FINN.no tilgjengelig via Reitwagen.no: 34,7 millioner besøkende på FINN.no i juni

Ole Herman Forthun
Fra denne uken har FINN.no vært lett tilgjengelig via Reitwagen.no portalen. Fremover vil vi utvikle muligheter for deling av nyheter og statistikk knyttet til motorsykkel, ATV, snøscooter, vannscooter og classic car/bil. Reitwagen.no har ambisjon om å bli den ledende nyhets- og oppslagsportalen for alle med interesse for motorsykkel, ATV, snøscooter, vannscooter og classic car/bil i Norge – En slags «bransjens Google-plattform». FINN.no motor (Bil, Båt, MC og Næring) har hatt over 34,7 millioner besøk i juni og er nærmest å beregne som en godtebutikk for Reitwagen.no sine brukere.

FINN.no er Norges største markedsplass
FINN.no er Norges største markedsplass der over 20.000 annonser går gjennom teknisk analyse hver dag. FINN.no motor er samlebegrepet for FINN bil, båt, MC, caravan og næring. FINN.no motors posisjon i markedet, annonsevolum og besøkstall er ganske unike, selv i internasjonal sammenheng. Reitwagen.no har ambisjon om å bli den ledende nettportalen for nyheter og informasjon nettopp innen de område som FINN.no Motor er ledende markedsplass for. FINN.no motor kan trolig se frem til fortsatt vekst innen MC, som følge av at det sist uke ble rapportert om tidenes salgstall for motorsykkel i Norge i første halvår 2020.

Eirik Håstein, produktdirektør, FINN Motor

Dette er hovedtallene for juni måned.

FINN.no motor (Bil, Båt, MC og Næring) har hatt over 34,7 millioner besøk i juni.

Noen nøkkeltall om søk i juni:

MC: 3.650.000 (+8%)
Bil: 16.145.000 (+10%)
ATV: 340.000 søk (likt med i fjor)
Vannscooter: 138.531 (+106%)
Snøscooter: 85.000 (likt med i fjor)

Se også mer om salgstallene fra Opplysningsrådet for Veitrafikk om motorsykkel i første halvår og i juni i denne saken: https://www.reitwagen.no/solid-mc-salg-forste-halvar-2020/

Et bilde fra Kawasaki som deler budskapet om gode opplevelser både på MC og vannscooter.

Relevante nyheter er viktig både for FINN.no og Reitwagen.no
– Samarbeidet med FINN.no og Reitwagen.no gir store muligheter fremover. Det er et stort behov for deling av historier, nyheter knyttet til produkter, opplevelser, kjøreruter, overnattingstilbud, erfaringer, statistikk og politiske forhold knyttet til rammevilkår og avgifter, veisikring m.m. som er relevant for de som kjører motorsykkel, ATV, snøscooter, vannscooter og classic car/bil i Norge, sier Bjørn Richard Johansen. Det er vår ambisjon at Reitwagen.no skal bli den ledende nyhetsportalen som dekker disse områdene til glede for våre mange følgere.

Terje Bredal er styreleder for Forhandlerforeningen i Norge.

– Det å ha en god nyhetsportal for deling av aktuelle saker, korrekt statistikk om salgs- og trafikktall, ulykkesstatistikk m.m. er viktig. Forhandlerne er store brukere av FINN.no for å legge ut brukte og nye motorsykler for salg så spennende at det her blir et samarbeid med Reitwagen.no, sier Terje Bredal som er styreleder i Forhandlerforeningen i Norge. Norsk MC-Forhandlerforening organiserer 32 forhandlere fra Kristiansand i sør til Tromsø i Nord og skal ivareta forhandlerens posisjon i verdikjeden og sørge for at norske MC forhandlere fortsatt vil være den viktigste møteplassen for norske motorsyklister også i fremtiden.

Magnus Ryhjell, forretningsutvikler i FINN Motor.

– Ingen eller svært få markedsplasser kan vise til en så ledende posisjon i samtlige motorrelaterte kategorier. Totalt genererer FINN.no motor over tre milliarder sidevisninger hvert år — og vi vokser fortsatt, sier Magnus Ryhjell som er forretningsutvikler i FINN.no Motor.

Reitwagen.no – Stolt historie tilbake til 1885 med Daimler og Maybach
– Navnet Reitwagen har en spennende historie. Det er navnet på den første motorsykkelen som ble laget i 1885 av de tyske oppfinnerne Gottlieb Daimler og Wilhelm Maybach i byen Stuttgart i Tyskland, forteller Bjørn Richard Johansen som er redaktør og eier av nettportalen Reitwagen.no.

Reitwagen er navnet på den første motorsykkelen som ble laget i 1885 av de tyske oppfinnerne Gottlieb Daimler og Wilhelm Maybach. Foto: Wikimedia

Han har er til daglig strategisk rådgiver i First House som han har vært initiativtaker og grunnlegger av. Videre har han vært sentral i etableringen av Conceptor Bolig AS som har 2.400 leiligheter under utvikling i det sentrale InterCity området på Østlandet. I Reitwagen.no har han etablert et team av nye og erfarne bidragsytere for å hjelpe frem aktuelt stoff som interesserer målgruppen av følgere og lesere.

Bjørn Richard Johansen (venstre), redaktør og initiativtaker til etablering av Reitwagen.no. Her sammen med Herman Ronaas (høyre), District Manager i Harley-Davidson Nordic.

I de siste 4-5 årene har han vært aktivt i å dele reportasjer i ulike medier om kjøreopplevelser på MC. Videre har han som styremedlem i Straand familiens selskap vært sentral i utviklingen av Straand-Treffet som er landets største motorsykkelarrangement. I september er målet at de mange besøkende få mulighet til å teste opp mot 100 nye motorsykler gjennom helgen 18.-20. september. (https://www.facebook.com/events/245534486354112)

– Jeg er selv en del av en moderne storfamilie hvor de som er over 18 har førerkort på bil og motorsykkel. Selv kjører jeg årlig vel 9.000 – 12.000 kilometer med MC og ser hvor økende interessen er for god historiefortelling om gode kjøreopplevelser. Dette har vært mitt utgangspunkt når jeg har tatt initiativet til å få etablert denne nye nettportalen, sier Bjørn Richard Johansen. Her har vi bl.a. etablert et unikt samarbeid med Motorsykkelimportørenes Forening, MCF, Snøscooterimportørenes Forening, ATV importørenes forening og Norges Vannscooterforbund. Videre har vi etablert en god dialog og samarbeid med de organisasjonene mange av oss er medlem av i form av Norges Motorcykkel Union, NMCU, NAF og NAF MC samt KNA.

Utenfor Google sitt hovedkontor i mai 2019

Google inspirerte i San Fransisco
– Under et opphold på et management program hos Google i San Francisco i mai 2019 ble jeg presentert for de fremtidige trendene innen forretningsutvikling på nettet. Her ble portaler som organiserer verden med god informasjon, fakta og forenklede salgs-løsninger presentert som noe av det som kommer til å få sitt gjennomslag i de neste 5-10 år. Det ligger til grunn for hele tenkningen bak Reitwagen.no, forteller Johansen. Han har alt startet ferien med å kjøre ca. 2.500 kilometer over noen dager på MC-tur i Innlandet og over til Vestlandet. (En video fra turen ser du nede i denne artikkelen).

Nydelige inntrykk fra MC-tur på Vestlandet i forrige uke. Her på vei mot Odda fra Ullensvang.

– Utrolig flott opplevelse. Flotte dager med sol og oppholdsvær, men også litt regn. Sånn det skal være å være på tur i Norge, sier Johansen med et smil.

– Vi ser også at vi nærmer oss 1.000 følgere siden vi ble lansert den 14. juni og det tyder på at vi har funnet en form som det er behov for i markedet. Informasjon og historiefortelling, illustrert med gode bilder og film vil bare bli viktigere og viktigere, mener Johansen.

2019 – et godt FINN.no år
FINN MC er Norges største markedsplass for motorsykler med over 70.000 annonserte brukte motorsykler hvert år. I tillegg annonseres det om lag 4.000 nye motorsykler på denne markedsplassen. Bruktmarkedet domineres av privatpersoner som står for mer enn 70 prosent av de brukte syklene som omsettes. FINN MC har hatt sterk volumvekst gjennom hele 2019 og kun uke 16 i 2019 hadde færre antall publiserte motorsykkelannonser enn året før.

Nydelig å kjøre MC på fjellet. Her fra Rondane.

– Også trafikken er økende med 3,3 prosent flere besøk og 5,5 prosent flere sidevisninger i 2019, i forhold til 2018 hvor FINN MC hadde svimlende 452 millioner sidevisninger. Mange av brukerne av FINN MC er motorsykkelentusiaster som interesserer seg for klassikere. Dette gjenspeiles i søkeordene. Høyt på lista de siste tre årene finner vi nemlig både ordene “veteran” og “tempo”, forteller Eirik Håstein i FINN Motor.

 

Helene Kjærnli som inngår i Reitwagen.no teamet.

Fokus på kvinner, unge og gode kjøreopplevelser
– Vi ser hele tiden på muligheter til å nå ut bedre til våre målgrupper, samt til å sikre god og relevant informasjon til disse om de produkter vi tilbyr på FINN Motor. Derfor ser vi frem til å samarbeide med Reitwagen.no for å se om det kan være muligheter med hensyn til stoffutvikling m.m. fremover, sier Magnus Ryhjell som er forretningsutvikler i FINN Motor.

Stadig flere kvinner kjører motorsykkel. Her fra WIMA med 2.100 kvinner som medlemmer arrangerte nylig kjørekurs for 50 damer på Rudskogen Motorsenter tidligere i juni. (Se egen sak i Reitwagen.no).

– Vi vil også ha stort fokus på kvinner og unge førere som har interesse for motorsykkel, ATV, snøscooter, vannscooter og classic car/bil i Norge, sier Bjørn Richard Johansen. Flere av de som er bidragsytere til Reitwagen.no er kvinner og unge. Så er vi selvsagt også en rekke mannlige skribenter som er helt tradisjonelt i denne bransjen.

– Veldig hyggelig å se den gode mottakelsen Reitwagen.no har fått, sier Steinar Sandbye som er styreleder i MCF. Sandbye her sammen med Pål Anders Ullevålseter. Foto tatt i forbindelse med MCF filming av årets modeller på Tryvann i Oslo i starten av juni.

Innovativ plattform
– Dette er et spennende og innovativt prosjekt i bransjen. Plattformen gir mange muligheter for å dele informasjon som er interessant for mange med interesse for MC, ATV (all-terrain vehicle), snøscooter, vannscooter og veteranbil i Norge og Norden. Reitwagen.no har fått fødselshjelp fra Motorsykkelimportørenes Forening, MCF, Snøscooter Importørenes forening, SIF, og ATV importørenes forening for å bli lansert i Norge. Her er det lagt opp til samarbeid med ulike redaksjoner samt å produsere noe eget reportasjestoff. Videre skal man finne gode reiseruter og informasjon om gode turopplevelser på Reitwagen.no. Responsen har vært overveldende, sier Steinar Sandbye som er styreleder i MCF.

For mer om FINN.no se: www.finn.no
For mer om MCF se: www.mcf.no
For mer om Forhandlerforeningen se: www.nmcf.no

For mer om andre aktører som samarbeider med Reitwagen.no se: “Nyhetsfeed” oppe i “hamburgermenyen” oppe i høyre hjørne på frontsiden til Reitwagen.no

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend