Top Gun: Maverick, MC-film premiere 27. mai – Jagerfly og MC vil gi en ikonisk filmopplevelse. Kawasaki Ninja H2 i sentral rolle.

Bjørn Richard Johansen
Nå kommer en perfekt kinokveld for alle som har MC i Norge. Fredag 27. mai har «Top Gun: Maverick» premiere i Norge. Sammen med CAPA Kinoreklame AS i Norge, United International Pictures, Norsk Motorcykkel Union (NMCU), Motorsykkelsiden og Bikelife Norge på Facebook, Norsk Motor Import (NMI)/Kawasaki Norge med flere vil vi oppfordre MC-Norge til å ta en MC-kino kveld i forbindelse med premieren.
Tom Cruise på Kawasaki Ninja H2 i den nye Top Gun filmen.

I første film kjørte Tom Cruise Kawasaki GPZ900. I den nye «Top Gun: Maverick» er den byttet ut med Kawasaki Ninja H2.

Klart for premiere 27. mai i Norge
Endelig er det klart for en ny Top Gun 36 år etter den første suksess filmen fylte kinosalene over hele verden. I den første filmen var motorsykkelen et sentralt element for å vise frihetsfølelsen, gode kjøreopplevelser og kjærligheten til livet. Det skjedde gjennom en rekke ikoniske øyeblikk med Kawasaki GPZ900R i den sentrale rollen. Tilsvarende scener vil vi se i årets film, men med Kawasaki Ninja H2 i hovedrollen.

Odd Terje Døvik er leder for sentralstyret i NMCU.

Ikoniske opplevelser
– Filmen byr på en ypperlig mulighet til å sette fokus på den gode opplevelsen man har ved å kjøre motorsykkel, sier Odd Terje Døvik som er leder for sentralstyret i Norsk Motorcykkel Union, NMCU. Dette blir en ypperlig mulighet for å kjøre en tur på kino med motorsykkel for å sikre seg en god filmopplevelse. NMCU er godt representert med kretser over hele landet og har vel 10.000 medlemmer.

Tom Cruise brukte Kawasaki GPZ900 i første film. Her med Kelly McGillis også i det som ble en ikonisk rolle.

Tom Cruise er en kjent MC-entusiast
Tom Cruise er kjent som stor MC og bil-entusiast og har blant annet spilt inn spektakulære scener i sin film «Mission: Impossible» film Norge (se link). I den filmen kjørte han Honda CRF450R.

Monica Barbaro spiller den kvinnelige hovedrollen i den nye filmen.

I Top Gun: Maverick spiller Monica Barbaro den kvinnelige hovedrollen som Phoenix.

Vi gleder oss stort!
– Det er alltid flott når vi ser at motorsykkelen er med å vise det gode med livet, som vi ser i Top Gun. Vi gleder oss stort til premieren hvor det garantert blir mange MC-fans som tar seg en tur på kino for å oppleve flotte fly- og MC scener, sier Thomas J. Winther og René Holmen i Bikelife Norge.

Stortingsrepresentant Siw Mossleth (Sp) har Kawasaki som favoritt.  Her sammen med Odd Terje Døvik i NMCU i forbindelse med Arendalsuka i fjor høst.

Top Gun fan, Odd Terje Døvik i NMCU
– Uten tvil. Her på Sørlandet gleder vi oss stort til premieren, sier Odd Terje Døvik i NMCU. Utrolig artig at vi kan bruke denne premiere for å bidra til godt fokus både på filmen og på den store motorsykkelinteressen vi har i Norge.

Døvik legger til:
– Dette er en ypperlig anledning for å samle mange med motorsykkelinteressen i Norge til å ta seg en bytur og gå på kino. Jeg er så gammel at jeg husker premieren på film nr. 1 godt. Filmen har jo også vært en av de mest populære gjennom mange år som video, DVD og i de siste årene på de mange ulike strømmetjenestene. Nå blir det fint å se hvordan kombinasjon av gode skuespillere, moderne jagerfly og Kawasaki Ninja H2 danner nye magiske scener.

Det er legenden Jerry Bruckheimer som er producer for filmen.

Family, friendship and sacrifice
– After more than 36 years Tom Cruise return as Maverick. This is a competition film, about family, friendship and sacrifice. It’s a love letter to aviation. We are going to show you how it rely are like to be a Top Gun pilot, sier Jerry Bruckheimer, producer, om filmen.

Jan Tore Kristiansen er adm. direktør for CAPA Kinoreklame AS.

Håper å se mange Kawasaki-er og MC-er premieredagen
– Vi ser frem til en fantastisk kinoopplevelse på premieredagen, og håper det blir mange motorsyklister som tar turen for å se filmen på kino, sier Jan Tore Kristiansen som er adm. direktør for CAPA Kinoreklame AS i Norge. Her lover vi en flott filmopplevelse.

Jan Kristensen er styremedlem i Trygg Trafikk. Han er selv eier av en Kawasaki Ninja H2.
Tom Cruise er jagerpiloten Pete “Maverick” Mitchell i filmen.

Ninja H2 er en fantastisk sykkel
– Flott å se at motorsykkelen igjen er sentralt i en så storslått film og premiere. Dette blir stort for alle med interesse for motorsykkel, sier Jan Kristensen som er styremedlem i Trygg Trafikk. Han er selv eier av en Kawasaki Ninja H2 SX.

Kawasaki MC Norge på Facebook
– Dette blir stort for alle oss som elsker Kawasaki, sier Reinert Nilsen. Han administrerer Kawasaki MC Norge en av landets største Facebook grupper for Kawasaki interessenter.

Reinert Nilsen administrerer Kawasaki MC Norge som er en av landets største Facebook grupper for et merke.

– Kawasaki MC Norge startet som ei liten gruppe på Facebook, men vokste fort til over 2.500 medlemmer. Det er ei landsdekkende gruppe for entusiaster av Kawasaki motorsykler. For oss blir det selvsagt en stor film, med både nye og gamle Kawasaki maskiner i sentrale roller, sier Reinert Nilsen.

I første film kjørte Tom Cruise Kawasaki GPZ900. Den får vi også se i filmen hvor den ligger godt bevart under et støvete teppe.

Filmens tema: Pete «Maverick» Mitchell
Den fryktløse jagerpiloten Pete “Maverick” Mitchell er dermed tilbake. Etter tretti år i tjeneste som toppilot i den amerikanske marinen, er Maverick akkurat der han ønsker å være. Han har takket nei til en karriere på bakken med høyere rang, til fordel for å sveve høyt og sprenge grenser som testpilot. I filmen er han derfor fortsatt operativ flyger med kapteins grad.

Men når Maverick får i oppgave å trene en ny gruppe unge Top Gun-piloter foran et spesialoppdrag, så møter han samtidig spøkelser fra fortiden. En av pilotene er nemlig Bradley Bradshaw (Miles Teller), sønn av Mavericks avdøde venn, Nick “Goose” Bradshaw. Maverick må nå konfrontere sin dypeste frykt, samtidig som han forbereder seg på et oppdrag som ingen pilot noensinne har sett maken til.


Ikoniske MC-scener
Fantastiske fly scener kombinert med MC-scener vil garantert gi en fantastisk kinokveld. Det blir premiere over hele landet og sammen med Capa er det lagt opp til å markere premieren med Kawasaki modeller utstilt iblant andre i Oslo, Moss, Sarpsborg, Sandvika, Ski og Sotra. Flere kinoer kan komme til i perioden frem mot premieren. I Oslo har filmen premiere blant annet på Imax – Odeon Oslo. Imax viser filmkameraer for ekstremt høyoppløselige bilder, en digital etterbehandlingsteknikk for å forbedre bilde- og lydkvaliteten, to 4K-laserprojektorer, et kraftig 12-kanals 3D-lydsystem med laserstilt lyd og en spesialdesignet kinosal med 25×15 meter stort lerret, på størrelse med et femetasjes hus. Alt dette i samspill skaper følelsen av å sitte midt i filmen.

 


Gleder oss til filmen
– Vi gleder oss til å gå på kino for å se filmen, sier en engasjert Emma Lundin.

– Vi gleder oss til å vise frem motorsykkelglede gjennom denne filmen og dette arrangementet, sier Steinar Sandbye i NMI som importerer Kawasaki. Samtidig oppfordrer vi Kawasaki entusiaster over hele landet til å planlegge for en fin kinoopplevelse i mai og juni når filmen blir å oppleve på kino.

Vi gleder oss til premieredagen for Top Gun: Maverick sier Steinar Sandbye hos Kawasaki Norge (NMI).

Nå ser det ut til at Tom Cruises luftige eventyr får ta av i mai. Mer enn 30 år etter originalen er det altså snart klart for et gjensyn med Pete «Maverick» Mitchell, og vi loves en svimlende lek med g-kreftene. Mange gleder seg over at også Val Kilmer står på rollelisten igjen, som Iceman.

YouTube link til siste trailer: LINK
YouTube link til 5 minutters trailer: LINK

Fotos fra filmen: United International Pictures.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend