Beitostølen i Øystre Slidre i Innlandet satser på motorsykkelturisme. Blir Bikelife hotell nr. to og tre i Norge. Nr. 1 var Fosen Fjordhotell i Trøndelag.

Bjørn Richard Johansen
Beitostølen med brødrene Atle og Bjørnar Hovi i spissen går i allianse med Bikelife Norge og lanserer en offensiv mot motorsykkelmarkedet. Nå vil du få 10 prosent rabatt ved å bestille rom og opplevelser på Bergo Hotel Beitostølen, samt Radisson Blu Mountain Resort på Beitostølen. Kode for rabatt er: Bikelife 2021.

Nydelige veier til Beito
Med flotte veier inn til Beitostølen fra Sør-Norge og Vestlandet er Beitostølen et perfekt stoppested i Østre Slidre kommune i Innlandet fylke.

Ordfører Odd Erik Holden ønsker motorsyklister velkommen til kommunen.

– Jeg har registrert en kraftig økning i antall motorsykler som kjører gjennom kommunen i år. Men veiene våre er jo også perfekt for motorsyklister, sier Odd Erik Holden som er ordfører og representerer Senterpartiet. Jeg har ikke selv lappen, men to sønner og svigefar har. Reitwagen.no utfordret selvsagt ordfører med at han burde ta førerkortet over sommerferien eller til våren! Det er veldig hyggelig at reiselivsaktører i kommunen nå satser med ekstra service til denne voksende målgruppen av besøkende.

Enkelt å parkere utenfor Radisson på Beitostølen.

Orfører er stolt og frister til et besøk
– Vi er uten tvil en av landets beste fjellkommuner. Videre går den nasjonale turistveien Valdresflye mellom Garli på Beitostølen og Hindsæter. Det er en 46 kilometer lang strekning langs fv 51, sier ordfører Odd Erik Holden.

Mange fine dager i sommer garantert – for slike flotte kjøreopplevelser!

Motorsykkelsegmentet er i kraftig vekst i Norge. Det er om lag 500.000 som har førerkort hvorav det er ca. 250.000 som eier eller kjører motorsykkel regelmessig. Og det er stor og økende interesse for MC i alle aldersgrupper, inkludert kvinner som strømmer til motorsykkelmiljøet. WIMA, som er landets største forening for damer på MC opplever en stor vekst i interessen.

Bjørnar Hovi skryter av samarbeidet med Speed Motorcenter i Sandefjord som har sitt årlige «Touringtreffet» på Beitostølen.

MC har tradisjoner på Beitostølen
– På Beitostølen er det lange tradisjoner for å ha motorsykkeltreff, forteller Thomas J. Winther. Her på Beitostølen er de også mektig imponert over det Straand-familien har fått til i Vrådal, med å skape Norges ledende motorsykkel, sykkel og classic car hotel med fokus på Hubriding.no. Blant annet har Speed Motorcenter i Sandefjord sitt årlige «Touringtreffet» i september på Beitostølen. Fra før har også Fosen Fjordhotell i Trøndelag inngått samarbeidsavtale med Bikelife Norge. Fra før har våre medlemmer også 10 prosent på rom på Straand Hotel i Telemark.

Samferdselsminister Knut Arild Hareide i samtale med Bjørn Richard Johansen i Reitwagen.no i forbindelse med Straand Treffet 2020. Adm. direktør på Straand Hotel Lars Arne Straand i bakgrunnen.

– Veldig hyggelig å se at andre reiselivsdestinasjoner som Beitostølen også satser på motorsykkelturisme. Det er perfekt kjøredistanse videre til oss i Vrådal eller andre hoteller som er med i Hubriding.no etter et stopp på Beitostølen, sier Lars Arne Straand som er femte generasjon og vertskap på Straand Hotel sammen med sin kjære Katrine Straand. De har utviklet og eier Hubriding.no konsepet i Norge.

Bjørnar (venstre) og Atle Hovi er de sentrale eiere og drivere på Beitostølen.

2.600 senger og rabatt for motorsyklister
Atle og Bjørnar Hovi er to sentrale aktører innen reiselivet på Beito. Det var deres far Steinar Hovi som i sin tid startet å bygge opp Beito som turiststed, etter å ha tatt utdanning som skilærer i Scotland. De er involvert i det meste som bidrar til å skape vekst, engasjement og entusiasme i kommunen. Totalt har de 2.600 senger i

Flott parkering av motorsykler på Beitostølen.

– Etter at vi nå igjen har kunnet åpne etter Covid-19 nedstengning er det ekstra hyggelig å være med på å samarbeide med motorsykkelinteressene og Bikelife Norge om å ha en god rabattordning på hotellet, sier Bjørnar Hovi til Reitwagen.no.

900 meter over havet
Beitostølen har ca. 360 innbyggere, men mange flere turister de fleste dagene i året. Tettstedet ligger 900 moh om du sjekker GPSen. Her er det flere hoteller og stor hyttebebyggelse, i tillegg til butikker, restauranter og andre servicetilbud.

Kart og mer informasjon finner du på www.beitostolen.com

– Beitostølen er en helårsdestinasjon, og selv om fjellandsbyen for mange er mest kjent som vintersport-destinasjon, med alpinbakker både i Beitostølen sentrum og i Raudalen, samt langrennsløyper på totalt 320 kilometer, har juli måned ofte vært årets beste måned, trafikkmessig sett, sier Bjørnar Hovi. Nå tipper jeg vi vil få enda flere motorsyklister innom oss på stopp over fjellet i en eller annen retning.

Sommerturismen har sammenheng med at Beitostølen har turløyper, samt at mange har Beitostølen som utgangspunkt for både de som skal gå Besseggen, og alle som går turer og toppturer i Jotunheimen, forteller Bjørnar Hovi. Opprinnelig var Beitostølen ei setergrend. I dag er Beitostølen Opplands nest største turist-destinasjon, kun slått av Lillehammer.

Thomas J. Winther. i Bikelife Norge.


Flere hoteller og rabattordninger for MC-segmentet
– Vi er nå i dialog med flere hoteller og spisesteder og planen er å rulle ut tilsvarende rabattordninger flere steder i Norge fremover. Dette for å bidra til at Bikelife medlemmer og motorsyklister får økt grad av service og verdi når de kjøper varer og tjenester, sier Thomas J. Winther. Han og vennen René Holmen fra Sarpsborg startet Bikelife Norge med fokus på podkaster og YouTube innslag i januar i år. Nå har Facebook gruppen 16.800 følgere og vokser stadig. Bikelife er også under etablering i Sverige og Danmark.

René Holmen i Bikelife Norge.

– Det er viktig og bidrar til å øke statusen til «motorsykkelistemen» i Norge, sier Winther. Vi er en veldig kjøpesterk målgruppe, som servicebransjen nå åpner øynene for. Dermed vil vi som MC-entusiaster oppleve økt grad av service på mange områder fremover.

Share via
Send this to a friend