Stortingsrepresentant gleder seg til sommeren: Ny Kawasaki Versys 650 får hedersplass i garasjen

Bjørn Richard Johansen
Morten Stordalen er med i en helt spesiell motorsykkelklubb. Vi har nemlig motorsyklister i alle målgrupper. Norges kanskje mest interessante MC klubb er Løvebakken MC. Det vil si motorsykkelklubben for de som er Stortingsrepresentanter eller jobber på Stortinget.


Stordalen er første politiker ut i stafetten

Fremover vil vi presentere noen av medlemmene og også litt om de ulike partienes fokusområder for MC, ATV, snøscooter, vannscooter og flotte biler. Stordalen som representerer Fremskrittspartiet, FRP, er først ut som følge av at ryktene forteller at han er ny eier av en Kawasaki Versys 650.


Stordalen utfordrer Høyres Kapur Mudassar (Høyre), leder i Finanskomiteen til neste intervju i portalen. Han er også medlem i Løvebakken MC.

Tidligere stortingsrepresentanter, nåværende stortingsrepresentanter og ansatte på Stortinget kan bli medlemmer i Løvebakken MC.


Stolt eier av ny Kawasaki
– Yes. Stemmer. Stolt eier. Jeg måtte bare slå til. Jeg prøvde sykkelen i fjor høst under et opphold i Østerrike, samt at jeg også testet den på Straand-Treffet i fjor høst. Gjennom vinteren har jeg drømt om den. Nå er jeg eier, sier Morten Stordalen. Sykkelen har han kjøpt på Alf Graarud Motor AS i Sarpsborg.

– Kawasaki Versys 650 er vanskelig å forklare og umulig å kategorisere. Den er komfortabel og fantastisk på lange turer, men er også morsom sportslig, og en real by-venn. Versys 650 er alt du trenger – både til daglig kjøring eller lange turer, forteller en engasjert Stordalen.

– Vi er selvsagt utrolig glade over å ha blitt valgt som forhandler, sier Lene Graarud som er daglig leder for Alf Graarud Motor AS i Sarpsborg. Hun leder det som er en av landets største MC forhandlere. Yamaha, Kawasaki, Honda og Triumph er merker de er forhandler for. Sykkelen som Morten Stordalen har kjøpt er en fantastisk kjøremaskin, forteller Lene Graarud. Det er gøy å drive med motorsykkel, det er fin vekst i markedet og stadig økende interesse.

Selskapet har økt omsetningen med hele 70 prosent om vi ser tilbake fem år. Fra 60 millioner i 2015 til 104 millioner kroner i 2019.


Radarparet Stordalen og Hoksrud
Stordalen er stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet og medlem i Transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget. Her sitter han sammen med bl.a. Bård Hoksrud fra samme parti. Komiteen ledes av Helge Orten, Høyre, fra Møre og Romsdal. Hoksrud er første nestleder i komiteen mens Jon Gunnes fra Venstre og Sør-Trøndelag er andre nestleder i komiteen. Videre er alle partier på Stortinget med unntak av MDG representert i komiteen.


Motorsykkel og classic car inn i Norsk Transportplan
– Mitt mål i denne perioden er å få inn et eget kapittel om motorsykkelpolitikk, MC-ens plass i trafikkbildet med mer i neste NTP-transportplan. I Nasjonal Transportplan bør også classic car og veteranbil omtales, mener Stordalen. Veistandarder, sikring av veier, avgiftspolitikk m.m. som også tar hensyn til motorsyklistene er viktig. Videre viktig er byområdene hvor motorsykkelen har en naturlig plass, og også er lite plasskrevende. Stordalen er også leder av Fremskrittspartiets bilpolitiske utvalg. Her har de fokus på alle kjøretøygrupper, selv om det heter «Bilpolitisk» understreker Morten Stordalen. Her jobber vi blant annet med forenklinger, diskuterer avgiftsproblemstillinger og trafikksikkerhet hvor politikk er svært viktig for å skape en god utvikling i det norske samfunnet.

– Her støtter jeg fullt opp om Morten Stordalens initiativ, sier Bård Hoksrud i en kommentar. Det er viktig at vi får opprioritert motorsyklisten i Norsk Transportplan som nå er under utvikling og skal gå igjennom i Stortinget i vårsesjonen neste år. Nasjonal transportplan (NTP) er en plan som gjelder i ti år for transport og samferdselsprosjekter i Norge. Fra 2018 er planperioden utvidet til tolv år. Planen revideres hvert fjerde år og oversendes som en melding til Stortinget i forkant av stortingsvalg. Gjeldende plan omhandler perioden 2018–2029. Neste revidering vil skje neste år, våren 2021.


Løvebakken MC
– Selv ikke medlemmer i regjeringen får innpass i denne uformelle og hyggelige kjøre-klubben Løvebakken MC, sier Morten Stordalen med et smil. De kjører sammen på noen få turer i året. I fjor var det flere av oss som blant annet deltok på Straand-Treffet i september. Vi planlegger det samme i år. Her fikk jeg prøvekjørt flere modeller, men ingen ting slår opplevelsen jeg får med Kawasaki Versys 650.

– Vi er noen og tretti medlemmer og har fokus på kjøreglede og gode opplevelser på motorsykkelen. Videre blir det jo selvsagt alltid diskusjon om politikk når vi er på tur og representerer ulike partier, forteller Stordalen. Fortsatt med et smil. Hans humrende latter er hans kjennetegn.

Morten Ørsal Johansen som er fra Oppland og medlem i Næringskomiteen fra FRP er leder av Løvebakken MC. Per Kristian Engebretsen som jobber i administrasjonen på Stortinget er nestleder. Videre består styret av fem representanter som jobber i Stortingets administrasjon.


Gode samtaler med velgerne er nøkkel til suksess
– Gode samtaler og god kontakt med velgerne i hans valgkrets som er Tønsberg i Vestfold Telemark fylke er Stordalens varemerke. Stordalen bor midt i det som er gamle Re kommune, en typisk landbrukskommune med mange flotte gårder omslynget med flotte veier. Fra januar i år inngår Re i den nye storkommunen Tønsberg.

– Hele regionen er et paradis for motorsyklister. Kjør av E18 like ved Horten og kjør inn til Re. Derifra har du perfekte svingete og små veier inn i fylket, over til Siljan i gamle Telemark eller ned til Larvik i Gamle Vestfold som gode alternativ.


Sommer = MC-tid
Morten Stordalen teller ned før sommerferien. Stortingsåret går sakte, men sikkert mot avslutning i det som har vært et helt spesielt halvår med Corona og Covid-19-situasjonen. Aldri før har politikk, næringsliv og organisasjonsliv vært så avhengig av å jobbe sammen. Som en av landets viktigste opposisjonspolitikere for Fremskrittspartiet har det vært hektisk og arbeidskrevende. Når det har vært lange møter i sene kveldstimer har Stordalen derimot hatt en positiv hobby. Å se på nettet etter ny MC. Den er nå på plass. – Sommertid er Kawa tid, sier Stordalen.

Han utfordrer videre følgende tre representanter til neste intervju i portalen: Stordalen utfordrer Høyres Kapur Mudassar (Høyre), leder i Finanskomiteen til neste intervju i portalen. Han er også medlem i Løvebakken MC.

For mer informasjon om tema, personer og kjøretøy omtalt i artikkelen, bl.a. Kawasaki Versys 650:

www.stortinget.no

https://stortinget.no/no/Representanter-og-komiteer/Representantene/Representant/?perid=FMS

https://www.kawasaki.no/no/products/Adventure/2019/Versys_650__2019_/overview?Uid=08F1DQkLCgtbWlAODAoLXAwNDlFaXFtaWVAOWF1bUVxRW1g

Share via
Send this to a friend