Mer fra Polaris om elektrisk Ranger!

Mathias Voss Borgenhov
Polaris arbeider med å utvikle en elektrisk Ranger. Som mange kanskje allerede har fått med seg har verdens største produsent av terrengkjøretøy; Polaris allerede begynt slippe teaservideoer som omhandler den nye, spennende, elektriske RANGER-modellen.
Minst like tøff som eksisterende modeller, men elektrisk!

Modellen er første Polaris kjøretøy ut fra deres nye elektrifiseringssatsing titulert rEV`d-UP og ventes lansert i desember 2021. Forhåpentligvis er den nye elektriske modellen tilgjengelig hos Polaris forhandlere i 2022.

Brent Erspamer. Teknisk direktør. Special Vehicles Team. Polaris.

RANGER EV utvikles som det ultimate elektriske side-by-side kjøretøyet. Den trenger mindre vedlikehold, jobber hardere og kjører bedre en alle andre elektriske kjøretøy i sitt segment. Stillegående for jakta og ren for miljøet. Nye RANGER EV er rett og slett ventet å sette en helt ny standard for elektriske, terrenggående, nyttekjøretøy.

LDet tilrettelegges for høy lastevekt og trekk-kraft.

I relasjon til Polaris satsing på elektrifisering er det verdt å nevne at Polaris INC eier både Taylor Dunn (Heavy duty el-arbeidskjøretøy), AIXAM (el-mopedbiler), Goupil (el-nyttekjøretøy) og GEM (el-biler til bymiljø). Satsing, erfaring og kompetanse på elektriske kjøretøy er definitivt på plass i konsernstrukturen. Nå økes innsatsen også på terrengporteføljen. Vi gleder oss.

Tre meget spennende videoer er sluppet så langt. Her kommer en kjapp oppsummering av det som er avslørt til nå.

Lanseres i USA i desember 2021.

Video/Teaser: SAMARBEID

Hva blir resultatet om verdens største og mest innovative produsent av terrengkjøretøy innleder et samarbeid med bransjelederen på elektrisk teknologi innen powersport? Tiden har kommet for å finne det ut. Polaris avslører tett samarbeid med Zero Motorcycles og lanserer ny bransjeledende elektrisk RANGER i desember 2021.

Se Teaser: https://www.youtube.com/watch?v=_jBvN-3zj3c&t=1s

Enda bedre kjøreegenskaper i elektrisk utgave?

Første episode: «PURE POWER»
Innledningen indikerer flere, renere(!) hestekrefter og mer dreiemoment enn noen gang før. Materialet viser hvordan ny, innovativ elektrisk RANGER genererer tilnærmet øyeblikkelig dreiemoment. Maskinen bygges for å kunne håndtere store jobber som å pløye dyp snø og slepe tung vekt, selv i minusgrader. Som trenden ellers i USA, (og resten av verden); – More Power To The People!

Se første episode: https://www.youtube.com/watch?v=qrRjIPr7nH4&t=1s

Kompromissløs på tøffe utfordringer.

Andre episode: «OPTIMAL PERFORMANCE»
Polaris optimaliserer og perfeksjonerer for elektrisk kraft. Nøkkelordet er ytelse. Modellen tilrettelegges for banebrytende trekk-kapasitet ved å kombinere massiv trekk-kraft med presis motoroptimalisering ved lavere hastigheter. Her er det også hint om regenerativ bremsing og blant høydepunktene: Bygget for effektivitet og presisjon med øyeblikkelig akselerasjon.

Se andre episode: https://www.youtube.com/watch?v=82PegLaTB_g

Ytterligere 3 episoder ventes snart. Den tredje skal handle om kjøretøyets offroad egenskaper. Den fjerde har fått den tiltalende tittelen «Quietly remarkable». Femte episode skal fortelle mer om prosessen fra innsiden hos Polaris. Det er det vi vet så langt, og vi innrømmer det, – vi klarer nesten ikke vente.

Amber Malone. Teknisk Direktør. Polaris global electric

Tredje episode: «OFFROAD CAPABILITY»
Amber Malone, Teknisk Direktør for Polaris global electric forklarer om selve misjonen med Side By Side modellene og hvordan bakkeklaring, fjæringssystem og All Wheel Drive (AWD) inkorporeres i ny elektriske Ranger for å gi kunden tilsvarende ekstreme terrengegenskaper som på de etablerte bensin- og dieselmodellene. Tilsvarende forklares egenskaper sett opp mot modellens vekt. Holdbarhet er også et viktig tema. Modellen får den sterkeste drivlinjen i Polaris segment så langt, og skal vi tro Polaris, er nye Ranger EV heftigere enn alle foregående modeller!

Se tredje episode: https://www.youtube.com/watch?v=S0jV_Rfih18

Fjerde episode: «QUIETLY REMARKABLE»

Chris Hurd, Ranger Planning Director. Polaris global electric

I fjerde episode illustrerer Polaris fordelen med det lave lydbildet i ny, hardtarbeidende EV Ranger. Opplevelsen av rå kraft kombinert med redusert mengde bevegelige deler og lavere vibrasjonsnivå gir mindre vedlikeholdsutfordringer. Pent og stillegående effektivisert i banebrytende, nytt Side by Side terrengkjøretøy. Her er det enkelt å se fordeler for mange kundegrupper i årene som kommer!

Polaris går offensivt ut med videomateriale også fra kaldere strøk! Det liker vi.

Se fjerde episode: https://youtu.be/WHDJFyEB9MA 

01.12.21 legger vi til at modellen nå er lansert. Se vår artikkel med høydepunkter fra Polaris pressemelding her!

Reitwagen.no kommer tilbake med mer etter hvert som historiene fortelles!

Mathias Voss Borgenhov, artikkelforfatter. Reitwagen.no

Kort om Mathias Voss Borgenhov; følger utviklingen til nye Polaris Ranger for Reitwagen.no: Lidenskapelig opptatt av ATV og terrengkjøretøy. Særskilt interesse for fire- og sekshjulinger samt små og store tilhengere til bil. Utdannet jurist og aktiv som medgründer i familieforetaket Norsk Tilhengersenter i Bærum, som også selger Polaris ATV/UTV. Hovedfokus på nyttekjøretøy; ORV registrert som traktor og alt du lovlig kan trekke på bilens slepekrok.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend