MC Oslo får nye eiere - Legenden Kåre Vaskinn har vært en bauta i norsk MC-bransje

Bjørn Richard Johansen
Etter snart 38 år som eier og leder av MC OSLO, sender Kåre Vaskinn stafettpinnen videre til nye drivere av den ledende forhandleren av BMW og Honda. Kim Harald Jøranli blir ny daglig leder hos MC Oslo.


En legende i norsk MC-bransje
– I idrettsverden sies det at man skal gi seg på topp, og 2020 var firmaets beste år noensinne. Det har vært viktig for meg å finne riktige eiere og leder for selskapet. Jeg er derfor glad for at Kim Harald Jøranli, en av mine nærmeste medarbeidere i flere år, overtar. Han har både erfaringen og de egenskapene som skal til for å lede selskapet, sier Kåre Vaskinn. Vaskinn har drevet selskapet frem til en suksess sammen med sin kjære Halina Sølvhaug som har vært økonomisjef i virksomheten.

Halina Sølvhaug har vært økonomisjef og en viktig krumtapp i MC Oslo.

Solid historie
MC Oslo AS ble etablert i 1983 av Kåre Vaskinn. De to første årene het selskapet Mopedcenter. Fra starten av var mopeder, mopeddeler og utstyr hovedproduktene. Selskapet var eneforhandler i Oslo for Tempo/Sachs mopeder og i 1987 overtok selskapet representasjonen av Piaggio/Vespa i Oslo. I løpet av årene har vareutvalget bestått av mange ulike produkter og merker, men hovedfokus har alltid vært på moped/scooter og motorsykkel. Tidlig på 90-tallet begynte selskapet i større grad å orientere seg mot MC-markedet. Deler, utstyr og bekledning til motorsykkel ble ved siden av bruktimport av motorsykler en stadig viktigere del av produktutvalget. I 1994 ble MC Oslo forhandler for Suzuki mopeder og motorsykler. I 1999 flyttet selskapet til Grenseveien 69 ved Helsfyr/Ensjø.

Kjente lokaler for alle med interesse for MC i Oslo.

Etter at scootersalget tok av rundt århundreskiftet, var selskapet etter hvert en betydelig aktør også på dette området med representasjon av produkter fra Vespa, Piaggio, Peugeot, Kymco og Derbi. Høsten 2004 overtok selskapet representasjonen av BMW MC i Oslo og er nå Nordens største BMW forhandler. I 2013 ble selskapet eneforhandler i Oslo for Honda motorsykler.

Kåre Vaskinn har blitt en legende i norsk MC-bransje og bygget opp MC Oslo til å bli en stor suksess. Nå overlater han stafettpinnen videre.

Kåre Vaskinn fortsetter som styreleder
Gründeren fortsetter å være involvert i MC Oslo som styreleder. Den nye daglige lederen, Kim Harald Jøranli, begynner i stillingen 6. april etter å ha vært salgssjef i selskapet siden 2017.

Kim Harald Jøranli har fått med seg et godt team for å fortsette i Kåre Vaskinn sine fotspor.

Kim Harald Jøranli blir daglig leder
– Det er med en viss ærefrykt jeg overtar stafettpinnen fra Kåre. Han har vært en utrolig dyktig sjef og har bygget opp et bunnsolid selskap. Jeg føler han har hatt en plan for at jeg én dag skulle ta over, og han har lært meg mye av det som skal til for å drive selskapet videre, sier Kim Harald Jøranli til Reitwagen.no.

Jøranli kjøper en tredjedel av selskapet. Som medeiere har han fått med seg to MC-interesserte investorer, Andreas Martinussen og Erik André Vee.

BMW og Honda er sterke merkevarer hos MC Oslo.

Andreas Martinussen og Erik André Vee inn i MC-Oslo
– Da alt ble satt på hold med Covid-19 fikk jeg tid til å plukke opp igjen MC-interessen. Det resulterte i både én, to og tre motorsykler. Jeg ble fullstendig bitt av basillen igjen, og på et tidspunkt var jeg ukentlig innom MC Oslo. Servicen er helt super, og jeg fikk veldig sansen for menneskene som jobber der. Da Kim Harald og Kåre spurte meg om jeg ville være med på eiersiden, tente jeg umiddelbart, sier Andreas Martinussen, som blant annet har solid erfaring fra eiendomsbransjen. Men er kjent motorsykkelentusiast.


Martinussen jobber til daglig som administrerende direktør i eiendomsselskapet Solon Eiendom ASA. Inn i MC Oslo fikk han med seg en annen motorinteressert investor og industrimann, Erik André Vee. Han er blant annet kjent for å ha bygget opp Øst-Riv AS, som ble solgt til Norsk Gjenvinning i 2019. Vee er ofte å se både på Rudskogen og Nürburgring, da som regel på fire hjul.

– Da jeg var 16 år inngikk jeg en avtale med mor om at jeg aldri skulle kjøre motorsykkel igjen. Det spørs om ikke den avtalen står for fall nå, sier Erik André Vee han med et smil om munnen.

Den nye daglige lederen og de nye eierne har ingen planer om å revolusjoner virksomheten. Driften fortsetter som før med de samme ansatte og de samme leverandørene, som har vært viktige de viktigste suksessfaktorene.

Kåre Vaskinn omgitt av gode kollegaer. Fra venstre Erlend Lønnum, Kim H. Jøranli, Trond Faldby og Franz Terrone hos MC Oslo.

Solid maskineri med gode ansatte
– Det er de ansatte som skaper denne bedriften og som gjør MC Oslo til et «maskineri» som systematisk leverer gode kundeopplevelser og resultater. Vi har evighetsperspektiv på denne investeringen. Noen synes det er gøy å eie en restaurant fordi de er interessert i mat og vin, mens vi elsker alt som har motor og to hjul, sier Andreas Martinussen.

Share via
Send this to a friend