Motorsportkonferansen 2020 går av stabelen i helgen - Årsmøtene i Norges Motorsportforbund gjennomføres digitalt som følge av Covid-19

Bjørn Richard Johansen
En spennende agenda for Motorsportkonferansen, inkludert innlegg av Harald Huysman danner rammen for helgens digitaliserte seksjonsårsmøte i Norges Motorsportforbund. Innstilling fra valgkomiteen samt gode benkeforslag vil også skape et spennende årsmøte. Idrettsdemokratiet lever og en av kandidatene som på sin Facebook profil har varslet at han stiller til valg i år er enduro-veteran Asbjørn Sletholt, 65 år fra Skien i Telemark.
– Vi gleder oss nå til helgens konferanse og seksjonsårsmøter, sier Tony Isaksen er generalsekretær i Norges Motorsportforbund

I helgen møtes representanter fra motorsportklubber fra hele Norge til Motorsportkonferansen 2020 og årets seksjonsårsmøter. I år er det et heldigitalt møte som følge av Covid-19 situasjonen. (Les også: NMCU flytter inn til Norges Motorsportforbund fra mai 2021.)

Harald Huysman, her som gjestefører i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2018, Foto: Micke Fransson.

Stort og digitalt arrangement
– Vi gleder oss veldig til helgens arrangement. I alt vil det være opp mot 250 deltakere i alle arrangementer. Videre omfatter seksjonsårsmøtene opp mot 150 personer. Så det er litt av en digital og fysisk kabal som skal fungere i helgen, sier Tony Isaksen som er generalsekretær i Norges Motorsportforbund. Et av høydepunktene under konferansen et foredrag av tidligere motorsportfører Harald Huysman som nå daglig leder på Rudskogen Motorsenter og driver også Harald Huysman Karting på Alnabru i Oslo.

Klubber, regioner og tillitsvalgte i Norges Motorsportforbund har blitt invitert til årets konferansehelg 13-15. november 2020 på Quality Airport Hotel Gardermoen.

På grunn av pandemisituasjonen har Forbundsstyret i Norges Motorsportforbund bestemt at det også vil være mulig å delta gjennom digitale tjenester dersom man ikke ønsker å delta fysisk – det er altså ingen krav til fysisk deltagelse hverken til årsmøter eller motorsportkonferansen. De som møter opp fysisk vil merke et større fokus på smittevern fra tidligere år, skriver Norges Motorsportforbund på sine nettsider.

Alle klubber, regioner og tillitsvalgte har mottatt invitasjon, innkalling og forslagsmaler på e-post, dokumentene ligger også på denne siden. Program for helgen vil bli publisert så fort det foreligger. I tillegg til de tradisjonelle møtene vil de bli satt av tid til klubbrelatert utdanning innen IKT systemene som organisasjonen bruker.

Valgkomiteens innstilling.

Spennende valg
Annen hvert år arrangeres det seksjonsårsmøter under Motorsport-konferansen i fire seksjoner: motorsykkelidrett, snøscooteridrett, radiostyrt motorsport og båtsport. Hver seksjon har eget seksjonsstyre og de fire seksjonsstyrelederne vil inngå i forbundsstyret, totalt 11 styremedlemmer inklusiv president. Presidenten og de øvrige 7 medlemmene i forbundsstyret velges av Forbundstinget som er NMFs høyeste myndighet som avholdes hvert fjerde år.

Det er mange kandidater på valg i år og valgkomiteen har innstilt følgende:

Valgkomiteen for motorsykkelseksjonen har bestått av Sigmund Kasin, Tanya Moi og Geir Steinbakk.

I sakspapirene står det at valgkomiteen fikk inn flere forslag fra klubber og har kontaktet alle aktuelle kandidater, samt hørt rundt i miljøet i hver gren på deres ønsker og vektlagt dette. Valgkomiteen fortsetter arbeidet opp mot årsmøtet med å finne kandidater til verv som ikke har kandidater og presenterer disse på årsmøtet.

Helgens konferanse og møte blir gjennomført digitalt som følge av Covid-19 situasjonen.


Seksjonsstyreleder:
Cato Ove Karlsen (gjenvalg) Osloungdommens Motorsenter Trial
Nestleder: Elizabeth Kobberød (gjenvalg) Arctic Circle Motorsportklubb
Grenansvarlig Motocross: Geir Øyen (gjenvalg) Enebakk Motorsportklubb
Vara: Pål Johansen (ny) NMK Gardermoen
Grenansvarlig Enduro: Ikke besatt med kandidater i saksdokumentene
Vara: Ikke besatt med kandidater i saksdokumentene
Grenansvarlig Trial: Ikke besatt med kandidater i saksdokumentene
Vara: Ikke besatt med kandidater i saksdokumentene
Grenansvarlig Quad: Tone G. Holmen (ny) Jevnaker Motorklubb
Vara: Tore-Michael Fjelle (gjenvalg) Ålesund Motorsportklubb
Grenansvarlig Roadracing: Hannah M. Arnegard (ny) Solør Motorcykkelklubb
Vara: Benjamin H. Storsveen (ny) Solør Motorcykkelklubb
Grenansvarlig Dragbike: Lin Amundsen (gjenvalg) Romerike Dragbike Klubb
Vara: Jens Petter Pettersen (gjenvalg) Romerike Dragbike Klubb
Grenansvarlig Track Racing: Tor Arne Vigre (ny) Elgane Motorsykkelklubb
Vara: Linn Anette Topstad (ny) NMK Kristiansand
Ungdomsrepresentant: Madelen Hofstedt Pedersen NMK Gardermoen
Vara: Ikke besatt med kandidater i saksdokumentene

Asbjørn Sletholt har varslet at han stiller som kandidat.

Flere kandidater vil kjempe om plass
En av kandidatene som på sin Facebook profil har varslet at han stiller til valg i år er Asbjørn Sletholt, 65 år fra Skien i Telemark.

– Jeg har vært grenleder for enduro i to perioder, første gang fra 2007 til 2012, og andre gang fra 2018 til fram til i dag. I 2010 tok jeg initiativ til å opprette Team Norway Enduro i 2010, og var trener for dem. I 2011 var jeg også initiativ til å etablere landslag for «Six Days Enduro», forteller Asbjørn Sletholt. Han er også kjent for å ha stått bak enduro-programmet på Straand treffet som har vært utrolig populært.

– Jeg har vært leder for Flittig Motocross & ATV fra 2010 helt fram til i dag og vært aktiv motorsyklist siden 1971, sier Asbjørn Sletholt. Han deltok i sitt første enduroløp «Trandum Grand National» med rundt 450 deltakere i 1994. Den gangen var det egen offroad klasse med engangslisens.  Dette gav mersmak og Asbjørn Sletholt tok nasjonal lisens, og har deltatt i enduroløp, ørkenrally, motocrossløp siden den gang. Sletholt har deltatt i løp i 3 verdensdeler og har fått mange motorsportvenner og impulser gjennom alle disse årene.


Teamet i Reitwagen.no ønsker Norsk Motorsportforbund lykke til med landsmøtet.

Share via
Send this to a friend