Ny MC-opplæringsvideo spilles inn lørdag: Tore Johannessen i Trafikkforum stiller med filmteam på Straand-Treffet

Bjørn Richard Johansen
Trafikkforum med trafikklærer Tore Johannessen i spissen skal gjøre opptak til en ny film om god MC-kjøreteknikk i helgen i forbindelse med Straand Treffet 2020 i Vrådal i Telemark. Trafikkforum kommer til Vrådal med flere motorsykler og teknisk utstyr for å gjøre opptak på fredag, lørdag og søndag. En av Norges freste MC-trafikklærere er dermed ved Nissers bredder i helgen for å gi råd, dele kunnskap gjennom å holde foredrag, samt for å sikre seg selv og sitt team gode kjøreopplevelser.

Trafikkforum er Norges nest største organisasjon for trafikklærere og trafikkskoler. Mer enn hver tredje trafikkskole i Norge er organisert i Trafikkforum. For mer om Straand Treffet se program og påmelding.

Fra sommerens video om MC og god kjøreteknikk i regi av Samferdselsdepartementet.

Læring er nøkkel til god MC-kjøring
I forbindelse med samlingen skal det utvikles en trafikksikkerhet- og kjørevideo i regi av Trafikkforum med trafikklærer Tore Johannessen. Han deltok i sommer i en informativ video sammen med Samferdselsdepartementet som er sett av mer enn 30.000 personer med MC-interesse.

Morten Fransrud i NAF til venstre og Tore Johannessen i Trafikkforum til høyre.

– Vi har alltid noe å lære når vi kjører motorsykkel. Den nye kjøre-videoen om MC har skal inngå i et opplæringskonsept som er under utvikling av oss, sier Tore Johannessen i Trafikkforum. Det gleder oss derfor at det er meldt veldig godt vær til helgen. Da bør vi både få tatt gode opptak med foto, film og droner. Det er fantastiske omgivelser, veier og landskap som danner en flott ramme for opptakene.

Tore Johannessen på vei til Straand Treffet igjen.

Innlegg på lørdag
Tore Johannessen holder også innlegg på den faglige konferansen på lørdag. Trygg på mc – MC kjøreteknikk er tema for hans innlegg. Se hele programmet her i linken. Han er trafikklærer- og faglig lederutdanning fra Statens trafikklærerskole. Han har også videreutdanning i veiledningspedagogikk fra Høgskolen i Oslo og Akershus og spesialutdanning på MC fra Høgskolen i Nord-Trøndelag. Johannessen har drevet egen trafikkskole i en årrekke, og har som faglig rådgiver i Trafikkforum vært foredragsholder, kursleder og veileder for trafikklærere i hele landet.

Tore Johansen bidrar også med utvikling av digitale læremidler i samarbeid med Trafikkforums samarbeidspartner Lime Green Digital (teoritentamen.no, TABS, TABS Go!), og veileder også erfarne førere gjennom Trafikkforums samarbeid med NAF.

Knut Arild Hareide, Samferdselsminister, kommer til Vrådal på fredag i møte i Vest-Telemark rådet. Går av stabelen samme dag som Straand Treffet starter.

Knut Arild Hareide i Vrådal på fredag
Tilfeldighetene gjør også at det er mye viktige aktører innen samferdsel og vei i Vrådal på fredag. Samferdselsminister Knut Arild Hareide (Krf) besøker Vest-Telemark og Vest-Telemark rådet på Straand Hotel. Møtet omhandler Riksvei 41 – Telemarksvegen og Ny E134 – best for flest. Vest-Telemarkrådet involverer Fyresdal, Kviteseid, Nissedal, Seljord, Tokke og Vinje. Dette er de samme kommunene som har etablert fellesprosjektet Fjell-Telemark som har støttet opp om satsingen på motorsykkel, classic car og nå også sykkelturisme gjennom hubriding.no. Hubriding.no blir hovedinnholdet i årets Straand-Treff som følge av Covid-19 tiltakene som gjennomføres. Se også tidligere saker om dette.

Sykkelparkeringen i Vrådal.

Mange flotte sykler å se
Vi tipper mange vil benytte helgen til å kjøre på tur innom Vrådal. Her vil det være mulig å se noen av årets modeller pluss noen av de nye som lanseres nå med hensyn på 2021 sesongen. Pga. Corona blir det ikke byttelån eller prøving av syklene. Av de nye modellene som er på plassen er blant annet BMWs nye 2021 modell R18. Den blir offisielt avduket på ettermiddagen på lørdag.

– Vi tipper samferdselsministeren også vil legge merke til at det er mye motorsykler utenfor og i området rundt hotellet, sier Trond Olsen, som er treffleder for Straand-Treffet 2020. Og som i alle denne typen arenaer må skal vi passe godt på at myndighetenes avstandsretningslinjer blir godt informert om og fulgt opp.

Eli Johanne Stene til venstre og Ane Lønnum til høyre under WIMA kjørekurset på Rudskogen.

WIMA – fokus på damer på MC
– Selv om årets arrangement er nedskalert og har en litt annen form enn tidligere år som følge av Corona-situasjonen, gleder vi oss til helgen, sier Eli Johanne Stene som er president i WIMA. WIMA, damer på MC, har egen stand utenfor hvor de deler ut informasjon m.m. og det er gode mulighet for samtaler og diskusjoner.

Eli Johanne Stene som er president i WIMA i midten med to 50 deltakere på kjørekurs på Rudskogen i sommer. Linda Kristin Sanden fra Bergen og Marit Johnsrud fra Oslo til høyre.

WIMA jobber for å knytte sammen kvinner med felles interesse for motorsykkel. WIMA har som formål å fremme aktiviteter, kvalifikasjoner, velvilje og vennskap mellom kvinnelige motorsykkel-entusiaster i Norge

Vertsfamilien Katrine Straand og Lars Arne Straand med en av årets mange mc-gjester til høyre i bildet.

Gode Corona rutiner
– Med gode Corona-rutiner går Straand Treffet av stabelen i helgen. Vi følger de anbefalingene og veiledningene som er gitt av helsemyndighetene. Hotellet har gjennomfør en rekke arrangementer i sommer og høst med gode rutiner og med adgangsbegrensning på 200 personer i konferansesalen, forteller Lars Arne Straand som er adm. direktør for Straand Hotel og driver det sammen med Katrine Straand. Et eget helseteam har jobbet siden i våres med å legge til rette gode rutiner i forbindelse med arrangementet, forteller han.

  1. For påmelding: se Påmelding link
  2. For rom, hytter, camping eller leiligheter: mc@straand.no

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend