flotte rundturen. Han har en rekke flotte biler og de skal vi presentere i en egen reportasje senere i Reitwagen.no.
– Over sommerferien får jeg mulighet til å delta på vår neste store arrangement, som blant annet betyr et besøk på Straand Hotel hvor vi skal teste ut Hubriding.no, forteller Stein Pauli Nilsen.

 

Flotte svingete veier!

Nordvestover først
– Vi begynte med å dra nordvestover, med Beitostølen som første destinasjon. Derfra gikk turen på spektakulære veier til stedet der fjell og fjord møter hav – Waterfront Hotell i Ålesund, forteller en engasjert Ulf Johannessen. Det er ingen tilfeldighet at jugendbyen har blitt en av Norges mest besøkte turiststeder. Med to overnattinger ble det anledning til å bese og oppleve attraksjonene, mens bilene var trygt parkert i innleid kjellergarasje. På slike turer er garasje faktisk viktig, sier Ulf med et smil.

– Så gikk ferden videre langs den taggede nordvestlandskysten, til Florø og Comfort Hotell, før vi kom til Sandven Hotell i Norheimsund ved Hardangerfjorden hvor vi er i kveld, forteller Ulf Johannessen. Herfra har deltakerne vært på skitur på Folgefonna mens andre har tatt seg en liten biltur til Bergen. Noen har også bare hatt en lat dag på hotellet i det fine været.

Vakker fergekø.

Godt samhold. Trivelige samtaler. Fine kjøreopplevelser
I morgen skal vi kjøre over fjellet i retning av Telemark og blir til slutt å ende på Skinnarbu Nasjonalparkhotell ved Rjukan. Deretter er det hjem til hverdagen eller fortsatt ferie, avslutter Ulf Johannessen i Norges Sportsvogn Klubb.

Folk stopper opp for å se de mange flotte bilene.


Mer om Norsk Sportsvognklubb (NSK)

  • Norsk Sportsvogn Klubb (NSK) ble stiftet i 1977 for å fremme interessen for sportsvogner i Norge. Dette skjer blant annet ved månedlige møter for medlemmene, ved å arrangere turer og treff i inn- og utland, samt årets store treff, «Vårmønstringen».
  • NSK har hovedsete i Oslo, men har egne lokalavdelinger i Rogaland, på Sørlandet og i Trondheim. NSK har egne merkeregistre for noen av bilmerkene, så som Austin Healey, Fiat X1/9, TOYOTA MR2, Triumph TR, ItalExcotic, en underavdeling for motorsportinteresserte og tre lokalavdelinger. Klubben disponerer møtelokale i Oslo, i tillegg inviteres det til besøk hos forskjellige bilrelaterte firmaer. Medlemskap i klubben gir gunstige rabatter ved handel hos en rekke bedrifter som klubben samarbeider med.
  • NSK er tilsuttet KNA og AMCAR, og kan via denne blant annet tilby gunstig forsikring på kjøretøy eldre enn 30 år. Dersom du ønsker mer informasjon, eller medlemskap, ta kontakt med: Norsk Sportsvogn Klubb, Boks 90, 1429 Vinterbro eller trykk her for å melde deg inn direkte via web.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend