Østlandet Motorservice AS på Drevsjø og Elverum blir forhandler av Lynx og Ski-Doo snøscootere samt Can-Am ATV og SSV og Seadoo vannscootere. Videre får kundene får fortsatt Arctic Cat service.

Bjørn Richard Johansen
Det er et stolt team som driver snøscooterbutikk på Drevsjø, nord for Trysil og i Elverum i Innlandet om dagen. De har nylig blitt godkjent som BRP forhandler og gleder seg nå til årets snøscootersesong. Samtidig sikrer vi våre Arctic Cat kunder både service og verksted. – Dette var stort, sier Ståle Sømåen hos Østlandet Motorservice AS til Reitwagen.no.
Ståle Sømåen med arving Nova på skulderen til venstre. Kristian Hanssen i Engerdal Snøscooterforeningen til høyre.

Avtalens innhold i grove trekk
– BRP gir Østlandet Motorservice AS tilgang på full lineup med deres bransjeledende produkter i alle segmenter innenfor powersport bransjen, forteller Ståle Sømåen. Det sikrer Østlandet Motorservice AS muligheten til å bli leveringsdyktighet for fritid og proff/næringsmarkedet med salg av Lynx, Ski- Doo og Can-Am ATV vårt sortiment. Han er selv ansvarlig for butikken i Drevsjø som ligger i Engerdal kommune med kanskje landets flotteste snøscooterløyper.

Tor Isaksen er sjef for BRP i Norge.

– Vi gleder oss til å samarbeide med teamet på Østlandet Motorservice AS fremover, sier Tor Isaksen som er sjef for BRP i Norge. Vi vil nå både få økt salgskraft i regionen, samt kunne tilby kundene økt service i form av utstyr og verkstedtjenester gjennom avtalen med teamet i Østlandet Motorservice AS.

Ståle Sømoen utenfor butikken i Engerdal.

Tror på vekst med BRP
– 50-60 cm bredbanner snøscootere i 2 og 4-takts segmentet samt 6×6 ATV-er gir oss nye muligheter for vekst og god kundeservice. Vi mener selv at vi nå er en overlegen leverandør i «gamle» Hedmark fylke som er vårt nye salgsdistrikt, sier Ståle Sømåen til Reitwagen.no. Å ha militærleirene Terningmoen og Renaleir i «bakgården» er også ganske suverent i denne sammenheng.

Ståle Sømoen. Her i verkstedet.

Bra for kundene
– På privatmarkedet fører avtalen vår med BRP oss inn i andre spennende segmenter som vi heller ikke har fått vært med på tidligere. Nemlig vannscooter og SeaDoo, forteller Sømåen.

Med Mjøsa, Storsjøen, Osensjøen og Femund som våre nærmeste kjente vann, gleder vi oss til og ta fatt på jobben med å levere motorgleder for folk med interesse for disse sjangerne.

– ATV og Snøscooter linupen til BRP er som vi vet bred og leverer til alle formål på privat markedet, med blant annet 40, 60 og 100 km/t. ATV-er til 16 åringer med traktor førerkort og til godt voksne folk med bil lappen, sier en entusiastisk Sømåen. ATV og sideByside. Rett og slett et bredt spekter.

Lynz Xterrain Brutal i fin snø.

Lynx og Ski-Doo
– Markedsledende snøscootere fra Lynx og Ski Doo treffer løypenettverket midt i krysset, med miljøvennlige og lydsvake 2 & 4T scootere. Med enkel eller dobbel sal, stor bredde på ekstra utstyrs siden med alt som trengs i rekreasjonssammenheng blir dette veldig spennende, mener Ståle Sømåen.

Trenger flere ansatte
Samfunnsøkonomisk sett utløser dette blant annet flere arbeids plasser i Elverum og Engerdal Kommune.

– Kjærkommende arbeidsplasser på begge steder, men kanskje særlig i utkanten med Drevsjø, sier Sømåen. Øke lærlingeplass tilbudet er også noe som kommer på plass nå som direkte resultat, ettersom vi får mer å gjøre.

Line Storsnes er ordfører i Engerdal kommune som opplever vekst gjennom å satse på snøscooterinteressen.

Stolt  og engasjert ordfører
– Engerdal kommune har satset på snøscooterløyper over lengre tid, sier ordfører Line Storsnes i Engerdal kommune.
Hun er medlem av Senterpartiet, men lokalt i kommunen representerer hun Samlingslista. Vi har brukt mye tid, og økonomiske, politiske og administrative ressurser på å bygge et godt løypenettverk. Det er veldig gledelig at Østlandet motorservice drar i havn ei god avtale som medfører flere arbeidsplasser i Engerdal, og et bredere grunnlag for å tiltrekke oss både flere innbyggere og besøkende. Dette gagner hele næringslivet vårt.

Mia Faldmo er daglig leder for Destinasjon Femund Engerdal.

– Destinasjon Femund Engerdal er selvfølgelig strålende fornøyd med at Østlandet motorservice gis denne muligheten. Flere arbeidsplasser, mer synlighet, mer trøkk og enda flere kunder og gjester er akuratt hva vi ønsker oss, sier Mia Faldmo som er daglig leder for Destinasjon Femund Engerdal.

Snøscooterløypen som går over Femunden.

Godt løypenett kan bli enda bedre
Det er en stor dose politikk i dette selvsagt, med snøscooterløype satsingen i Engerdal og nå etter hvert Elverum, kan gi betydelig vekst for kommunene. Det ser vi der det er satset på snøscooter både i Norge og ikke minst i Sverige.

– For min egen del og selvfølgelig Østlandet Motorservice AS har det fra dag en vært en rød tråd å jobbe for snøscooterløype prosjektet. Det har blitt veldig bra i området Femunden og Engerdal, mener Ståle Sømåen. Engerdal Kommune er nå et godt eksempel på hvordan vi kan jobbe nært sammen med den lokale snøscooterklubben, kommunen og oss som forhandler. Se bare på Destinasjon Femund i Engerdal sin satsing med vinterturisme i Engerdal. Alt godt forankret i kommunens reiseliv strategi.


Viktig for Engerdal kommune
Snøscooter er løftet til topps i Engerdal Kommune sin vedtatte Reiseliv strategi. Det ny opprettede «Vinternettverk prosjektet» med støtte fra Innovasjon Norge skal bidra til ytterligere vekst for kommunen med blant annet fokus på snøscooterprodukt innen reiseliv og øvrig næringsliv i Engerdal. Over 70 bedrifter er medlemsbedrifter i destinasjon selskapet.
– Reiselivsstrategien er vedtatt av formannskapet og enstemmig i kommunestyret, forteller Sømåen.

Riot X fra Arctic Cat.

Fortsatt Arctic Cat service
Sømoen vil også legge til at det er viktig å få kommunisert til alle våre eksisterende kunder at selskapet fortsatt vil ha nye Arctic Cat modeller hos oss på Elverum. Service på Arctic Cat utfører vi på begge våre avdelinger og Drevsjø vil ha en ren BRP utstilling.

– Å sikre god service på begge merkevarer som begge har sine kundegrunnlag har vært viktig for oss som har levert Arctic Cat siden 1997, avslutter Sømåen.

Share via
Send this to a friend