Finanskomiteens leder på Stortinget er klar for sommerferie på ny motorsykkel. Flotte MC-turer i Norge er planen! Reitwagen.no har møtt Høyres populære stortingsrepresentant Mudassar Kapur til sommerprat.

Bjørn Richard Johansen
Endelig er det snart sommerferie. Og vet du hva? Jeg er nå stolt eier av en brukt BMW F800 GT. Etter 1,5 år med intens COVID-19 krisepakke jobbing i Stortinget ser det ut som om det nå blir litt roligere også for oss som sitter i Finanskomiteen. – Det betyr at jeg endelig kan se frem til mange gode MC-turer i sommer, sier Mudassar Kapur (44) som Reitwagen.no møtte til en sommerprat på berømte Halvorsens Conditori ved Stortinget.
Stolt øyeblikk. Med sin nye BMW F800 GT i strålende vær fredag i Hvervenbukta sør for Oslo.

Frihet under ansvar
– Å kjøre motorsykkel er fantastisk. For meg er det en fantastisk følelse å sette seg på sykkelen. Legge mobilen i sekken. Få på meg utstyret og hjelmen. Deretter er det bare meg, sykkelen og kontakten med veien. Det føles nesten som man svever eller flyr bortover. Det finnes ikke noe bedre følelse, sier en engasjert Mudassar Kapur. Å lytte til musikk i hjelmen har ikke vært aktuelt frem til nå for 44-åringen. Men når vi forteller om Reitwagen.no spillelistene på Spotify, lover han å teste de ut i etterkant av intervjuet.
– Men understreker igjen. For meg er det meg, sykkelen og veien som har vært det gode liv på MC frem til nå! Vi møter en engasjert stortingspolitiker og motorsyklistHalvorsens Conditori rett ved Stortinget.

Mange gode minner med denne: Suzuki Bandit 600 kubikk.

Født i Oslo. Gift og 3 barn og mc patriot. Nylig blitt eier av en BMW F800 GT. Medlem i anerkjente Løvebakken MC. Har videre en Nissan Leaf 2018 i garasjen. De første barneårene hadde han i gamlebyen i Oslo, ved fotlesten av Ekeberg hvor han nå bor. Far og mor flyttet til Norge fra Punjab i Pakistan.

Mediene følger Mudassar i hverdagen. Her med statsminister Erna Solberg i en faksimile fra Aftenposten.

Far og mor gjorde tøffe valg
De har jobbet hardt og gitt oss barna alle muligheter til å gjøre det godt i Norge.

– Jeg er evig takknemlig for de vanskelige valg de gjorde da de flyttet til Norge, før jeg ble født. Videre at det norske samfunnet ga dem mulighet til å utvikle seg og sine drømmer som innvandrere. De jobbet hardt fra første stund etter ankomst til Norge. Jeg håper jeg har tatt med meg mange av de verdiene de har formidlet til meg opp igjennom oppveksten, og som jeg nå kan bruke som politiker. Ingen ting kommer gratis. Det er bare hardt arbeid som gjelder. Men står du på har vi store muligheter når vi vokser opp i Norge, sier en engasjert Stortingspolitiker.

Mudassar Kapur gleder seg til sommerferien. Ingen flere komitemøter rundt krisepakker og store muligheter for MC-turer.

Klatret opp på MC-er for å se på speedometer
Mudassar Kapur begynte tidlig å interessere seg for motorsykler. Som liten husker at han likte å sjekke speedometer på motorsykler. De gikk mye høyere opp i antall kilometer enn det han så i bilene. Dermed langt mer spennende for et ungt barnesinn som drømte om å kjøre MC fra tidlig ungdom. Det var tema i kompisgjengen når han var tenåring på Bjølsen i Oslo.

Grenseløs frihet
– For meg er det å sette seg på motorsykkelen synonymt med frihet. Etter en lang dag på jobben, hoppe på sykkelen og så kjøre hjem. Det vil si. Kjøre litt omvei hjem, sier Mudassar Kapur med et smil. Det å kjøre en tur, på svingete veier. Ingen ting er bedre. Veien, sykkelen og tankene. Videre, det å tenke og jobbe mentalt kjøreteknikk og strategi før hver sving.

Morten Stordalen, til høyre, i forbindelse med at han henter sin motorsykkel hos Alf Graarud Motor i fjor sommer. Til venstre Lene Graarud som hjelper til med råd når han henter sykkelen.

Imponerer som leder av Finanskomiteen
– Det er hyggelig at Mudassar Kapur har latt seg inspirere til igjen å ha fått seg motorsykkel, sier kollega og stortingsrepresentant Morten Stordalen. Han representerer Vestfold på Stortinget for Fremskrittspartiet og er kjent for sin store interesse for motorsykkel. Han kjøpte seg ny Kawasaki motorsykkel i fjor sommer, noe som også ble omtalt i Reitwagen.no.

– Mudassar har imponert som leder av Finanskomiteen under Covid-19 perioden og jeg gleder meg til fine turer med han og Løvebakken MC der vi kan diskutere motorsykkelpolitikk for fremtiden, sier Morten Stordalen som vi treffer på telefon mens han koser seg på camping i Holmestrand hjemme i Vestfold. Her nyter helgen med familien i ny bobil.

Her vedtas forslagene om bedre veisikring for MC og avgiftsendringer med mer. Alt som skjer i stortingssalen rundt motorsykkelpolitikk får en direkte konsekvens med hensyn til kjøreglede.

Fremskrittspartiet har vært aktiv i Stortinget i hele den borgerlige regjeringsperioden fra 2014 med å fremme forslag om avgiftsreduksjoner på motorsykkel og snøscooter, som er sikret flertall med støtte fra Høyre, Venstre og Krf under Statsbudsjettforhandlingene.

– Jeg har kjørt mest på tur i byen, til og fra arbeid, forteller Kapur. Før gikk turen til Shell sitt hovedkontor på Skøyen da han jobbet med markedsføring i selskapet i årene 2000 til 2006. Siden til Høyres hovedkontor hvor han var markeds- og kampanjesjef i fra 2006 til 2012 og leder for innsamling og marked i SOS-barnebyer i 2012-2013. Deretter inn på Stortinget fra Høyre i Oslo. I perioden 2013 til 2017 satt han som medlem i kommunal- og forvaltningskomiteen.

Stor medieinteresse på Stortinget i forbindelse med Covid–19 krisepakkene.

Finanskomiteen og lavere avgifter
I 2017 ble han med i den prestisjetunge Finanskomiteen som han nå har ledet fra februar 2020. Han ble valgt til leder i komiteen rett før Covid-19 tiden startet. Siden har det gått døgnet rundt. Hele åtte krisepakker har komiteen laget, forhandlet frem og sikret gjennomføring av i en regjering bestående av Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre. Videre tre budsjettforslag i form av ett statsbudsjett og to reviderte statsbudsjettprosesser har blitt gjennomført under Mudassar sin tid som komiteleder.

Fast gjest i Dagsnytt 18 når det har vært tøffe runder i Finanskomiteen på Stortinget.

– Det har også vært hyggelig å kunne være med på å sette ned avgiftene på motorsykkel og snøscooter i den perioden jeg har sittet på Stortinget. Avgiftene har gått betydelig ned siden 2014 og dermed er det flere som får mulighet å kjøpe nye moderne sykler. De er både tryggere å bruke, samt mer miljøvennlig. Det har vært viktig for meg som politiker og som motorsyklist, sier Mudassar Kapur. Vi håper å gjøre det godt i valget så vi kan fortsette med Erna Solberg som statsminister.

– Når vi ser hva vi har fått til i Erna sin periode som statsminister, tror jeg det er viktig at motorsyklistene vet hva de bør stemme den 13. september, sier Mudassar Kapur med et smil.

Stortinget sett fra Halvorsens Conditori.

Covid-19 tiden. Helt unik tid i Stortinget.
Det har vært intenst i Stortinget i den perioden jeg har ledet Finanskomiteen. Men vi har løftet i flokk, samarbeidet utrolig godt på tvers av partilinjene. Krisepakke for krisepakke har vi håndtert. Videre har vi mer enn noen gang tidligere sett at samspillet mellom næringsliv, politikk og organisasjonslivet fungerer i Norge.

– Forslag og vedtak kan gjøres i løpet av dager. Deretter implementeres uken etter for å få Norge til å virke så godt som mulig gjennom denne Corona-krisen. Den norske modellen har igjen bevist at den virker. Vi har sett politikken på sitt beste. Det har vært utrolig givene å være Stortingspolitiker i denne perioden, forteller Mudassar Kapur.

– Gjennom året har jeg tenkt mye på hvor godt det skal bli å komme seg ut på veien med en motorsykkel. Videre har jeg tenkt mye på at jeg solgte Suzuki-en i fjor før MC-sesongen og ikke klarte å få tid mellom Covid-19 krisehåndteringen til å få kjøpe noen ny. Det var en Suzuki Bandit 600 kubikk som da fikk ny eier, etter å ha vært i Mudassar sitt eierskap i hele 15 år.

I 15 år skapte denne Suzuki Bandit 600 kubikk glede for Mudassar Kapur. Dette er et bilde fra da han deltok på MC mot mobbing. Arrangementet var en stor markering til minne om Odin som dessverre tok sitt liv pga. mobbing. En av de viktigste turene jeg har kjørt, sier Mudassar Kapur.

– Derfor er det nå stort å vite at jeg igjen har MC kan nyte livet på to hjul med kubikk mellom beina. Videre gleder jeg meg til å vise den nye sykkelen til stortingskollega Morten Stordalen i Fremskrittspartiet. Som dere så tidligere i denne reportasjen kjører han en 2020 Kawasaki Versys 650. Da ble jeg skikkelig fristet. Men nå er det på plass for min del også.

I år blir det turer med overnattinger. Det er målet og det blir første gang, sier Mudassar Kapur.


Turer med overnatting
For meg er det mange ting som jeg fortsatt ikke har fått oppleve på motorsykkel. Overnattingsturer og banekurs er to ting jeg skal forsøke å få gjort i år.

– Jeg tar gjerne imot tips til gode kjøreruter som jeg kan utforske videre på nettet. Her blir jeg nok å ta med noen gode venner og gleder meg til å overta motorsykkelen og komme meg på landeveien, sier Mudassar Kapur. Reitwagen.no benyttet her muligheten til å forklare Kapur litt om Hubriding.no som er et nytt konsept i Norge hvor kjøreruter legges ut digitalt på nett.

Å lytte er viktig
– Jeg legger stor vekt på å lytte til velgernes innspill. Mye tid brukes derfor å møte de som har innsikt i det vi behandler i Finanskomiteen, forteller Mudassar Kapur.

– Som i politikken vil jeg lytte på gode råd, når det gjelder å velge kjøreruter i sommer. Så møter dere meg på en bensinstasjon eller et hotell i sommer, er det bare å hilse på. Og for all del. Del erfaringene med hvor det er fint å kjøre. Jeg vil jakte på de flotteste svingete veiene Norge har å by på, avslutter stortingsrepresentanten fra Høyre og Oslo.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend