Snart 80 påmeldte: Rekordstor interesse for WIMA sitt kvinne-førerutviklingskurs på Rudskogen Motorsenter i Rakkestad i mai

Bjørn Richard Johansen
WIMA som knytter sammen kvinner med felles interesse for motorsykkel og T. Solbakken Trafikkskole i Bergen, melder om rekordstor interesse for årets førerutviklingskurs for damer på Rudskogen. I dag passerte antall påmeldte 72, så det kryper nå mot 80 som er det som er satt som øvre tak for deltakelse. I fjor deltok det 50 deltakere på det som var WIMA sitt første kjørekurs for damer på Rudskogen.
Eli Johanne Stene, WIMA President ankommer tidlig om morgenen. Ane ønsker velkommen og gleder seg til en god lang dag på Rudskogen.

– Vi har tidligere sagt at vi forventer at 2021 blir tidenes kvinneår på MC. Kombinasjon av en trend hvor langt flere damer er opptatt av kjøreglede på MC, samt COVID-19 som betyr Norgesferie og opplevelser her i hjemlandet, medfører også at flere kvinner kommer seg ut på motorsykkelen, sier Eli Johanne Stene som er president i WIMA i Norge.

Et flott fotominne fra i fjor. I år deltar mange flere kvinner på kurset.

Stadig flere kvinner på MC
WIMA har over 2.300 følgere og er en av kvinnegrupperingene som vokser kraftig. Det samme ser vi i andre kvinnegrupper som The Litas med bl.a. The Litas Oslo.

WIMA Norway er tilsluttet WIMA International, som er en føderasjon av nasjonale WIMA-divisjoner verden over. Disse jobber alle for å knytte sammen kvinner med felles interesse for motorsykkel. WIMA Norway har som formål å fremme aktiviteter, kvalifikasjoner, velvilje og vennskap mellom kvinnelige motorsykkel-entusiaster i Norge.

Eli Johanne Stene (høyre) og Anette Sundsbak (venstre).

Fortsatt noen ledige plasser
De sentrale i WIMA organiseringen av kurset er administrasjonssjef  Janicke Moldekleiv på Terje Solbakken Trafikkskole i Bergen og visepresident Anette Sundsbak i WIMA. For påmelding kan du bruke linken her.

Solbakken Trafikkskole har kjørekurs på torsdag og fredag for menn og kvinner, mens helgen er forbeholdt for kvinnene. Kjørekurset på torsdag og fredag er fullt, mens det er åtte plasser igjen på kurset på damekurset på lørdag.

Terje Solbakken (v), Janicke Moldekleiv, Christoffer Bjertnes og Viljar Steinsland som er sentrale i å organisere førerkurset.

Vi gleder oss
– Det første kurset går av stabelen torsdag 20. mai og fredag 21. mai og er åpent for alle deltagere. Dette kurset ble fullbooket på under 2 dager tidligere i vinter. Det er pr. dato 77 menn og 3 damer på dette kurset. Kurset som går lørdag 22. mai og søndag 23. mai er kun for damer. Kurset her er også snart fullbooket med 80 deltagere, sider Janicke Moldeklev hos Terje Solbakken Trafikkskole.

Eli Johanne Stene som er president i WIMA. Linda Kristin Sanden fra Bergen og Marit Johnsrud fra Oslo til høyre.

Damene kommer
– Nå kommer damene til motorsykkelmarkedet for fullt, sier Eli Johanne Stene. Vi i WIMA merker en jevn tilstrømning til våre Facebook grupper og arrangementer. De som er interessert i Rudskogen kan følge oss på Facebook arrangementet «Jentene inntar Rudskogen 2021». Samtidig er det bare åtte plasser igjen på damekurset på lørdagen. Guttene kan bare glede seg til å få økt konkurranse om gode kjøreopplevelser på to hjul i Norge og utlandet i 2021.

Odd Terje Døvik er styreleder i Norsk Motorcykkel Union, NMCU i Norge

WIMA er et godt forbilde sier NMCU
– Vi i NMCU vil virkelig berømme WIMA for et fantastisk godt prosjekt med fokus på å øke kjørekompetanse hos damene, sier Odd Terje Døvik som er styreleder i Norsk Motorcykkel Union, NMCU i Norge.

Eli Johanne Stene i WIMA.

Utstilling av MC-er
– For å gjøre pausene mellom kjøringen på banen ekstra interessant for deltakerne, har vi vært i kontakt med noen importører og forhandlere og diskutert muligheten for å få ned noen helt nye 2021 modeller. Vi tror det er flere MC-forretninger og importører som kommer til å slå til på denne muligheten, sier Eli Johanne Stene. Dermed blir dette også en informativ salgsarena for nye og moderne motorsykler i år.

Bilder, film og sosiale medier
– Det blir også lagt opp til å få dokumentert kjørekurset godt. Alle deltakere vil få tilbud om en video og bilder med seg selv, samt at det vil bli laget flere video-produksjoner under dagen. Dette vil igjen være med å spre det positive budskapet om kvinner og motorsykkel, sier Eli Johanne Stene.

Per-Anton Vinje er styreleder for Motorsykkelimportørenes Forening, MCF.

Veldig positivt
– Vi vil gi stor ros til WIMA for å arrangere dette kjørekurset, sier Per-Anton Vinje som er styreleder for Motorsykkelimportørenes Forening, MCF. Vi kommer til å delta som i fjor og planlegger blant annet å  lage en god videoproduksjon i forbindelse med kjørekurset, forteller Vinje. Stor ros til de som arrangerer dette kurset.

NMCU – Vedlagte grafikk viser utviklingen av drepte og skadde MC-førere og den totale bestanden av motorsykler i landet.Programmet ser slik ut:

Torsdag:

07.00 Oppmøte Rudskogen
07.00 – 09.00 Teknisk kontroll, signatur egenerklæring, støymåling og gjennomgang banereglement.
09.00 – 11.00 Gjennomgang sittestilling, bremseøvelser og gjennomgang av banen.
11.00 – 16.00 Kjøring på banen. 20 minutter pr gruppe pr time. Se oppslag om tider rundt cafe området. Gruppene blir delt inn ved fargekoder

Fredag
07.00 Oppmøte Rudskogen
08.00 Førermøte delt i samme grupper som lørdag.
09.00 Støytest første gruppe
09.20 Første gruppe på banen / Støytest gruppe 2
09.40 Andre gruppe på banen / Støytest gruppe 3
10.00 Gruppe 3 på banen
10.20 – 16.00 Kjøring på banen. 20 minutter pr gruppe pr time. Se oppslag om tider rundt cafe området.

Lørdag og søndag
Lørdag og søndag blir make som første kurs bortsett fra at søndag ikke starter før kl 12 ca.

Takk til MCavisa og Peter O. Carlsson og Calvat’s Garage for å få lov å dele YouTube videoen om WIMA og kjørekurset nedenfor. Hør og les også Podcast om WIMA.

Share via
Send this to a friend