Kinetic - Ny elektrisk Polaris RANGER!

Mathias Voss Borgenhov
I dag slapp Polaris Industries pressemelding om ny elektrisk Polaris Ranger. Denne har vi gledet oss til. Her er noen av høydepunktene!

Polaris etterlengtede RANGER XP Kinetic er et resultat av partnerskapet mellom verdenslederen på ATV Polaris og Zero Motorcycles. Ny elektrisk drivlinje løfter modellene flere nivåer både i relasjon til ytelse, kapasitet og holdbarhet. Polaris befester sin posisjon som den globale markedslederen innen terrengkjøretøy og bringer nok en gang industrien fremover.

 

Splitter nye, banebrytende Polaris RANGER XP Kinetic

 

PREMIUM OG ULTIMATE:

RANGER Kinetic leveres som 3-seters Side By Side. En kan velge mellom Premium og Ultimate versjon. Premium versjonen utstyres med 14,9 kWh litium-ion-batteri som gir estimert rekkevidde på 70 kilometer. Ultimate versjonen er oppgradert med 29,8 kWh batteri og økt estimert rekkevidde til 130 kilometer. Det tas naturligvis forbehold mht. estimeringen av rekkevidde. Som på elbiler er denne avhengig av driftstemperaturer, kjøreforhold, hastighet og andre faktorer. Ultimate modellen kommer dessuten med en stor infotainmentskjerm med Polaris banebrytende Ride Command-teknologi.

 

MER KRAFT, MINDRE VEDLIKEHOLD:

Med bransjeledende ytelse (110 HK) og dreiemoment kan RANGER XP Kinetic skilte med mer kraft til trekking og andre tøffe arbeidsoppgaver. Det elektriske drivverkets momentane dreiemoment gir presis kontroll når du sleper tung last. I tillegg har bransjens mest avanserte drivverk færre bevegelige deler som resulterer i lavere risiko for uønskede vedlikeholdskostnader. Økt driftssikkerhet gir økt produktivitet.

 

Ekstrem laste- og slepekapasitet

 

MINDRE STØY:

Stillegående elektrisk drivlinje gir nye muligheter i ulendt terreng og under tøffe arbeidsoppgaver; Her kan en iverksette jobben grytidlig om morgenen uten å plage naboene, bevege seg innvendig og utvendig rundt dyra og ikke minst mer ubemerket inn i jaktterrenget. En kan til og med opprettholde en samtale med kolleger, familie og venner underveis.

 

Et stillegående arbeidsjern kan ha høy nytteverdi

 

STOLTE UTVIKLERE:

Steve Menneto, president for Polaris Off-Road avdeling forklarer at RANGER XP Kinetic er bygget for hardtarbeidende kunder som er stolte av jobben de legger ned og kontinuerlig leter etter måter å forbedre produktiviteten. Modellene synliggjør i enda større grad fordelene med elektrifisering ved at kundene kan drive mer effektivt.

 

Tilsvarende; «Å elektrifisere et allerede klasseledende produkt er en veldig komplisert oppgave, men med Polaris hadde vi fordelen av å starte med både den beste UTV i bransjen og et veldig talentfullt og samarbeidende team» formulerte Sam Paschel, administrerende direktør i Zero Motorcycles. “Kombinasjonen av Zero Motorcycles’ teknologi, vår lidenskap for elektrifisering som leverandør av drivverksløsninger, og Polaris’ dedikasjon til forbrukerledet innovasjon har skapt en helt ny elektrisk Ranger som gir en utrolig kjøreopplevelse.”

 

KRAFTPAKKE:

Kombinasjonen av hestekrefter og dreiemomentet gir målgruppen kraften de trenger, når de trenger det. Muligheten til uanstrengt trekking og transport av tung last sprenger grenser. Klasseledende bakkeklaring på 35,5 cm gir rom for trygg passasje over hindringer og 74 centimeters, 8 lags Pro Armor X-Terrain dekk gir maksimalt grep over stein og hjulspor i ulendt terreng. 25,4 centimeters fjæringsvei lar XP Kinetic utjevne ujevnheter komfortabelt på utfordrende underlag – uansett hvor veien fører deg.

 

Bransjeledende ytelse og dreiemoment

 

TORTURTESTET:

Polaris har torturtestet RANGER XP Kinetic under ekstreme forhold og djevelsk terreng, den leveres med 3 års elektrisk drivlinjedekning og 5 års batteridekning**. Den elektriske drivlinjen sparer deg for oljeskift, filterbytte, tennplugger og clutchvedlikehold. Planlagte vedlikeholdskostnader forventes å være 70 % lavere enn gjennomsnittlige vedlikeholdskostnader for lignende drivstoffdrevne kjøretøy.*** RANGER XP Kinetic har heldekkende støtfanger foran og bukplate under for ekstra beskyttelse av kjøretøyet når du opererer i tøft terreng.

