Gjentar MC opplæringssuksessen fra i fjor i Vestfold og Telemark - Førerutviklingskurs sammen med NAF MC i Vestfold og Telemark i 2021

Kenneth Nordahl-Pedersen
Vestfold og Telemark fylkeskommune følger opp fjorårets suksess og har også i år bevilget penger til oppfriskningskurs for MC-førere. Fylket er dermed et foregangsfylke med å sette fokus på god MC-opplæring og viktigheten av å friske opp kjørekunnskapene ved inngangen til MC-sesongen.

Vestfold og Telemark som foregangsfylke
Forbilde for andre fylkeskommuner. Vestfold og Telemark fylkeskommune følger opp fjorårets vellykkede prosjekt og har også i år bevilget penger til oppfriskningskurs for MC-førere

Foto av Frode Asphaug-Moe, NMCU i fjor.
Fylkets trafikksikkerhetsutvalg (FTU) gir 50 000 kroner til oppfriskingskurs for 100 MC-førere.
Fra venstre: Kathrine Evensen (H), FTU; Vibeke Lin Jacobsen, SVV og leder for MC forum Telemark; Henning Johansen, Sør-Øst politidistrikt; Siv Merete Kristoffersen, NMCU; Gunnar Berg Treidene, samferdselsdirektør, Vestfold og Telemark fylkeskommune; Jan Petter Lyng, NCMU; og Kathrine Kleveland (Sp), FTU.

Solid grep og viktig budskap om at vi har fokus på god og sikker MC-kjøring
– Vi blir fort overmodige ungdommer når vi setter oss på motorsykkelen. Men det er ikke nok å ha lappen: vi MC-førere må trene igjen og igjen, helt til vi responderer på ryggmargsrefleks når uhellet først er ute, sier Gunnar Berg Treidene, samferdselsdirektør i Vestfold og Telemark fylkeskommune, og mangeårig MC-fører.

Gunnar Berg Treidene, samferdselsdirektør i Vestfold og Telemark fylkeskommune.

Samarbeid med NAF MC og NMCU
Fylkets trafikksikkerhetsutvalg, som ledes av Arve Høiberg (Arbeiderpartiet) har derfor bevilget nye 100.000 kroner til kurs i samarbeid med blant annet NAF MC Vestfold for 2021.

2020 var et tungt år hva gjelder ulykker og dødsfall med MC, håper er at dette kan være et bidrag til å redde liv nå i sommer.

Fylkets trafikksikkerhetsutvalg ledes av Arve Høiberg.

Kursdager er 20. april, 24. april, 27. april og 06. mai. Maks 20 stk. pr. kurs.

Kursene er kun utendørs med fullt kjøre-utstyr, maks 5 i hver gruppe + veileder. Møtested er NAF MC i Tønsberg.

Påmelding på mob. 456 03 030 til Siv Kristoffersen, NMCU og NAF MC Vestfold.

YouTube serien Full Kontroll i regi av NMCU anbefales også. Se link.

Share via
Send this to a friend