«Kanari og Kaffe Route 30»: Setter Trøndelag og Midtre Gauldal kommune på kartet. Her må du stoppe innom!

Bjørn Richard Johansen
Er du på vei nordover eller sørover på E6, passerer Støren midt i Trøndelag, eller skal passere gjennom Røros? Da må du ta en avstikker på Fylkesvei 30 for å stoppe på «Kanari og Kaffe Route 30». Her møter du vertskapet Ranveig With og Geir “Mattis” Mathiesen som har pusset opp landets kanskje mest unike motorsykkel, sykkel, classic car, ATV og snøscooter kafe.
Ranveig With med et miniatyr fly som originalt stod på Gardermoen, men som nå er inventar på den unike restauranten.

Gjenbruk
Miljøperspektivet står i fokus ved at det meste av innredning på “Kanari og Kaffe Route 30” er gjenbruk av utstyr og innredning. Sammen har de skapt et helt unikt design i alle rom i bygget. Og planene for utvidelse er klare. Her finnes alt fra kinosal til verksted, spiseavdeling og topp moderne kjøkken. Samt en flott veranda utenfor bygget.

Ranveig With ser til at hennes kjære makker Geir Mathisen, Mattis, får god servering av Lena Berggård som er kokk på “Kanari og Kaffe Route 30”..

– Vi har hatt en ide om et konsept og har levd det ut til fulle, sier en entusiastisk Ranveig With som er daglig leder sammen med Geir “Mattis” Mathisen. Samboerparet er vertskapet på «Kanari og Kaffe Route 30» som ligger i Rørosveien 2939 på Singsås i Midtre Gauldal kommune i Trøndelag.

Hver uke strømmer det til flere hundre motorsyklister, sykkel og bilinteresserte til den populære kafeen og restauranten. På vinterstid er målet å gjøre stedet attraktivt for ulike treff, samlinger, kurs, julebord med mer. Videre håper de å kunne utvikle gode tilbud for snøscooter- og ATV/UTV-brukere.

Erik Kirkvold er leder av Snøscooterklubbenes Fellesråd, SKFR

Singsås Snøscooterklubb
– Nylig ble det gjennomført et informasjonsmøte for snøscooterinteressene i kommunen. Målet er å re-etablere Singsås Snøscooterklubb, forteller Erik Kirkvold som er leder av Snøscooterklubbenes Fellesråd, SKFR.

Erik Kirkvold (venstre) og Knut Ivar Furan på snøscooter i området.

Knut Ivar Furan fra nabokommunen Selbu, som sammen med Erik Kirkvold fra Tydal var med å starte SKFR, er sentrale i å hjelpe til med å reetablere Singsås Snøscooterklubb. Målet er å få etablert en aktiv forening og få løyper i Singsås så du kan besøke Kanari og Kaffe med snøscooter på vinterstid.

Geir Hanssen anbefaler et stopp og et måltid. Her er det trivelig og du møter mange med samme interesse forteller han.

Perfekt
– Dette stedet er perfekt for alle oss som kjører motorsykkel, biler og bruker tråsykkel på veien forbi her. Videre er beliggenheten perfekt for ATV og snøscooter interesserte, sier Geir Hanssen som til daglig er faglig leder og trafikklærer på ABES Trafikkskole med avdelinger i Trondheim og på Selbu. Den anerkjente trafikkskolelæreren er på motorsykkeltur og stopper også innom da Reitwagen.no var på besøk tidligere i uken.

Kanongod mat og topp moderne kjøkken
God mat og et veldig trivelig vertskap venter om du enda ikke har besøkt stedet. Reitwagen.no har blitt tipset av flere om at vi burde omtale stedet. Denne uken fikk vi mulighet til å stoppe innom i forbindelse med et besøk i Trondheim. På veien ned mot hovedstaden kjørte vi via Røros og fikk dermed en god grunn til å stoppe hos Ranveig og Mattis.

Stolt ordfører
– Vi satser på turisme og det er veldig hyggelig at vi i denne delen av Midtre Gauldal kommune har fått en god servicevirksomhet med fokus på turisme og besøkende, sier ordfører Sivert Moen, Senterpartiet til Reitwagen.no. Senterpartiet samarbeider med Høyre og Frp i kommunen hvor Bjørn Enge fra Høyre er varaordfører.

Sivert Moen er glad for at det har blitt et godt tilbud til reisende og turister i denne delen av kommunen.

– Vi må berømme det store engasjementet som er nedlagt for å få etablert virksomheten. Det gode besøket viser jo også at det å avlegge et besøk i Midtre Gauldal nå har blitt enda mer populært, sier Sivert Moen til Reitwagen.no.

Stor ros fra Lars Arne Straand på Straand Hotel til driverne av Kanari og Kaffe Route 30.

Et stor marked
– Jeg har hørt om konseptet til “Kanari og kaffe Route 30” og vil bare berømme driverne. Her har de klart å skape noe helt unikt i Trøndelag, sier Lars Arne Straand som er adm. direktør på Straand Hotel i Vrådal i Telemark. De har tatt posisjonen som landets ledende motorsykkel, classic car og sykkelhotell gjennom etableringen av Hubriding.no i samarbeid med De Historiske Hotel og Spisesteder. Han er en aktiv talsmann for at kjøreopplevelsen er viktig for turisme og servicesektoren i Norge.

Lars Arne Straand fortsetter:
– Vi trenger flere slike initiativ som vi ser i Midtre Gauldal kommune for denne voksende gruppen av turister og besøkende, forteller Lars Arne Straand. Det er vel 500.000 førerkort på MC og ca. 250.000 aktive motorsyklister. Så vi snakker om mange potensielle kunder som ønsker å få gode opplevelser. Videre har vi de som interesserer seg for classic cars, snøscooter og ATV. Så målgruppen er stor.
– Og når Covid-19 tiden er over vil vi også få mange utenlandske gjester innenfor denne kategorien som gjester.

Ranveig With stortrives i rollen med å sikre de besøkende god service. Hun håper snart å kunne åpne et overnattingstilbud også til sine gjester.

Fargerike «Kanari og kaffe Route 30»
Knappe en times kjøring fra Trondheim og Røros. Så ser du et langt bygg med en helt spesiell orange farge. Da er det ingen tvil om at du er fremme ved «Kanari og kaffe». Spisested og kafe. Brukthandel, pub, mc-deler, motorsykkelverksted, snøscooter og ATV reparasjoner/service, påsetting av hairextension med mer fikses her. Reitwagen.no kan garantere høy trivselsfaktor.

–  Vi har pusset stedet opp etter alle kunstens regler, forteller en engasjert Ranveig With. Her finner du gjenbruk i alle rom. Lekerom for barn, kinosal, bar og restaurant. Kjøkkenet er topp moderne, åpent og opplyst som en integrert del i lokalet. Det samme med baren.

Du ser rett inn i det topp moderne kjøkkenet. Maten smakte ypperlig.

Pusset opp under Covid-19 tiden
– Vi har brukt Covid-19 tiden til å pusse opp bygget. Ja vi har investert enormt. Men vi har tro på at vi over tid kan skape en lønnsom bedrift og mange arbeidsplasser ved å utvikle eiendommer. Nå er vi i dialog med kommunen for å kunne tilby overnatting i hytter, samt har planer for ytterligere utvikling av den flotte beliggenheten som en handelsplass, sier Ranveig With til Reitwagen.no. Denne delen av kommunen trenger nye arbeidsplasser og initiativ, sier hun.

– Her er jeg helt enig med ordfører Sivert Moen, sier hun engasjert. Her har vi store muligheter ved å samarbeide godt med kommunen om utviklingen av området fremover.

Petra Sestak er reiselivssjef i Trøndelag Reiseliv.

Trøndelag har mye å by på
Reiselivssjef Petra Sestak i Trøndelag Reiseliv er ansvarlig for markedsføring av regionen. Hun roser driverne av «Kanari og Kaffe Route 30» opp i skyene. Tyskeren, som har gjort nordmann av seg, er selv aktiv med som MC-passasjer når hennes kjære tar henne med på motorsykkeltur.

– De har virkelig skapt noe helt unikt og vi anbefaler alle som passerer å stoppe innom den orange beliggenheten, sier Petra Sestak til Reitwagen.no. Samtidig vil jeg gjerne benytte anledningen til å gi noen andre tips til besøk i fylket om du kjører MC eller classic car. Her er det mange fine strekninger med masse mulighet for en kaffestopp og en god prat underveis,

Ranveig With viser oss verkstedet. Dette er min kjæres avdeling, røper hun. Han er nok hakket bedre enn meg å skru, forteller hun med et smil.

Reiselivssjefen frister med blant annet:
– Elvelangs Namsen (for eks. Namsen salmon & train experience)
– Leka – geologiøya og Norges geologiske Nasjonalmonument (Trøndelags svar på Monument Valley)
– Trondheimsfjorden rundt, avstikker til Den Gyldne Omvei (akevittsmaking på Berg Gård anbefales, gårdsbesøk med en matbit), TRD-Fosen-Den Gyldne Omvei
– Vei E39 for eks. mot Kystriksveien: Kystriksveien kan kombineres med Stokkøya Strandbar eller Kuringen bryggehotell i Åfjord. I Åfjord ligger også Bikelife Norge hotellet Fosen Fjordhotell hvor motorsyklister får rabatt ved å oppgi koden “Bikelife 2021”. Her er det veldig fint svingete vei og flott natur. Deretter kommer du til Den Gyldne Omvei.
– 705 TRD-Røros. En fantastisk opplevelse er veien gjennom nasjonalparken Skarvan og Roldalen/Sylan for de som kan kjøre grusveier.
– Hitra og Frøya, stikk innom Ansnes Brygger – her møtes MC kunder, egen øl og kjempegod lokal mat. Beste fish & chips/sjømat. Eieren selv er en biker.

Petra Sestak, som er reiselivssjef i Trøndelag Reiseliv, gleder seg over at det nå gis god service til MC-turister som besøker fylket. Et stort marked, sier hun.

– I slutten av juli er det mat- og bryggerifestival i Trøndelag, både i Trondheim (29.-31. juli) og flere plasser i regionen (5.-7. august). Vi har alle behov for å være sosial etter en lang pandemi, kanskje en ide. Vi har fått status som European Region of Gastronomy 2022, da blir det i alle fall fokus på god mat og drikke og vertskap framover, sier reiselivssjef Petra Sestak i Trøndelag Reiseliv.

Vi anbefaler et stopp på Kanari og Kaffe, var det klare rådet fra mekaniker Christin Lingott og daglig leder Torgeir Magnussen hos Ducati Eberg Motor i Trondheim.

Anbefalte overnattingssteder for motorsykkel, classic car og sykkelinteresserte er blant annet:

Fosen Fjordhotell som samarbeider med Bikelife Norge. Ved å oppgi Kode: Bikelife 2021 får du rabatt på hotellet.
– Rock City Hotel i Namsos
– Anses Brygger på Hitra
– Røros Hotel og Solheim Pensjonat på Røros
– Namsskogan Vertshuset i Namdalen
– Lensmannsgården på Namdalseid
– Øyna Kulturlandskapshotell på Den Gylne Omvei
– Stokkøya Strandbar og hotell, Kuringen Bryggehotell på Fosen

Ranveig With har tilbud til alle aldersgrupper. I lekerommet som også er gjenbruk er det lagt tilrette for barna som kommer med sine foreldre på tur. “Kanari Kaffe Route 30” har noe for alle.

– Vi håper også at «Kanari og Kaffe Route 30» vil kunne tilby overnatting når de har fått mulighet å legge til rette for det fremover, sier Petra Sestak. Skal du ha gode tips kan du se på www.trondelag.com og www.hubriding.no.

Knut Ivar Furan fra Selbu snøscooterklubb til venstre og Tord Bretten fra Statens Naturoppsyn, SNO, under en kontroll i Tydal i 2017.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend