Vestfold- og Telemark ble kåret til årets kjørefylke for MC i Norge: Ni priser til ulike motorsykler, samt ærespris til Eberg Motor og Ducati Trondheim ble delt ut på Straand-Treffet.

Bjørn Richard Johansen
Vestfold- og Telemark, med sine mange flotte svingete veier, fokus på mc-veisikring og støtte til føreropplæring, ble kåret til årets kjørefylke for motorsykkel i Norge i helgen. På de neste plassene kom Trøndelag og Rogaland. Prisen ble delt ut i forbindelse med Straand Treffet 2021, som er landets største arrangement for motorsykkelinteresserte. Foruten foredrag om gode kjøreteknikker ble det gjennom helgen gjennomført prøvekjøring av 60 ulike nye MC-modeller. Det ble kjørt hele 27.100 km med testkjøring av 774 førere som ville prøve en eller flere motorsykkel i løpet av helgen. 
Rolf Marthinsen (venstre), leder av juryen. Katrine Straand som tar imot prisen på vegne av Visit Telemark og Trond Olsen, treffsjef for Straand Treffet.

Fyll konferansesal på fredag
– Det ble også gjennomført en faglig konferanse på fredag med gode kjøreteknikker på MC som et av temaene. Vi har sett at ulykkestallene har gått ned i Norge i år og det gleder vi oss over. Kompetanse på førerutvikling med faglig påfyll av teori og erfaring er viktig for å sikre denne utviklingen også i sesongene fremover, sier Rolf Marthinsen som var leder for juryen.

Årets ærespris gikk til daglig leder Torgeir Magnussen (venstre) hos Ducati Eberg Motor i Trondheim. Her sammen med selger Thomas Nicolaisen på Straand Treffet.

60 MC-er for prøvekjøring
BMW, Ducati, Harley Davidson, Honda, Husqvarna, Kawasaki, KTM, Indian, Suzuki, Triumph, Zero og Yamaha deltok på årets arrangement. NMCU, NAF MC, Førerutvikling.no, WIMA og The Litas deltok også på Straand Treffet. WIMA og The Litas har fokus på å skape et godt MC miljø for den voksende gruppen av kvinnelige motorsyklister i Norge.

Stor interesse for Straand Treffet og forventer ytterligere vekst i 2022
Flere av de besøkende som representerte andre viktige MC og bilorganisasjoner varslet at de ville prioritere Straand Treffet neste år. Dermed forventes arrangementet til å vokse ytterligere i 2022. Du kan melde deg på og følge arrangementet på denne linken/trykk link.

Mye erfaring i juryen
Rolf Marthinsen
, som er motorsykkeljournalist og redaktør av motorsykkel internettmediet MC24-7.no, er leder av juryen. I juryen sitter Kyrre Hagen, en av Norges mest anerkjente MC-journalister og fotografer i MC-Avisa, Eli Johanne Stene som er president i kvinne/MC gruppen WIMA, Bjørn Richard Johansen som er ansvarlig for nyhetsportalen Reitwagen.no med blant annet med fokus på MC, samt Trond Olsen, treffsjef for Straand Treffet.

Rolf Marthinsen var juryleder for Straand Prisene i 2021. Han hadde samme rolle i 2020 og er anerkjent for sine flotte reportasjer og mc-turer.

Telemark er årets kjørefylke
– Det har alltid blitt delt ut priser og heder på Straand Treffet, men det var første gang at det ble kåret det beste kjørefylket for oss motorsyklister, sier Rolf Marthinsen som er juryleder. Dette er en uhøytidelig men viktig prisutdeling med et viktig budskap om at MC-interesserte nå er aktive med å bidra til bedre informasjon og kjørekurs for å få ned ulykker, bedre veisikring for å hindre MC-ulykker og aktiv bruk av informasjon for å skape gode holdninger til kjøring av MC. De to fylkene som var med å kjempe om den gjeveste plasseringen var vakre Trøndelag med de vakre Selbu -og Røros-traktene, og Rogaland med de flotte veiene inn til Lysebotn.

– Men Vestfold- og Telemark stakk av med årets pris. Vi håper det skal inspirere andre fylker til å satse på MC, sier Rolf Marthinsen.

Anne-Hege Svartdal er reiselivsdirektør i Visit Telemark. Hun er veldig glad og stolt over prisen som beste MC-tur fylke som ble utdelt på Straand Treffet 2021.

– Vi er utrolig stolt over å ha blitt kåret til årets kjørefylke i forbindelse med prisutdelingen på Straand Treffet 2021. Telemark har mange flotte svingete veier og er dermed perfekt for motorsykkel, biler på tur og syklister, sier Anne-Hege Svartdal som er reiselivsdirektør i Visit Telemark. I de senere år har Visit Telemark som andre fylker satset på å tiltrekke seg besøkende motorsyklister.

– Neste år vil vi nok også få mange utenlandske besøkende MC-turister, sier en engasjert reiselivsdirektør. Se link til video fra Straand Hotel for det internasjonale MC-turist markedet som nå åpner seg etter Covid-19 tiden.

Rolf Marthinsen i et av sine mange flotte motiver fra MC-tur.

Telemark har gått i front blant fylkene med fokus på MC
– Videre ser vi at MC-bransjen nå har blitt en viktig samarbeidspartner for reiselivsnæringen i Norge. På alle disse områdene utmerker Vestfold- og Telemark seg, sier Rolf Marthinsen. Juryen sier i sin begrunnelse at: HUBriding, som er digitale ruter hvor man kan bo lenge på et sted, har spredd seg over det ganske land og i alt har over 20 hoteller og overnattingssteder tilknyttet seg konseptet. Årets fylke har utmerket seg med særdeles vakre omgivelser og mange tivoli-veier som vi motorsyklister elsker.


– Videre har Vestfold- og Telemark fylkeskommune satset både på kjøreopplæring for MC-førere blant annet i samarbeid med Norsk Motorcykle Union, NMCU og NAF MC understreker, Rolf Marthinsen. Vi håper dette kan være god inspirasjon for andre fylker i Norge.

Vinnere av årets motorsykkel i 9 ulike klasser + Ærespris
Det ble også delt ut pris til årets moped hvor Aprilia SXR 50 vant i konkurranse med Yamaha, Peugeot og Vespa.

WIMA, Norges største nettverk for kvinner på MC tur under Straand Treffet 2021 sist helg. Helt i front Eli Johanne Stene, president i WIMA i rød kjørejakke.

Årets lettsykkel ble Yamaha XSR-125 i konkurranse med KTM 125 Duke, Honda CB 125 R og Kawasaki Ninja 125. Årets A2 sykkel ble KTM 890 Duke med BMW 310 GS og Honda CBR 650 R i topprekken.


Årets overraskelse
ble Harley-Davidson Pan America med Ducati Multistrada V4 og Indian Chief på de neste plassene. Folkets favoritt ble Yamaha MT 07, foran BMW GS 1250. Årets mest bærekraftige ble Zero med supermotard-modellen FXS. De tok dermed over tronen fra Harley-Davidson LiveWire som vant prisen i fjor.

Runa Grydeland fra WIMA og Rogaland inspirerte alle med foredrag  «Alene sammen på MC gjennom Norge på KTM».

Årets økonomi-MC ble Honda NC 750 X med Yamaha Tracer 7, Kawasaki Versys 650 og Suzuki 1050 V-Strom helt i toppskiktet. Årets råtass ble Indian FTR 1200, foran KTM 1290 SuperDuke, Kawasaki Z H2 SE og Ducati Streetfighter.

Fra BMW utstillingen til Motor Teknikk i Kristiansand under Straand Treffet.

Årets Adventure-sykkel ble KTM 890 Adventure, foran Harley-Davidson Pan America, KTM 1290 SuperAdventure og Ducati Multistrada V4. Årets ærespris gikk til daglig leder Torgeir Magnussen hos Ducati Eberg Motor i Trondheim for iherdig innsats med å løfte frem Ducati i Norge.

Årets råtass ble Indian FTR 1200.

Kort om Straand-Treffet:
Straand-treffet ble gjennomført første gang i 2018 og dette er det fjerde arrangementet i rekken. Som i fjor med gode Covid-19 rutiner. Fokus er en faglig konferanse om gode kjøreteknikker på motorsykkel, samt utprøving av nye og moderne modeller med gode sikkerhetssystemer i motorsyklene. Deltakerne kan prøve nye mc-er gratis eller kjøre Hubriding.no løyper under treffet. I 2021 var det hele 60 nye modeller som ble vist frem og som det var mulighet å prøve for de besøkende. Det er videre en egen kjøre- og MC-sikkerhetskonferanse på treffets første dag. Gjennom det er det et mål å bidra til å fornye MC-parken med miljøvennlige og trygge motorsykler. Arrangementet går av stabelen på Straand Hotel i Vrådal i Vestfold og Telemark. Treffet drives med frivillige krefter og er et samarbeid mellom importører, forhandlere, førerutviklingsmiljøene i Norge, MC-organisasjoner og MC-mediene i Norge.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend