The Litas, med mål å skape et fellesskap for kvinner med interesse for MC, gleder seg til årets Motorsykkelens Uke 2022.

Bjørn Richard Johansen
The Litas er et internasjonalt kvinnelig motokollektiv som ble startet av Jessica Haggett i Salt Lake City i November 2014. I Norge vokser interessen for The Litas forteller Nina Margrethe Smørsgård som er en av ildsjelene i The Litas i Oslo.
The Litas Kristiansand på tur.

The Litas World Wide
The Litas er et internasjonalt kvinnelig motokollektiv som ble startet av Jessica Haggett i Salt Lake City i November 2014. The Litas SLC ble startet akkurat slik de fleste andre Litas-grupper har blitt til: “I saw groups of girls riding in other cities on Instagram, and it made me think: Hey, I want something like that.” har Jessica Haggett sagt om hvordan det hele startet. Link til YouTube video om The Litas og Jessica Haggett.


Den første gangen Jessica arrangerte Litas-tur i Salt Lake dukket det opp én person. Siden har det vokst til å inkludere over 21.000 kvinner fordelt på 272 byer i 27 land verden over. Se også tidligere artikkel i Reitwagen.no om The Litas.

Målet til The Litas er å skape et fellesskap for kvinner, med kjærlighet til motorsykler som utgangspunkt. I det miljøet kan vi tørre å være oss selv og inspirere hverandre til å gjøre alt vi setter oss fore, enten der er å kjøre motorsykkel eller bygge imperier. Litas hjelper kvinner å bygge sitt lokale motorsykkelmiljø for alle slags kvinner, alle nivåer av erfaring, og på alle typer motorsykkel. Målet er et miljø der alle blir ønsker varmt velkommen!


– Det er ingen krav for å bli en Lita, annet enn at man identifiserer seg som en motorsykkelinteressert kvinne. Og ja det inkluderer såklart LGBTIQA forteller Nina Margrethe Smørsgård til Reitwagen.no. Det er bare å møte opp på arrangementer, vi gleder oss til å bli kjent med deg.

The Litas er ingen klubb, og vi bryr oss ikke om hvilken motorsykkel du kjører eller hvor lenge eller langt du har kjørt, så lenge du kjører! Det er ingen medlemsavgifter eller øvrige krav – Du er velkommen med nøyaktig så mye eller lite du har tid og lyst til.

Nina Margrethe Smørsgård på tur.

The Litas Norge
The Litas finnes i flere norske byer, og det kommer stadig til nye til, sier Nina Margrethe Smørsgård som er en av ildsjelene i The Litas i Oslo.

– Den fulle oversikten finnes på thelitas.co/norway, men vi kan nevne at i skrivende stund har vi Litas grupper i Bergen, Drammen, Farsund, Kristiansand, Oslo og Stavanger, forteller en engasjert Nina Margrethe Smørsgård til Reitwagen.no. Skulle du ønske å starte en Litas-gruppe i din by er det bare å hoppe i det. Mer info på thelitas.co/startabranch


Sesongen 2022

– Hver Litas-gruppe setter opp sin egen sesongplan hvor det går i alt fra iskremturer til lengre campingturer, forteller Nina Margrethe Smørsgård. Deltagelse på større organiserte treff eller jenteturer på tvers av gruppene.

– Vi må selvfølgelig også nevne Cats on Wheels, jentenes helt egne motorsykkelfestival, sier en engasjer Smørsgård. Arrangementene foran ble startet og arrangeres av jenter i The Litas Oslo. Årets festival planlegges for starten av juni, så stay tuned for info på fb.me/CatsOnWheelsFestival, Instagram @catsonwheelsfestival eller catsonwheels.no

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend