Setesdal er et snøscootermekka i Sør-Norge: Motorsenteret AS i Rysstad i Agder etablerer snøscooterhotell og mekaniker Silje Bratteland (20) er klar til sommersjekken!

Bjørn Richard Johansen
I Setesdal finner du alle de store snøscootermerkene. Mens det for motorsykler går mot vårløsning og ny høysesong, betyr det at sesongslutt nærmer seg for snøscooterne i Norge. Fra 1. mai er det mer eller mindre slutt på snøscootersesongen i store deler av landet. I Rysstad i Agder benytter Motorsenteret AS muligheten til å åpne et nytt snøscooterhotell for sommerlagring av snøscootere til uken.
Silje Bratteland er selskapets mekaniker. Her sammen med Jon Atle Helle hos Motorsenteret AS i Rysstad i Agder.

Godt og aktivt snøscooter år for oss i Agder
– Det har vært et godt år for oss i år også, sier daglig leder og eier Jon Atle Helle hos Motorsenteret AS i Rysstad i Agder til Reitwagen.no. Vi fryktet det verste i fjor vår når COVID-19 tiden startet, men så raskt at det bare betydde at folk var enda mer opptatt av å oppleve naturen med snøscooter. Derfor har vi solgt godt i år også. De selger Yamaha snøscootere og ATV-er. I snøscooter bygda finner vi også Hylestad Auto som selger BRP, Lynx og Ski-doo, samt Can-Am ATV. Videre Bjørgulf Bjørgum som selger Arctic Cat snøscooter og ATV. På Byglandsfjord finner du Arilds Motorsenter som selger Polaris snøscootere og ATV-er.

I sesongen er det godt med snøscootere for salg.

– Så dermed er vi nok landets mest aktive snøscootermarked, sier Jon Atle Helle og smiler. Her finner du alle merker og vi er alle gode konkurrenter.

I hjertet av Agder og Setesdal
Rysstad er ei grend i Valle kommune i Setesdal om lag 15 km sør for administrasjonsstedet Valle. Riksvei 9 går gjennom Rysstad, som ligger 75 km nord for Evje. Rysstad ligger rett ved Besteland, Helle, Straume, Nomeland, Bjørgum, Haugen, Hovet, Brokke, Berg, Haugeland og Uppstad for de som har vært på tur i området.

– I området er det to aktive snøscooterklubber, forteller Jon Atle Helle. Hylestad snøscooterklubb og Åseral snøscooterklubb. De har gjort en fantastisk jobb med å vedlikeholde og utvikle løyper og organiserer de som er interessert i snøscooter kjøring.

Erik Kirkvold er leder for Snøscooterklubbenes Fellesråd.

– Agder er et viktig område med stor interesse for snøscooterkjøring, forteller Erik Kirkvold som er leder for Snøscooterklubbenes Fellesråd til Reitwagen.no i en kommentar

Varene er kommet og skal pakkes ut.

Nytt snøscooter hotel
Vi utvikler oss hele tiden og i år har vi satset på å bygge et nytt snøscooterhotell med plass til opptil 100 snøscootere for sommer- og høstlagring, forteller Jon Atle Helle. Selskapet omsatte for vel 15 millioner kroner i 2020 og det er som normalt. Omsetningen har variert mellom 12-15 millioner kroner i de senere årene.

Silje Bratteland er selskapets mekaniker. Hun jobber også med salg og kundeoppfølging. Stortrives i jobben.

Populær og dyktig mekaniker
De er tre ansatte og en av dem er Silje Bratteland som er selskapets mekaniker. Hun var 15 år da hun begynte som ekstrahjelp på Motorsenteret i Rysstad. Fem år seinere er hun utdannet bilmekaniker og monterer, reparerer og har service på snøskutere.

– Jeg var utplassert her under 9 og 10 klasse og det startet dermed helt tilfeldig. Så trivdes jeg så godt at det har blitt mitt yrkesvalg. Jeg trives utrolig godt med kundekontakt, salg og service og ikke minst det å reparere alt mekanisk på snøscooterne, forteller Silje Bratteland til Reitwagen.no.

Silje Bratteland er selskapets mekaniker. Her i verkstedet.

– Nå gleder jeg meg til å ta imot de første snøscooterne i vårt nye snøscooter hotell, som vi formelt åpner til onsdag til uken, forteller Silje Bratteland som er mekaniker hos Motorsenteret AS. Hun og resten av bygda hadde tidligere i vinter en kjempeflott reportasje i Fædrelandsvennen, Agder sin ledende avis, om tettstedets store interesse for snøscooter. Se link.

Silje Bratteland i butikken. Klar for å gi kunder god service.

– Til Fædrelandsvennen sa en stolt Jon Atle Helle blant annet:
Silje er veldig flink og fingernem og har montert 50 Vikinger i høst og vinter. Så er jeg veldig fornøyd med å få litt feminitet inn i verktøykassa og bytte ut fingeravtrykk med godlukt. Kundene er veldig positive til Silje og hun er et veldig bra ansikt utad for oss.

Share via
Send this to a friend