Turplanlegging - Paradis for MC, bil og sykkel i 2021: Parkeringsplassen på Straand Hotel og 11 andre Historiske.no hotell blir utstillingsvindu for drømmene i år

Bjørn Richard Johansen
Hubriding.no konseptet gjør at MC, bil og sykkelklubber nå planlegger tur til Straand Hotel i Vrådal i Telemark som er på vei til å bli kjøre- og sykkelrutenes paradis i Norge. Samtidig utvikles Hubriding.no med flotte kjøre og sykkelruter på 11 andre historiske hoteller rundt om i Norge. Dette blir drømmesommer for de som er opptatt av å kjøre eller sykle i Norge. Rolls Royce, Jaguar, Norsk Fiat Register, Citroen SM, Mazda Miata MX 5, Norsk Veteranvogn Klubb, Norsk Sportsvogn Klubb og AMCar med flere har alt varslet sin ankomst.


Ypperlig for å planlegge turer
– Vi er overveldet over interessen Hubriding.no har fått etter lanseringen i fjor. Mens vi fjor bare hadde lansert og utviklet kjøreruter for motorsykkel har vi i år også laget kjøreruter for bil og tråsykkel i tillegg til å ha videreutviklet ordningen for MC, sier Lars Arne Straand som er adm. direktør på Straand Hotel og leder av styringsgruppen for utviklingen av Hubriding.no i Norge.


– Det er utrolig morsomt å se den flotte utviklingen Hubriding.no konseptet har med bakgrunn i satsingen på motorsykkel, sier Per-Anton Vinje som er styreleder i Motorsykkelimportørenes Forening, MCF. Han er til daglig adm. direktør i Kellox AS som importerer Honda til Norge.


– Hubriding.no er noe av det mest innovative jeg har sett innen norsk reiseliv i det siste året, har innovasjonsprofessor Tor W. Andreassen ved Norges Handelshøyskole, NHH, sagt om konseptet.


Hubriding.no er en ny standard for motorsykkel, sykkel og bilturisme med hel-digital kartløsning og mange kjøre og sykkelruter. Resultatet er flere og lengre besøk på hotellet med overnattinger over flere døgn. Samtidig får de besøkende utforsker spennende veier i regionen og oppleve mange flotte opplevelser underveis, samt oppleve utstillinger av det vakreste du finner på norske veier til frokost og kvelds på parkeringsplassen.


Mange klubber
– Så langt i år har vi fått bestillinger fra ulike klubber med interesse for Jaguar, Norsk Fiat Register, Citroen SM, Mazda Miata MX 5, Rolls Royce, Norsk Veteranvogn Klubb, Norsk Sportsvogn Klubb og amcar med flere har alt varslet sin ankomst, sier Katrine Samdal Straand som er hotellsjef på Straand Hotel. Totalt 11 hoteller hos  deHistoriske Hotel og spisesteder i Norge er nå del av Hubriding.no og kan tilby samme service som det vi nå på Straand Hotel legger til rette for.

– Mange motorsykkelklubber har også varslet sin ankomst i år, som tidligere år. Videre har vi alt over 600 registrert som interessenter for årets Straand Treff som avslutter MC-sesongen i Norge i midten av september. Er vi heldig og er kvitt COVID-19 på det når vi kommer til høsten, tipper jeg vi vil ha mer enn 2.000 motorsykler innom Vrådal i Telemark tredje helg i september, sier Lars Arne Straand.

Sykkelklubber og venne/venninnegjenger på sykkel
– Videre ser vi nå at det starter å komme bestillinger fra sykkelklubber rundt om i Norge, som planlegger tur til vår region, forteller en engasjert Katrine Samdal Straand hotellsjef. Hun flyttet selv til Vrådal fra Snarøya i Bærum med Lars Arne Straand for to år siden for å ta over hotellet som har vært i Straand familiens eie i fem generasjoner. Det ble åpnet som skysstasjon i 1885. I dag er fokuset tilbake på veien som skysstasjon og Hubriding.no mekka.

– Alle veier fører til Straand i dette konseptet, som nå utvikles til å omfatte hele Norge. Videre er det veldig hyggelig å se at motorsykkelbransjen sammen med oss i reiselivsbransjen har brakt innovasjon til glede for sykkel og bilbransjen, sier Katrine Samdal Straand.


Utstilling av bil, mc og sykler
– Vi jobber nå med å planlegge parkeringsplassen på en måte at det blir en utstillingsplass og dermed også stor opplevelse for våre gjester når de kommer. Vi så i fjor at det var ekstra morsomt å gå en kveldstur ut på parkeringsplassen for å oppleve det som var av motorsykler, biler og tråsykler. Mange også nyvasket som følge av tilbudet om å kunne vaske kjøretøyet/sykkelen etter ankomst, forteller Lars Arne Straand.

I tillegg til utstilling ute, er det også utstilling inne i hotellet. Motorsykler fra Speed Motorcenter  kastet glans over inngangspartiet og resepsjonen i fjor.


– Vi skal sørge for et godt blikkfang av MC-er også i år, sier Terje Bredal som er styreleder og eier av Speed Motorcenter i Sandefjord i en kommentar til Reitwagen.no. Men i år innser vi at vi nok må dele på plassen med bil og tråsykkel. Det blir derimot bare enda mer gøy faktor og opplevelse for de besøkende, sier Terje Bredal med et smil. Han er også leder for Norsk MC-Forhandlerforening (NMCF).


Syklister er velkommen
– Vi vet Hubriding.no løsningen er perfekt for motorsyklister og bilister. Det som vi derimot gleder oss mest til i år er å se interessen i sykkel-Norge. Vi vet at blant annet NAF, Norges Automobilforbund, ønsker å satse mer på syklister. Det passer oss perfekt da vi har samarbeidet med NAF helt fra starten av utviklingsløpet rundt Hubriding.no. NAF MC var med på den første idedugnaden vi hadde rundt satsingen tilbake i 2017, forteller Lars Arne Straand.


Her vil du få tilbud om Hubriding.no i løpet av våren
Følgende hoteller, reiselivsmål og fylker er i gang med å tilrettelegge for Hubriding.no. Videre vil flere kommer til i ukene og månedene fremover.

 • Straand Hotel– Hubriding i Vestfold og Telemark (Tanken er: Alle veier fører til Straand)
 • Fru Haugans– HubRiding Helgeland i Nordland
 • Røros Hotel– HubRiding Røros i Trøndelang
 • Kronen Gård Hotel– HubRiding Rogaland i Rogaland
 • Gamlaværket– HubRiding Rogaland i Rogaland
 • Grand Hotel Egersund– HubRiding Rogaland i Rogaland
 • Sola Strand Hotel– HubRiding Rogaland i Rogaland
 • Hotel Victoria– HubRiding Rogaland i Rogaland
 • Losby Gods – HubRiding Oslo i Viken
 • Kviknes Hotel – HubRiding Sognefjorden i Vestland fylke
 • Hotel Union Geiranger – HubRiding Geiranger i Vestland fylke
 • Pluss at flere hoteller er på vei inn i Hubriding.no


– De Historiske skal tilby noe av det beste Norge har å by på og Hubriding-satsingen gir Norges beste kjøreopplevelser for MC, sykkel og Classic Cars. Dette er den perfekte måten å oppleve det beste våre destinasjoner har å by på, sier Nils Henrik Geitle som er adm. direktør for De Historiske Hotell og Spisesteder i Norge.

For mer informasjon om Hubriding.no eller kontakt med Straand Hotel om konseptet:
Ta kontakt med Lars Arne Straand på Straand Hotel, e-post lars.arne@straand.no og mobil 916 76 934.
Se også link

Share via
Send this to a friend