Det er viktig å være skjerpet når man kjører snøscooter - Snøscooterimportørene setter fokus på sikker bruk av snøscooter.

Morten Broks
Elias Ishoel har gått til topps i den amerikanske serien to år på rad. For verdens beste snøscootercross-fører det helt uaktuelt å sette seg på snøscooteren med promille i blodet. Snøscooterens dag går av stabelen til helgen men vil som følge av Covid-19 utviklingen bli avgrenset som følge av nye helseråd. Snøscooterimportørene setter fokus på sikker bruk av snøscooter og vil ut over vinteren legge ut noen filmer om viktige temaer.
Et stort Elias Ishoel øyeblikk. Elias nr 1., svenske Adam Renheim og Kyle Pallin (USA) på 3 plass under ISOC serien i USA, finaledagen i Grand Geneva, 17. mars 2019.

– Snøscooteren er et kjøretøy som krever mye av deg som fører, derfor er det viktig å være skjerpet når man kjører, slår Elias Ishoel bestemt fast. Det er helt uaktuelt for den talentfulle crossføreren å kjøre snøscooter med promille – uansett om det er i konkurranse eller under vanlig turkjøring med kompisene hjemme i Norge.

Einar Grindvold i SIF er glad for at foreningen kan lansere en ny digital video når det nå strammes inn på Covid-19 reglene igjen.

Elias Ishoel med viktig budskap i ny video fra Snøscooter Importørenes forening
– Snøscooterimportørene setter fokus på sikker bruk av snøscooter og vil ut over vinteren legge ut noen filmer om viktige temaer. Elias Ishoel er et godt forbilde for alle som er involvert i snøscooter-idretten. Han er også hovedpersonen i en ny video Snøscooter Importørenes forening har utviklet i forbindelse med Snøscooterens Dag til helgen. Det arrangementet er nå neddempet og vil bli gjennomført i henhold til de nye Covid-19 råd fra regjering. Men videoen kan man få med seg digitalt, (Se link) forteller Einar Grindvold som er styreleder i foreningen. Han er til daglig distriktssjef salg i BRP i Norge som også leverer Ski-Doo snøscooteren som Einar Grindvold bruker.

Elias Ishoel i konkurranse.

Elias Ishoel (21) er topp i verden
Elias Ishoel er nordmannen som har gått helt til topps i den amerikanske snocross-serien «Amsoil Championship Snocross». 21-åringen var den første fra Europa som klatret helt til topps da han vant sesongen 2018/2019. Også vinteren 2019/2020 var han raskest av alle. Det skjedde i en sesong som måtte avsluttes noe tidligere enn planlagt på grunn av pandemien.

Elias sammen med Terje Vindal som driver suksessbedriften Motorhuset Oppdal. Her med sin far Johan Vindal (høyre). Motorhuset har fokus bl.a. på snøscooter og ATV. Foto tatt etter ISOC serien i USA, finaledagen i Grand Geneva, 17. mars 2019

Bor i Oppdal og nært treningsområdet
Elias bor fortsatt hjemme i barndomshuset i Oppdal. Herfra kan man se lysmastene til den lokale crossbanen som ligger bare noen hundre meter overfor huset. På det store jordet på gården har han for anledningen brøytet en flere kilometer lang crossbane, med flere titalls store hopp. Her i området har han kjørt snøscooter så lenge han kan huske.

Elias Ishoel i god fart.

– Jeg har vært heldig og hatt muligheten til å kjøre snøscooter på tilrettelagt bane rett utenfor huset, det har betydd mye, sier han, som forklaring på hvorfor han er blitt best i verden.

Barbro og Hans Petter Ishoel (Elias sin mor og far) Barbro er «manager» og Hans Petter er «Coach» og tidligere Norgesmester i snøscootercross. De har bodd i USA med Elias hver sesong.

Trent mer og bedre enn konkurrentene
Ishoel har ikke bare vært «heldig», med å bo nært crossbanen. Oppdølingen har i alle år trent mer og bedre enn konkurrentene. Han har fulgt et seriøst treningsopplegg som ikke ligger noe tilbake for andre idretter. Trening, kosthold, søvn og sunne vaner har vært i fokus. Han har likevel hatt tid til hyggelige scooterturer sammen med kompisene.

– Konkurranse og trening tar mye av tiden min, så det er mest slik kjøring. Men jeg får tid inn i mellom til å ta noen turer med vennene, sier Elias. Og da er det helt uaktuelt å sette seg på scooteren etter å ha tatt en øl.

– For meg er det helt uforståelig at noen velger å kjøre snøscooter når de er påvirket av alkohol. Snøscooteren er et krevende kjøretøy i seg selv. At noen likevel setter seg på den med svekkede sanser er vanskelig for meg å forstå, sier han.

Det er en krevende sport med høy konsentrasjon.

Klar oppfordring: Ikke rør alkohol nær scooter
Elias oppfordrer alle til å passe på hverandre. Si til kompisen at det ikke er greit å kjøre etter å ha drukket alkohol.

– I min vennegjeng er det helt uakseptabelt å kjøre i påvirket tilstand med snøscooter, akkurat som det er med bil eller andre kjøretøy. Man må ta vare på hverandre i vennegjengen, og passe på. Da skal man si ifra dersom noen gjør noe som ikke er greit, legger han til.

Gleder seg til ny sesong
Elias lader nå opp til en ny sesong i snøscooter-cross. Med dagens korona-pandemi er det vanskelig å vite hvordan sesongen vil utarte seg for den talentfulle oppdølingen. Men er det en tom som er helt sikkert, så er det at han vil kjempe helt i toppen mot verdens aller beste snocross-utøvere i mange år!


Stolt forhandler

– Elias Ishoel  er virkelig et godt forbilde og vi er utrolig stolt over å ha fått mulighet til å være med på hans reise som en stadig større internasjonal stjerne innen snøscooter idretten, sier Terje Vindal som driver Motorhuset Oppdal med fokus bl.a. på snøscooter og ATV. Virksomheten har 17 heltidsansatte.

Butikken drives fra et moderne industribygg på 550m2 over 2 etasjer med en fyldig maskinvarehandel, salg av ATV/Snøscooter og kontor/administrasjonsdel. Verkstedet drives fra et nyoppusset bygg på 1200m2 der vi har kjøretøyverksted med moderne utstyr og komplett kjøretøykontroll linje for småmaskin, snøscooter, atv, personbil, buss og lastebil. Motorhuset Oppdal er godkjent MC, personbil, påbygg og lastebilverksted fra Statens Vegvesen, inkl. periodisk kjøretøykontroll og fartsskriverkontroll. I 2019 hadde selskapet en omsetning på 56 millioner og et resultat på 1,6 millioner kroner.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend