Selbu i Trøndelag og Kongsberg i Viken – MC, snøscooter, classic car og sykkel: Ytterligere to hoteller går inn i Hubriding.no

Bjørn Richard Johansen
13 hoteller i Norge utvikler nå digitale kjøreruter for MC, Classic Car og sykkel. Selbusjøen Hotel & Gjestegård i Trøndelag ønsker å se på muligheten for å utvikle Hubriding.no for MC-gruskjøring og snøscooterkjøring i snøscooterløyper. Søstrene Storaas Hotel, Event og Reiser i Kongsberg satser på MC, Classic Car og sykkel med å koble seg inn i Hubriding.no konseptet.
Stadig nye regioner blir en del av Hubriding.no. Nå kommer Kongsberg i Viken fylke og Selbu i Trøndelag fylke inn i Hubriding.no med flotte kjøreruter.

– Selbusjøen Hotel & Gjestegård kan det også bli landets første Hubriding.no konsept for snøscooter. Det er utrolig morsomt, sier Lars Arne og Katrine Straand som eier og driver Straand Hotel som står for utviklingen av Hubriding.no konseptet.

Katrine Straand er hotellsjef på Straand Hotel i Vrådal i Telemark. Hun er også styremedlem i Visit Telemark som er regionens felles reiselivsselskap og opptatt av å skape vekst for reiselivsnæringen i hele Vestfold og Telemark fylke.

– Hubriding.no konseptet er også ypperlig for å samle snøscooterløyper i Norge inn i et felles system, sier Lars Arne Straand. Vi vil nå så på dette i samarbeid med Snøscooterklubbenes Fellesråd og Snøscooterimportørenes Forening.

Du kan se mer om Hubriding.no ved å gå inn på hjemmesidene Hubriding.no

Brukte Corona-påsken i fjor til å utvikle konseptet
– I fjor vår brukte vi starten av COVID-19 tiden til å utvikle det som ble Hubriding.no konseptet på Straand Hotel, sier Lars Arne Straand. Når det åpnet opp i slutten av mai i fjor så vi det strømmet på med motorsyklister og eiere av flotte biler for å prøve våre 13 ulike digitale løyper.

Hubriding.no er også tilpasset sykkelturisme med flotte digitale ruter.

– Nå ser det ut som vi er på vei til å få oppfylt drømmen om at konseptet med fokus på motorsykkel, sykkel og classic car vil bli et landsomfattende konsept i løpet av 2021. Det kommer stadig henvendelser om å bli med i konseptet.

Innovasjonsprofessor Tor W. Andreassen ved Norges Handelshøyskole.

Innovasjonsprofessor Tor W. Andreassen ved Norges Handelshøyskole har sagt at MC-turisme, Hubriding.no og motorsykkelsatsing innen reiseliv er noe av det mest innovative han har sett innen norsk reiseliv i det siste året.

Ideen til et tilsvarende kart for motorsyklister, classic car, syklister og snøcooterkjøring i Norge er på vei til å bli utviklet i Hubriding.no

Ruter og Oslo Sporveier ga ideen
Ideen til Hubriding.no ble utviklet av Ole-Andreas Isdahl når han ved en anledning i fjor vinter så Oslo Sporveiers kart over T-bane og trikk i Oslo, og det plutselig slo han at et tilsvarende kart kunne lages for motorsyklister ut fra Straand Hotel i Vrådal. Sammen med gode MC-venner på Straand Hotel ble ideen så videreutviklet til det den er i dag. Se mer på link.

Ole-Andreas Isdahl er en av landets mest anerkjente motorsyklister og skriver blant annet for MCAvisa, landets eldste og ledende motorsykkelmagasin. Her på sin nye Honda Africa Twin hentet ut lørdag 20. mars 2021. Stolt som en hane!

– Resten er historie, sier Katrine Straand som er hotellsjef og driver Straand Hotel sammen med Lars Arne Straand. De er femte generasjon Straand på den gamle skysstasjonen i Vrådal i Telemark. De inngår i De Historiske Hotel og spisesteder i Norge, med hoteller fra sør til nord i landet.

Else Storaas, Solveig Storaas og Henriette Storaas satser på Hubriding.no i Kongsberg regionen.

To nye destinasjoner
Selbusjøen Hotel & Gjestegård i Trøndelag og Søstrene Storaas Hotel, Event og Reiser i Kongsberg i Viken er nå i ferd med å koble seg på MC og Hubriding.no.

Selbusjøen Hotel & Gjestegård i Trøndelag. Trolig omringet av landets flotteste grusveier og perfekte snøscooterløyper.

– Det er hotell nr. 12 og 13 som går inn i Hubriding.no, forteller en stolt og engasjert Katrine Straand. Hun har bakgrunn som rådgiver og konsulent i Multiconsult mens Lars Arne Straand har bakgrunn fra Accenture som rådgiver og konsulent. Sammen flyttet de til Vrådal for å ta over familiehotellet som femte generasjon for 2 år siden.

Søstrene Storaas Hotel går inn i Hubriding.no og vil utvikle flotte kjøreruter i sin del av Viken fylke i Kongsberg regionen.

Markedsføringen av Hubriding.no utviklingen i Kongsberg starter nå før påske
– På mandag planlegger vi å lage vår første markedsføringsfilm for sosiale medier om Hubriding.no som vi nå ruller ut her på Søstrene Storaas Hotel, sier salgsansvarlig Else Storaas. Hun driver hotellet sammen med søstrene Solveig Storaas og Henriette Storaas.  Solveig er daglig leder og kjøkkensjef for hotellet, mens Henriette er daglig leder for event & reiser hos Søstrene Storaas Hotel, Event og Reiser på Kongsberg.

På mandag gjør vi første opptaket med motorsykler som fokus, sier Else Storaas.

– Vi søker nå etter motorsyklister som kan være med oss å utvikle digitale kjøreruter i vårt område, forteller Else Storaas. Å få med frivillige mc-fan har vist seg å være en viktig suksessfaktor på Straand Hotel så vel som andre steder i landet hvor Hubriding.no blir utviklet. Har du motorsykkel, bor i Kongsberg området og har lyst å bidra er det bare å ta kontakt med meg, sier en engasjert Else Storaas.

Vi kan bli et mekka for gruskjøring på MC og for Classic cars, samt for snøscooter i våre flotte snøscooterløyper her i Selbu, sier salgssjef Terje Negård på Selbusjøen Hotel & Gjestegård.

Gruskjøringens mekka og Hubriding.no for snøscooter
– På Selbu vil vi ha fokus på å utvikle kjøreruter på grusveiene i området. Vi er et område som er et paradis for alle som har interesse for gruskjøring. Hubriding.no med digitale ruter med mange alternativer til å kjøre grus vil medføre at besøkende kan være gjester i vårt område over mange dager, sier Geir Hanssen som til daglig er faglig leder og trafikklærer på ABES Trafikkskole med avdelinger i Trondheim og på Selbu.

Geir Hanssen på ABES Trafikkskole

– Vi har stor tro på at Hubriding.no også kan utvikles for snøscooter, sier Geir Hanssen på ABES Trafikkskole.

Salgssjef Terje Negård på Selbusjøen Hotel & Gjestegård.

– Vi synes dette virker veldig spennende og går nå i gang med å se på hvordan Hubriding.no best kan tilpasses her på Selbusjøen Hotel & Gjestegård, sier salgssjef Terje Negård. Det er ingen tvil om at vi er et fantastisk område for motorsykkel, classic car, sykkel, ATV/UTV og snøscooter. Så her har vi store Hubriding.no muligheter.

Erik Kirkvold leder Snøscooterklubbenes Fellesråd i Norge.

– Dette virker veldig spennende for alle som er interessert i snøscooter, sier Erik Kirkvold i Snøscooterklubbenes Fellesråd i en kommentar. Vi gleder oss til å se om dette konseptet også kan utvikles for snøscooterløypene i Norge i sammen med våre mange aktive snøscooter foreninger. Snøscooterklubbenes Fellesråd har 43 lokale snøscooterklubber som medlemmer fra Agder i Sør, til Troms og Finnmark i nord.

Hubriding.no konseptet er også ypperlig for å samle snøscooterløyper i Norge inn i et felles system, sier Lars Arne Straand. Vi vil nå så på dette i samarbeid med Snøscooterklubbenes Fellesråd og Snøscooterimportørenes Forening.

Snøscooter og Hubriding.no
– Vi har også diskutert muligheter for å introdusere Hubriding.no konseptet for snøscooter, sier Lars Arne Straand på Straand Hotel. Det er noe av det vi vil se på sammen med Selbusjøen Hotel & Gjestegård og ABES Trafikkskole når vi nå går i gang med å se på hvordan samarbeidet kan utvikles.

Lars Arne Straand foran hotellet i Vrådal.

– Det ble en eventyrlig suksess og det strømmet på med motorsyklister og classic car frelste besøkende gjennom sommeren 2020. I høst ble De Historiske Hotel og Spisesteder med i konseptet og 11 hoteller var signert opp når vi kom til Motorsykkelens Uke i februar. Den siste uken har to nye hoteller koblet seg på, forteller han stolt.

Lars Arne Straand med Vrådal i Telemark i bakgrunnen.

– Selbusjøen Hotel & Gjestegård vil også se på mulighetene for å utvikle et Hubriding.no tilbud for snøscooter fremover. Det blir ekstra spennende å se hvordan den prosessen vil gå fremover gjennom 2021, sier Lars Arne Straand.

Hubriding.no er utviklet i samarbeid med De Historiske Hotel og Spisesteder i Norge.

Disse hotellene inngår i Hubriding.no, eller er i gang å planlegge for Hubriding.no ved inngangen til sesongen:

 1. Straand Hotel– Hubriding i Vestfold og Telemark (Tanken er: Alle veier fører til Straand)
 2. Fru Haugans– HubRiding Helgeland i Nordland
 3. Røros Hotel– HubRiding Røros i Trøndelang
 4. Kronen Gård Hotel– HubRiding Rogaland i Rogaland
 5. Gamlaværket– HubRiding Rogaland i Rogaland
 6. Grand Hotel Egersund– HubRiding Rogaland i Rogaland
 7. Sola Strand Hotel– HubRiding Rogaland i Rogaland
 8. Hotel Victoria– HubRiding Rogaland i Rogaland
 9. Losby Gods – HubRiding Oslo i Viken
 10. Kviknes Hotel – HubRiding Sognefjorden i Vestland fylke
 11. Hotel Union Geiranger – HubRiding Geiranger i Vestland fylke
 12. Søstrene Storaas – HubRiding Kongsberg i Viken fylke
 13. Selbusjøen Hotel & Gjestegård – HubRiding Selbu – i Trøndelag fylke
Hubriding.no med fokus på bil. Her med fotos og video fra utviklingen for classic car/flotte biler sammen med Porsche klubben i Norge i fjor høst.

Se mer på hubriding.no eller via link.

For informasjon om hvordan du kan bli et Hubriding.no hotell kan du kontakte: Lars Arne Straand, adm. direktør, Straand Hotel, e-post: lars.arne@straand.no og mobil 916 76 934.

Share via
Send this to a friend