The Litas, som er en voksende damegruppe på MC, arrangerer «Cats on Wheels» lørdag kl. 13.00 i Oslo

Bjørn Richard Johansen
Interessen for MC blant kvinner er i sterk vekst i Norge. Denne helgen går Cats on Wheels av stabelen. Det ble startet i 2019 av Nina M. Smørsgård i damegruppen The Litas. Årets arrangement går av stabelen på lørdag 7. august kl. 13.00 i bakgården hos Gamlebyen Sport og Fritid, GSF, i Gamle Oslo. The Litas Oslo ønsker alle jenter med MC-interesse velkommen innom “Cats on Wheels”. Allerede i ettermiddag starter en spennende helg for MC-damene i The Litas! Kvinne og MC interessert. Ja – da er det bare å henge deg på. Les mer nedenfor og heng deg på!

Velkommen til helgens arrangement
Her er alle med MC velkommen og spesielt velkomne er alle damer på MC. Ta en tur innom, oppfordrer Nina M. Smørsgård i The Litas Oslo. Se mer om arrangementet på Facebook. Når vi spør henne om motorsykkelsstallen er svaret: en Suzuki GS 650L (1982) og en Yamaha SR500 (1980), i tillegg til et knippe lavkubikkprosjekter og gamle tråjern


Internasjonal suksess
Internasjonalt ble The Litas grunnlagt for 6 år siden av Jessica Wise i USA. Grunnleggeren kan nå være stolt over å ha 340 avdeling rundt om i verden, inkludert i Norge. Det er 16.000 medlemmer og fordelt på foreninger i 35 land.

– The Litas Oslo er en åpen gjeng som samler jenter/kvinner i Oslo/omegn til mc relatert moro. Det er ingen krav til medlemsskap, og det er bare å møte opp på turer og arrangementer, sier Nina M. Smørsgård. Cats on Wheels 2021 schedule is now out heter det på The Litas Facebook-gruppe! Programmet er som følger: Fredagen kickes off med shop evening hos Sa1nt (sjekk utvalget her: eu.saint.cc) og middag ved skaterampa på Forneburingen. Lørdagen blir det alley cat run, skatekonkurranse, grafittivegg, second hand utstyrsmarked og mye mer! Og selvfølgelig nattparkering for trøtte sjeler! Har du utstyr å selge er det bare å ta det med til markedet åpner! Husk at du også må hente det som eventuelt ikke blir solgt (NB: du må ha vipps for å selge utstyret ditt)


Hva er Cats on Wheels?
Cats on Wheels er en frivillig organisasjon med fokus på å bygge samhold i det kvinnelige mc-miljøet.

– Cats on Wheels ønsker å jobbe for å støtte opp det kvinnelige mc-miljøet og rekruttering av de neste generasjonene jenter på hjul – eller Cats on Wheels om du vil, sier Nina Margrethe Smørsgård i The Litas Oslo. Som WIMA er de en sterkt voksende gruppe med fokus på å være et nettverk og samlingsted for kvinner med interesse for motorsykkel.


Årlig festival
Cats on Wheels er også den årlige festivalen hvor magien skjer, og organisasjonens hovedfokuspunkt. Cats on Wheels holdes i år som i fjor hos Gamlebyen Sport og Fritid, GSF, i gamle Oslo. GSF er et kultur- og fritidstilbud for barn og ungdom med interesse for skateboarding og graffiti. Her ser du link til Instagram med video fra fjorårets arrangement.


– Cats on Wheels inneholder aktiviteter som alley cat run (ride out med konkurranser), skatekonkurranse, grafittivegg, kunstutstilling, marked med diverse utstillere, og bruktutstyrssalg hvor man kan ta med seg utstyr (unisex, dame) og selge, forteller Nina Margrethe Smørsgård.


Hvordan kan du bidra?
Cats on Wheels er en frivillig organisasjon og prosjekt, og alt drives på dugnad.

– Vi ser alltid etter dyktige og ivrige folk til å fylle viktige roller både i organisasjonen som helhet, og frivillige for å gjennomføre hvert års festival, sier Nina Margrethe Smørsgård.

– Cats on Wheels setter pris på de små og lokale, og dersom man har en liten bigesjeft som skateboarddekoratør, skinnmaker, smykkedesigner, strikkesjef, ja hva det skulle være som kunne passe på festivalen, sier Smørsgård engasjert. Ønsker du å være med som festivalcrew er det bare å ta kontakt, forteller en engasjert Nina Margrethe Smørsgård til Reitwagen.no. I tillegg har vi også Grasrotandel, og hvis du vil være med å støtte oss med din slant hadde det hjulpet oss veldig mye i arbeidet mot å gjøre festivalfremtiden enda bedre!


Mange menn heier på oss
Vi har fått utrolig god hjelp av våre mannlige motorsykkelvenner helt fra starten i 2019.

– Det er virkelig overveldende hvor snille karer det er som stiller opp, og det setter vi utrolig stor pris på, sier Smørsgård.

Så lenge vi har plass er det selvfølgelig lov å komme innom festivalen og heie på skatekonkurransen og drikke kaffe og slå av en prat. Kanskje finner man en passende sesong-start, sesong-slutt, jule- eller bursdagsgave til sin utkårede motorsykkel babe på markedet. Men konkurransene og aktivitetene under festivalen er forbeholdt damene.


Velkommen på lørdag
– Trenger du kjøkkenbenken til å vaske motordeler? Send fruen på Cats on Wheels da vel, avslutter en engasjert Nina M. Smørsgård i The Litas Oslo. Velkommen i ettermiddag, i morgen og i helgen.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend