Snøscooter: Elias Ishoel ligger godt an til å vinne Amsoil i USA

Bjørn Richard Johansen
Ni seiere så langt i år i verdens tøffeste snøscooterkonkurranse. Trønderen fra Oppdal ser ut til å vinne alt under Amsoil i USA. Alt ligger til rette for sammenlagt seier for Elias Ishoel.


Elias Ishoel (bildet) kjørte i helgen inn til sin niende seier i årets Amsoil-sirkus i snowcross. Dette var den tolvte konkurransen i årets Amsoil i snowcross i USA, skriver Norges Motorsportforbund på sine nettsider. Det gjenstår nå to runder og fire konkurranser i årets Amsoil. Neste konkurranse arrangeres om to uker.

Elias Ishoel (21) er topp i verden
Elias Ishoel er nordmannen som har gått helt til topps i den amerikanske snocross-serien «Amsoil Championship Snocross». 21-åringen var den første fra Europa som klatret helt til topps da han vant sesongen 2018/2019. Også vinteren 2019/2020 var han raskest av alle. Det skjedde i en sesong som måtte avsluttes noe tidligere enn planlagt på grunn av pandemien.

Bor i Oppdal og nært treningsområdet
Elias bor fortsatt hjemme i barndomshuset i Oppdal. Herfra kan man se lysmastene til den lokale crossbanen som ligger bare noen hundre meter overfor huset. På det store jordet på gården har han for anledningen brøytet en flere kilometer lang crossbane, med flere titalls store hopp. I området har han kjørt snøscooter så lenge han kan huske.Sist helg overbeviste han alle igjen:

– Jeg jobbet med å finne spor i begge kvalifiseringsheat som endte med andreplasser. Jeg fikk heller ikke den beste starten i finalen, men alt annet stemte i finalen. Så jeg klarte å jobbe meg opp fra 6.-7.-plass til seier i finalen, sier Elias Ishoel til NMFs nettsted.

Elk River i Minnesota
Helgens to konkurranser ble kjørt i Elk River i Minnesota – og det var konkurranser nummer 11 og 12 i rekken i år. Natt til lørdag gikk Elias Ishoel fra Oppdal helt til topps. Det samme gjorde han også i konkurranse nr. 2 som gikk av stabelen natt til søndag norsk tid.

-En super helg. To seire av to mulige, sier en fornøyd Elias Ishoel til NMFs nettsted.

Einar Grindvold er leder av Snøscooterimportørenes Forening, SIF i Norge.

Et godt forbilde for snøscootersporten
– Elias Ishoel er et stort forbilde for alle som er interessert i snøscootersporten, Einar Grindvold uttalt i flere Reitwagen.no saker om Elias Ishoel. Einar Grindvold er styreleder i Snøscooterimportørenes Forening, SIF, i Norge. SIF har også laget en YouTube video sammen med Elias Ishoel med fokus på idretten og et annet viktig budskap: Ikke kombiner snøscooterkjøring med å drikke alkohol. Se videoen med å trykke linken her, eller se nede i artikkelen.

Erik Kirkvold leder Snøscooterklubbenes Fellesråd i Norge.

– Det er bare å berømme Elias Ishoel. Fantastiske resultater, sier Erik Kirkvold som er leder for Snøscooterklubbenes Fellesråd i Norge. Snøscooterklubbenes Fellesråd har 43 lokale snøscooterklubber fra Agder i Sør, til Troms og Finnmark i nord som medlemmer.

Leder klart og to runder og fire konkurranser igjen
Ishoel leder dermed klart i sammendraget i årets Amsoil. Det gjenstår nå to runder og fire konkurranser i årets Amsoil. Neste konkurranse arrangeres om to uker.


NMFs nettsted følger Amsoil i USA videre.

Foto: Privat/Norges Motorsportforbund

Share via
Send this to a friend