 

RAFFINERT:

RANGER XP Kinetic har smarte ytelsesfunksjoner for å hjelpe brukerne å maksimere produktiviteten. Et 12V lasteboksuttak er praktisk for å kople til og drive tilbehør eller når du skal lade bærbare batterier. Splitter ny girutforming inkluderer høy, lav, nøytral og park modus. Denne har en ny, integrert bryter for henholdsvis forover og revers slik at kundene enkelt kan endre retning ved å snu på en bryter, dette gjør at arbeidsøkter som f. eks. brøyting vinterstid kan utføres raskere og mer effektivt.

 

ALLSIDIG:

I tillegg til høyt og lavt gir, har RANGER XP Kinetic også tre kjøremoduser optimalisert for ulike kjøreforhold og i relasjon til rekkevidde:

Eco+: Optimaliserer dreiemoment og topphastighet for maksimal rekkevidde og lette arbeidsoppgaver.

Standard: Optimaliserer gassresponsen for daglig kjøring og moderate arbeidsoppgaver.

Sport: Optimaliserer gassresponsen for livlig kjøring og de tøffeste jobbene.

 

Ulike kjøremoduser for ulike arbeidsoppgaver

 

AVANSERT TEKNOLOGI:

Kinetic er tilgjengelig med en 18-centimeters infotainmentskjerm drevet av RIDE COMMAND-teknologi som lar deg jobbe smartere og gir trygghet. Kunder vil ha muligheten til å se estimert gjenværende rekkevidde og batteriets gjenværende kapasitet direkte på 18-centimetersskjermen. Du skal også kunne plotte inn posisjonen på foretrukket ladestasjon for informasjon om estimert tidsdifferanse og anbefalt returtidspunkt til lading.

 

RASK OG PRAKTISK LADING

Praktiske ladealternativer er designet for å passe kundespesifikke behov og er like enkle som å koble til en standard stikkontakt. Lading kan gjøres over natten, eller suppleres med en rask påfyllingsrunde i lunsjen. XP Kinetic kommer som standard med en kombinert Level 1 / Level 2 EV ladekabel som lar deg lade fra et 120V eller 240V uttak.

 

Fabrikkinnstilt laderate er 3 kW for Premium og 6 kW for Ultimate versjonen. Begge kan bli full-ladet på ca 5 timer.**** En 240V strømforsyning anbefales for raskest lading og kan levere over 4x raskere lading enn et standard 120V uttak.

 

Ikke ukjent for oss nordmenn i relasjon til elbil, nå også på UTV!

 

TILPASNING:

RANGER XP Kinetic er kompatibel med 95 % av det allerede eksisterende RANGER XP 1000-tilbehøret, inkludert de samme flotte Pro Shield-førerhussystemene for lukket førerhus og kjørekomfort hele sesongen. Ytterligere tilgjengelige tilbehør inkluderer Pro HD-vinsjer som er enkle å installere for ekstra trekk-kraft og Lock & Ride systemer for å holde verktøy og utstyr sikkert underveis.

 

I tillegg har Polaris designet nytt tilbehør spesifikt for RANGER XP Kinetic, inkludert et hurtigvirkende elektrisk varmeapparat slik at kundene kan sitte komfortabelt i de kalde månedene, samt en oppgradert hurtiglader. Med en hel portefølje av terrengtilbehør kan målgruppen bestille den ultimate maskinen for arbeid, lek eller begge deler.

 

Tilpasses etter kundens ønsker

 

TILGJENGELIGHET:

RANGER XP Kinetic er foreløpig antatt inn til forhandlere f.o.m. sommeren 2022.

 

PRESISERINGER:

* Rekkeviddeanslag i denne artikkelen er basert på produsentens data om antatt kundebruk og -forhold. Faktisk rekkevidde varierer basert på forhold som ytre miljø, vær, hastighet, last, akselerasjonshastigheter, kjøretøyvedlikehold og kjøretøybruk.

** Garantidekningsperiode, vilkår og betingelser kan variere fra marked til marked og var ikke presisert for Norge når artikkelen ble skrevet.

*** Produsentanslag i denne artikkelen er basert på gjennomsnittlige planlagte vedlikeholdskostnader i løpet av en 5-års tidsramme.

NB! Estimerte ladetider er basert på en 240V strømforsyning. Utstyrsnivå og utstyrsdetaljer er basert på opplysninger om modellen som innledningsvis lanseres i USA. Utstyrsnivå og detaljer; teknisk, interiør og eksteriør kan avvike ved lansering i andre deler av verden, herunder Norge.

 

Mathias Voss Borgenhov, artikkelforfatter. Reitwagen.no

 

Kort om Mathias Voss Borgenhov; følger utviklingen til nye Polaris Ranger for Reitwagen.no: Lidenskapelig opptatt av ATV og terrengkjøretøy. Særskilt interesse for fire- og sekshjulinger samt små og store tilhengere til bil. Utdannet jurist og aktiv som medgründer i familieforetaket Norsk Tilhengersenter i Bærum, som også selger Polaris ATV/UTV. Hovedfokus på nyttekjøretøy; ORV registrert som traktor og alt du lovlig kan trekke på bilens slepekrok.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend