Ny bok lanseres fredag om konge på MC: Per Almestrand er en levende legende. Nå også mellom to permer!

Bjørn Richard Johansen
Halvard Berget, mc-entusiast og mangeårig journalist i Hamar Arbeiderblad, har skrevet en fantastisk bok om den levende legenden Per Almestrand. 50 år i motorsykkelens tjeneste. Per og kona Aagot har gjort MC Huset Nydal AS til en av de største suksessene i norsk MC-historie. Fredag lanseres boken «Konge på MC».
Halvard Berget, mc-entusiast og mangeårig journalist i Hamar Arbeiderblad, har skrevet en fantastisk bok om den levende legenden Per Almestrand.

BMW og Honda patriot nr. 1 i Norge
Boken starter med følgende avsnitt: «Min kone Aagot har nevnt hver gang jeg har fortalt noe av ‘galskapen’ jeg har holdt på med, at jeg burde skrive bok. Svaret mitt har alltid vært, det holder ikke med én bok til alt jeg har holdt på med». Men nå er i alle fall bok nr. 1 på plass. Reitwagen.no fikk den levert i går og har dermed hatt gleden av å lese den.

Per Almestrand. Sprekingen selv her med en av sine favorittmerker. BMW.

Norsk MC-historie
Per fikk sin første tohjuling, en Villiers 8 ccm i 1963. Da var han 12 år og hadde nettopp flyttet til Lillehammer. Senere ble det mange Jawa CZ 125 ccm. MC interessen begynte for alvor. I 1964 fikk han sammen med sin kamerat Hans Felde etablert et mekkeverksted i et gammelt grisehus i Lillehammer. Førerkortet tok han på 16 års dagen den 18. desember 1964.

MC-Huset Nydal er i prinspippet en stor familie. Det er grunnlaget for suksess mener Aagot og Per Almestrand.

50 års jubilant
– Filosofien gjennom fem tiår har vært å bygge sten for sten og aldri gape høyere enn at bedriften skal ha muskler til også å stå imot i tider når markedet butter, sier forfatter Halvard Berget.

– Historien om MC-Huset Nydal er mye historien om Per Almestrand, en legende i MC-Norge. Det er historien om motocrosskjøreren som i 1971 tok over bedriften han begynte i som mekaniker året i forveien, forteller Berget. Han kjører selv en Honda 500 rebel, 2018.

– Vi har bladd igjennom 100-vis av avisartikler og flere tusen fotos i forbindelse med arbeidet med boken, forteller Per Almestrand. Det har brakt frem mange minner.

Omslaget på boken. Her med en av sine favoritter. Honda.

Boken «Kongen på MC» er historien om gründeren som med dedikasjon, kompetanse og en genuin innstilling til kundeservice utviklet et lite motorsykkelverksted i et boligområde i lille Furnes, 1,5 time fra Oslo, til å bli en av landets ledende MC-bedrifter.

Arve Lønnum, sekretær i Motorsykkelimportørenes Forening.

– I boka sier Arve Lønnum, sekretær i Motorsykkelimportørenes Forening (MCF), at MC-Huset Nydal har definert vinneroppskriften. Lønnum sier det aldri er mulig å digitalisere seg til suksess. Personlig service og alltid stille opp for kundens beste er nøkkelen, mener Lønnum, og sier det er grunnen til at MC-Huset Nydal har opparbeidet et rennomme som gjør bedriften på Hedmarken til en av de største MC-forhandlerne i Norge.

Boken er rikt illustrert. Her fra henting til vinterlagring. Et kjent trekk på motorveien til og fra MC-Huset Nydal.

Mer enn 1 milliard
Det er litt av en historie som er samlet mellom to permer og vi anbefaler boken på det sterkeste. Det gir også bakgrunn om utviklingen i MC-bransjen, som setter dagens MC-popularitet inn i et historisk perspektiv. På 50 år har han og familien solgt motorsykler til en verdi av mer enn 1 milliard kroner. Således er Per Almestrand og MC-Huset Nydal AS blitt en norsk forhandlerlegende!

Fra Venstre: Rune Almestrand selger, Stine Svenkerud personal- og markedsansvarlig, Rune Ludvik Johansen salgssjef, Aagot Almestrand daglig leder og Per Almestrand styreleder. Tor Rullestad Næringssjef Anita Ihle Steen Ordfører

Populær bedrift
Den offisielle lanseringen av boken skjer i fredag kl. 11.00 på MC Huset Nydal. Her vil forfatteren Halvard Berget innlede om bok sammen med Per Almestrand.

– Norge lever av å ha mange små og mellomstore bedrifter (SMB) som MC-Huset Nydal AS. MC-Huset Nydal AS er en viktig og populær lokal bedrift i lokalsamfunnet. Det sa ordfører Anita Ihle Steen (Arbeiderpartiet) og næringssjef Tor Rullestad i Ringsaker Kommune når de besøkte motorsykkel, ATV og snøscooterbutikken i forbindelse med Motorsykkelens Uke 2021 i februar.

Per hadde som oftest Ola Stamrud som burkslave i sidecross-løpene.

– Jeg er en beskjeden og hardt arbeidende motorsykkelentusiast. En tittel på boken burde kanskje være entusiasten som har brukt all tid på MC. Men her har jeg ikke vært sjefen. Derfor er tittelen, «Konge på MC», vært forfatter Halvard Berget sitt valg, sier Per Almestrand til Reitwagen.no. Men det har blitt en fantastisk bok, som hele familien er veldig stolt av, sier Per med et smil.

Jawa var merket Per Almestrand først begynte å skru på.

Reitwagen.no anbefaler
I «Konge på MC» får vi levende innblikk i et fantastisk MC-liv, ikke minst med mye nostalgi og mange spektakulære bilder fra Per Almestrands motocrosskarriere. Vi blir også kjent med familiebedriften MC-Huset. Boka er på 170 sider og har 220 bilder og illustrasjoner.

Reitwagen.no kan anbefale boken for alle med interesse for motorsykkel, ATV og snøscooter. Her er mye historie og mange gode gullkorn samlet mellom to permer!

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend