Snøscooter: Elias Ishoel vant i USA i natt - verdens beste snøscootercross-fører er norsk

Bjørn Richard Johansen
Elias Ishoel er verdens beste snøscootercross-fører og sikret seg seier nummer fire i årets utgave av Amsoil! Elias Ishoel (bildet) kjørte inn til seier i nattens Amsoil-løp i snowcross i Deadwood i South Dakota i USA. Han fortsetter dermed på topp i Amsoil-sammendraget i 2021.
Nå legger Elias Ishoel (les mer i denne saken om Elias Ishoel) South Dakota bak seg i Amsoil for denne sesongen. Med førsteplass i natt – og femteplass forrige natt norsk tid, skriver Norges Motorsportforbund på sine nettsider. Mer se: Snowcross, Snøscootersport

Elias Ishoel (21) er topp i verden
Elias Ishoel er nordmannen som har gått helt til topps i den amerikanske snocross-serien «Amsoil Championship Snocross». 21-åringen var den første fra Europa som klatret helt til topps da han vant sesongen 2018/2019. Også vinteren 2019/2020 var han raskest av alle. Det skjedde i en sesong som måtte avsluttes noe tidligere enn planlagt på grunn av pandemien.

Før helgens to runder i South Dakota, hadde han tatt tre av fire seire i Amsoil i 2021. Det ble to førsteplasser i forrige runde i Minnesota – samt en i Iowa. Nå ble det også en førsteplass i Sør-Dakota.

 

Stolt team med Elias Ishoel i front. Foto: privat.
-Endelig. Jeg kjørte sterkt i hele helga, men hadde mye stang ut med maskintrøbbel på fredag. Så denne seieren var fin å innkassere, sier Elias Ishoel til NMFs nettsted.

Full fart og høye hopp på Elias Ishoel. Foto: privat.
Finalen gikk som han hadde håpet på – og var først over målstreken
– Jeg kom først ut i finalen. Gjorde en feil ut av en sving – og ble passert. Klarte deretter å finne en fin flyt – og tok derfor tilbake ledelsen, sier Ishoel, som kommer fra Oppdal i Trøndelag.

Neste helg er det Amsoil-runde nummer fire for 2021. Da handler det om Fargo i Nord-Dakota.

Stolt lokal forhandler som har støttet opp om satsingen til Elias Ishoel. Terje Vindal som driver Motorhuset Oppdal med fokus bl.a. på snøscooter og ATV. Virksomheten har 17 heltidsansatte.

Stolt forhandler
– Elias Ishoel  er virkelig et godt forbilde og vi er utrolig stolt over å ha fått mulighet til å være med på hans reise som en stadig større internasjonal stjerne innen snøscooter idretten, har Terje Vindal sagt til Reitwagen.no tidligere. Han driver Motorhuset Oppdal med fokus bl.a. på snøscooter og ATV. Virksomheten har 17 heltidsansatte.

Butikken drives fra et moderne industribygg på 550m2 over 2 etasjer med en fyldig maskinvarehandel, salg av ATV/Snøscooter og kontor/administrasjonsdel. Verkstedet drives fra et nyoppusset bygg på 1200m2 der vi har kjøretøyverksted med moderne utstyr og komplett kjøretøykontroll linje for småmaskin, snøscooter, atv, personbil, buss og lastebil. Motorhuset Oppdal er godkjent MC, personbil, påbygg og lastebilverksted fra Statens Vegvesen, inkl. periodisk kjøretøykontroll og fartsskriverkontroll. I 2019 hadde selskapet en omsetning på 56 millioner og et resultat på 1,6 millioner kroner.

Se også: Elias Ishoel inn til femteplass • Norges Motorsportforbund (nmfsport.no)

Se også: https://snocross.com/

Foto: privat/kilde Norges Motorsportforbund

Share via
Send this to a friend