Tidenes juni salg av motorsykler. Norgesferie gir god tilstrømming til motorsykkelforretningene i Norge

Bjørn Richard Johansen
Nå er juni tallene klar fra Opplysningsrådet for Veitrafikken. Utviklingen i salget av motorsykkel første halvår i år er rekordhøyt. Alt tyder på at det går mot et nytt rekordår for MC-salget i Norge i 2020. Så langt i år er det solgt 4.516 store motorsykler pr. 30. juni. Det er en vekst på 575 flere solgte motorsykler, hele 14,6 prosent opp fra samme tid i fjor.
Vi er glad for et godt første halvår, sier Steinar Sandbye som er leder av MCF i Norge.

I samme periode har salget av biler falt dramatisk i Norge. Mens det har vært rekordsalg av MC-er ble det solgt 25 prosent færre personbiler i juni enn året før. Totalt sett er det så langt i år registrert 59.224 nye personbiler, noe som er 24,3 prosent færre enn i 2019 (www.ofv.no).

– Fjoråret, med et totalsalg på 6.161 motorsykler for hele året (opp fra 5.758 i 2018) var det beste salgsåret noensinne for motorsykkelbransjen i Norge. Vekten nå i vår med Corona/Covid-19 kommer til tross for leveringsvansker fra MC-fabrikkene rundt om i verden og delvis stans i varehandelen under Corona/Covid-19 situasjonen som har rammet hele norsk næringsliv og mange andre typer kapitalvarer, sier Steinar Sandbye.

Terje Bredal som leder Forhandlerforeningen for motorsykkelforretningene i Norge er godt fornøyd med første halvår. God fart i butikken hos medlemmene over hele landet. Han driver til daglig Speed Motorcenter AS i Sandefjord.

– Dette er svært gledelig for bransjen. Grunnene til at salget av motorsykler øker, er at mange ser at MC er perfekt for å frakte seg effektivt og miljøvennlig uten koronafare og dessuten det aller beste å bruke for opplevelser på Norgesferie, sier Steinar Sandbye som er styreleder i Motorsykkelimportørenes forening (MCF). De representerer alle de store merkevarene som selges i Norge.

For ytterligere informasjon og fotos:

Arve Lønnum, sekretær for Motorsykkelimportørenes forening MCF, mobil 901 18 900, e-post: al@adlo.no
Steinar Sandbye, styreleder i Motorsykkelimportørenes forening MCF (www.mcf.no), mobil 916 14 770, e-post: steinar@norskmotorimport.no

For fotos og flere nyheter og bakgrunn om motorsykkel, ATV (All-terrain vehicle), snøscooter, vannscooter og classic car/bil i Norge kan du følge med her i www.reitwagen.no

Kort om Motorsykkelimportørenes forening, MCF:
MCF, Motorsykkelimportørenes arbeid fører til fordeler for de som kjøre

Godt første halvår 2020 for motorsykkelsalget. Går mot ny salgsrekord av motorsykler i 2020. Her er bilde tatt av Yamaha.

r tohjuling i Norge. Foreningen organiserer de største importørene av motorsykkel, moped og scooter i Norge. Sammen med offentlig myndigheter, brukerorganisasjoner og andre premissleverandører arbeider MCF for å tilrettelegge en bedre hverdag for motorsyklisten. Foreningen er også medarrangør av MC–messen som arrangeres annet hvert år. Slagordet til foreningen er: MC-En sjelden kombinasjon av fornuft og glede. Importører av disse merkene er medlem: Aprilia, BMW, Daelim, Derbi, Ducati, Gilera, Honda, Husqvarna, Hyosung, Indian, Kawasaki, Keeway, KTM, Kymco, Moto Guzzi, MV Agusta, Peugeot, Piaggio, Rieju, Slingshot, SMC, Suzuki, SYM, TGB, Vespa, Indian og Yamaha. Mer om MCF på www.mcf.no

 

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend