Suksess for WIMA på Rudskogen – Norges viktigste MC-kvinneorganisasjon samler 80 damer til kjørekurs

Bjørn Richard Johansen
Så er dagen der. Hele 80 damer fra hele Norge er samlet på Rudskogen ved Rakkestad i Viken for å delta på WIMA sitt kjørekurs for damer. Lørdag og søndag skal kjøreferdighetene testes og nye kjøreteknikker skal læres på det som er Nord-Europas største kjørekurs for kvinner.
Benedicte Neerland (venstre) og Ida Isabel Pedersen fra Sarpsborg før dagens kurs startet.

Stor dag for kvinner på MC
– I dag er jeg utrolig stolt. Torsdag og fredag deltok mange på kjørekurs i regi av Terje Solbakken Trafikkskole her på Rudskogen og nå i helgen deltar hele 80 kvinner på vårt skreddersydde kurs bare for kvinner, sier Eli Johanne Stene som er president for WIMA Norway, Womens International Motorcycle Association sin norske avdeling.

Eli Johanne Stene er president for WIMA Norway. Her med flere av deltakerne og en god meter mellom deltakerne.

Topp stemning tross noen regndråper innimellom
Reitwagen.no er på Rudskogen lørdag morgen og kan melde om topp stemning blant deltakerne. Mens det i fjor var strålende sol er det i dag overskyet og innimellom kommer det noen regnskyll. Men det er med å skape realistiske forhold, for regn er noe vi møter i hverdagen når vi er ute å kjøre.

Herman Ronaas er Field Sales Manger, Harley-Davidson Benelux & Nordics. Ypperlig arrangement for å møte fremtidige kunder.

– Her er det topp stemning blant deltakerne, sier Herman Ronaas som er Field Sales Manger, Harley-Davidson Benelux & Nordics.

En av tre store grupper står i kø for å komme ut på Rudskogen.

WIMA vokser
WIMA har over 2.400 følgere over hele landet og er en av kvinnegrupperingene som vokser kraftig. Det samme ser vi i andre kvinnegrupper som The Litas med bl.a. The Litas Oslo.

Rita Bokneberg fra Bokn i Rogaland og Marit Johnsrud fra Oslo (høyre) gledet seg til dagens kjørekurs.

Andre gang WIMA har kjørekurs på Rudskogen
– Det er andre gang WIMA arrangerer kjørekurs på Rudskogen. I fjor deltok 50 deltakere mens det i år er økt til 80. Mange flere ville delta, men dette er maksimalt antall deltakere vi får lov av Rudskogen å ha med på et dagsopplegg. Sikkerheten kommer først, sier Eli-Johanne Stene i WIMA.

Terje Solbakken som driver Terje Solbakken Trafikkskole i Bergen i samtale med Liv Lønnum under dagens forberedelser.

Viktig satsing på sikkerhet
– Vi kunne fylt en uke med kjørekurs for kvinner, sier Terje Solbakken som driver Terje Solbakken Trafikkskole i Bergen. Det har nå blitt en tradisjon for oss å gjøre disse samlingene her på Rudskogen og vi har allerede påmeldinger til neste års kurs, forteller han med et smil. Selskapet omsatte for 28 millioner kroner i 2019 og er dermed en av landets største trafikkskoler. De er tilsluttet både ATL og Trafikkforum som organiserer trafikkskolene i Norge.

Per-Anton Vinje er styreleder i Motorsykkelimportørenes Forening, MCF.

WIMA er viktige for motorsykkelsaken i Norge
– WIMA er trolig den viktigste bevegelsen i motorsykkel-Norge for tiden, sier Per-Anton Vinje som er styreleder i Motorsykkelimportørenes Forening, MCF. Gjennom det WIMA gjør får vi fokus på at det er mange kvinner som er interessert i motorsykkel og kjører MC. Norge er ypperlig for kjøring på våre flotte svingete veier, og nå med Norgesferie vil nok mange velge motorsykkelen som et godt alternativ til bilen, sier Vinje.

Alexia (2) er med tante Caroline Nyheim på banekurset. Her var Caroline (på bildet) sammen med mamma Emma Lundin to av instruktørene på WIMA kurset. 

Forventer stor vekst i antall kvinner på mc i årene fremover
– Av ca. 500.000 førerkort på MC i Norge er ca. 250.000 aktive MC-førere i dag. Av disse utgjør kvinnene i dag ca. 20 prosent. Målet er å øke dette til 50 prosent gjennom godt holdningsskapende arbeid i den neste ti-års perioden, sier Per-Anton Vinje i MCF. Derfor er WIMA og The Litas viktige organisasjoner med fokus på gleden kvinner har på motorsykkelen i Norge. Samtidig vet vi at våre mange forhandlere i Norge og NMCU, Norsk Motorcykkel Union, gjør en stor innsats for både kvinner og menn på MC i Norge.

– Jeg gratulerer WIMA med stor suksess og lykke til i helgen, avslutter Per-Anton Vinje i MCF.

Ypperlig å trene god kjøreteknikk på banen på Rudskogen under kyndig ledelse av instruktører fra Terje Solbakken kjøreskole.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend