Snart har 250.000 sett TV2 innslag med Farmen-vinnerne Lasse Matberg og Terje Sporsem med MC og L-på ryggen

Bjørn Richard Johansen
MC er fantastisk. Ja, det gir en helt ny dimensjon i livet, mener «Farmen vinnerne» Lasse Matberg og Terje Sporsem. Denne uken har TV2 vist at MC engasjerer i hele Norge gjennom å gi kjendis komiker Terje Sporsem muligheten til å kjøre motorsykkel under TV2s digitale konsept «Telemarksveka». MC lærer for Terje Sporsem var Farmen vinner Lasse Matberg og Speed Motorcenter eier Terje Bredal.
Lasse Matberg med sin Triumph Rocket 3 GT, 2.500 ccm.

Link til TV2 videoen: Trykk her.

Gode forbilder for MC-interessen
– Vi vant farmen sammen, sier Lasse Matberg til Reitwagen.no. Sannheten er at han vant. Men han løfter frem kompisen og kjendiskomiker Terje Sporsem som medvinner. Den joviale 35-åringen Matberg, som er født i Verdal, 1,98 meter høy, bredskuldra, blond, langt hår og skjegget «viking», er MC-fan på sin hals. Nå bor Trønderen i Rogaland hvor han jobber i Forsvaret. Etter å ha blitt Farmen kjendis i Norge har han blitt stjerne mange steder i verden. Ikke minst i Italia hvor han i 2019 vant «Ballando con le Stelle», Italias svar på «Skal vi danse». Videre har han 736.000 følgere på Instagram og nær 40.000 følgere på sin offisielle Facebook side.

TV2 show med fokus på Telemark. Motorsykkelglede fikk en sentral plass både på TV2 og i TV2s digitale kanaler denne uken.

TV2 show med flott fokus på kjøreopplevelser
Denne uka har de to kjendisene vært hovedpersonene i TV2s digitale uke «TelemarksVeka» i sammen med Visit Telemark. Ulike nærings- og reiselivstema var fokus gjennom hele uken, hvorav en hel dag stod i motorsykkelens tegn. Kjendisene skulle teste Hubriding.no og gjestet Straand Hotel i Vrådal. Videre ble det sendt et eget TV-show på hovedkanalen i TV2 fredag fra Lunde i Telemark hvor motorsykkelinteressen også fikk mye fokus.

Helt til venstre i bildet ser vi Anne-Hege Svartdal som er daglig leder for Visit Telemark. Her fotos fra 2020 når Hubriding.no ble lansert.

– Det var artig at vi fikk mulighet til å løfte frem motorsykkelturismens muligheter. Ja vi er strålende fornøyde med hele uka og samarbeidet vi har hatt med TV2, sier Anne-Hege Svartdal, som er reiselivsdirektør i Visit Telemark.

TV2s værmelder Eli Kari Gjengedal på Indian sammen med Indian statist og artikkelforfatter Bjørn Richard Johansen i Reitwagen.no.

Fantastisk dag på MC
Tirsdagen var motorsykkelens dag. Værmeldingen i TV2 med Eli Kari Gjengedal ble sendt fra Vrådal, med flotte Indian motorsykler i bakgrunnen.

Eli Kari Gjengedal på en flott Indian motorsykkel i Vrådal i forbindelse med værmeldingen fra strandkanten ved innsjøen Nisser.

– Jeg ser frem til å komme tilbake til Vrådal med sin motorsykkelkjørende mann, lovet TV2 og værkjendis Eli Kari Gjengedal i samtale med Reitwagen.no. Vi kan røpe at hennes kjære kjører Harley Davidson.

Et stort MC team deltok i forbindelse med TV2 opptakene. Her fra de berømte Kvitseidkleivene.

– Tirsdag var en helt fantastisk dag, sier en engasjert Lasse Matberg. Han kjørte sin Triumph Rocket 3 GT, 2.500 ccm. Å for en motorsykkel. Superkjendisen Matberg har virkelig blitt et positivt forbilde for mange etter at han vant Farmen, en av TV2s største seersuksesser i Norge. Videre er han Trumph ambassadør i Norge hvor han bidrar med å løfte frem MC interessen og Triumph som merkevare.

– Og får noen omgivelser, sier kjempen. Arena MC på Sandnes, som er den ledende MC forhandleren i Stavanger, sørget for å få gigantsykkelen fra Triumph fra Rogaland til Vrådal. Hubridingens mekka i Norge.

Linn Kant er daglig leder i Arena MC og har Farmen kjendis Lasse Matberg som kunde.

– Klart vi stiller opp for å hjelpe til når vi får mulighet til å være med på et så viktig prosjekt for å skape oppmerksomhet rundt motorsykkelen i TV2, sier Linn Kant som er daglig leder i Arena MC.

Rolf Kant som mange i Rogaland kjenner som tidligere lensmann bruker fritiden på MC og hjelper til hos Arena MC i Sandnes.

Den daglige lederen på Arena MC sendte sin egen svigerfar og x-lensmann på Ryfylkeøyane lensmannskontor som ordonnans til Vrådal. Han var med å skape godt humør gjennom hele dagen og stortrivdes i rollen som liaison og alt mulig mann.

Lasse Matberg hjelper sin gode venn Terje Sporsem med å få på hjelmen.

«MC livet» er et godt liv
– Turer med min nye motorsykkel gir dagen en mening, sier Lasse Matberg med et smil når vi møtte han i forbindelse med TV2 opptaket i Vrådal i Telemark denne uken. Han tar seg en MC-tur så snart det byr seg en mulighet med et avbrekk fra jobben som idrettsoffiser på Nato-basen Jåttå og rekruttskolen på Madla i Stavanger.

Terje Bredal som instruktør og Terje Sporsem før sin første MC-start ever.

Enkelt å lære
Sammen med Terje Sporsem var motorsykkel og det å lære å kjøre MC tema for opptakene en hel dag under Telemarksveka.

– Dette har rett og slett vært en fantastisk uke. Og det var virkelig stort å komme i gang med å kjøre motorsykkel, sier Terje Sporsem til Reitwagen.no.

– Jeg hadde heller aldri trodd at det skulle være så enkelt å lære seg å kjøre MC. Men som du ser på videoen synes jeg det vanskeligste i starten var å slippe clutchen slik at motoren ikke kvelte seg, sier kjendiskomikeren Terje Sporsem og ler. Det gjorde meg rett og slett litt forbanna at jeg i starten hele tiden hoppet bortover som «en liten hare», når jeg skulle få motorsykkelen til å rulle pent i gang med motorkraft. Men han fikk kyndig instruksjon av Terje Bredal, som eier og driver Speed Motorcenter AS i Sandefjord, og kom raskt over utfordringen. Det ser du også på videoen som er laget av TV2.

– Jeg ble veldig imponert over Terje Sporsem som tok MC-kjøringen på strak arm. Ordningen med å kjøre med L på ryggen, er en fantastisk mulighet andre som har lyst til å prøve motorsykkel bør benytte seg av, forteller Terje Bredal. Ledsager må være 25 år og hatt førerrett i den aktuelle førerkortklasse uavbrutt de siste 5 år.

Terje Sporsem. imponerte alle med å ta MC-kjøringen på strak arm og kom raskt i gang med å beherske kjøringen.

En fantastisk dag
– Vi startet med lunsj på Straand Hotel og så bar det ut på Hubriding.no langs Nisser. Deretter kjørte vi de flotte svingene i Kvitseidkleivene. Så opp på toppen av Vrådal Panorama for å se utsikten over hele dalen. Videre var det selvsagt en stor opplevelse å se min gode venn Terje Sporsem kjøre mc for første gang, forteller en engasjert Lasse Matberg til Reitwagen.no. Jeg viste han hadde talent også til dette.

Gutta på toppen av Panorama i Vrådal for å gjøre et av mange opptak.

– For en opplevelse. Videre for et fantastisk landskap å kjøre motorsykkel i. Dette frister til gjentakelse så nå må jeg nok få bestilt meg kjøretimer hjemme på Kolbotn. Men først skal jeg hvile rompa noen dager. Det var en ny øvelse for bakstussen, avslutter Terje Sporsem med et smil.

Se videoen ved å trykke link.

Share via
Send this to a friend