Premiere: Ny film med Pål Anders Ullevålseter skal markedsføre Norge i utlandet: Kjører inn i hotellet for å øke fokus på kjøreglede og Norgesferie

Bjørn Richard Johansen
Det er et stort globalt marked for motorsykkelturister og De Historiske Hotel og Spisesteder med Straand Hotel og Hubriding.no i spissen tar nå opp kampen med blant annet Østerrike og Mellom-Europa som har vært ledende MC-turisme markedet i årtier. Filmen viser den flotte naturen og motorsykkelkjøring for å sette Norge på MC-kartet. Hubriding.no er et digitalt kartkonsept med flotte ruter for motorsykkel, sykkel og flotte bilder i Norge.
Pål Anders Ullevålseter i et av opptakene til videoen. Hopper ut av hotellet.

Mesternes mester – Pål Anders Ullevålseter
Motorsyklist og 12 ganger Rally Dakar-deltaker Pål Anders Ullevålseter (53), som har vunnet fire realityserier for kjendiser, Isdans i 2007, 71 grader Nord i 2011, Farmen kjendis i 2018 og Mesternes Mester i 2019 spiller hovedrollen i en ny internasjonal YouTube, Facebook og Instagram-film som er laget for å markedsføre Norge som det beste sted i verden å kjøre motorsykkel.

– Norge er helt unikt med sine flotte svingete veier, sier Pål Anders Ullevålseter.

Link til video med Pål Anders Ullevålseter

Pål Anders Ullevålseter under opptaket i Kvitseidkleivene. Flotte svingete veier for å komme fra Kviteseid til Vrådal.

Flott ramme for filmen i Telemark
Filmen er spilt inn i Vrådal i Kviteseid kommune i Telemark og vi ser Pål Anders Ullevålseter på tur i et vakkert landskap hvor han ender med å kjøre opp trappene og inn i hotellet. Alle andre må parkere utenfor.

Lars Arne Straand ved badestranden hvor det også ble gjort opptak med kjøring i vannkanten på opptaksdagen.

– Gjennom bruk av humor, litt ironi og flotte landskapsbilder, samt overraskelse, har vi skapt en film som egner seg godt for alle digitale plattformer, sier Lars Arne Straand som er adm. direktør på Straand Hotel i Vrådal og ansvarlig for Hubriding.no i Norge. Hotellet har på få år tatt posisjonen som landets ledende hotell med fokus på motorsykkel, flotte biler og vanlige syklister.

Nils Henrik Geitle er adm. direktør i De Historiske Hotell og spisesteder i Norge som satser på motorsykkelturisme og Hubriding.no.

– Det er stort trykk nå i hotellmarkedet siden nesten alle nordmenn blir å ha Norgesferie i år også. Det merker vi på alle de historiske hotellene fra Agder i sør til Troms og Finnmark i nord. Med denne filmen vil vi både nå et norsk, nordisk og globalt marked med interesse for gode kjøreopplevelser, sier Nils Henrik Geitle, som er adm. direktør for De Historiske Hotel og Spisesteder i Norge.

De Historiske er en medlemsorganisasjon bestående av mange av Norges mest sjarmerende hotell og spisesteder. Der er 66 hoteller, 23 spisesteder og 2 båter som er medlem av gruppen.

Fra opptaket av filmen.

– Innspilling gikk av stabelen på en av årets varmeste dager med et fantastisk vær. Det er utrolig morsomt å få være en del av markedsføringen av de flotte norske veiene. Våre svingete veier passer perfekt for motorsykkel, classic car og vanlige syklister, sier Pål Anders Ullevålseter som selv har kjørt motorsykkel over hele verden. Både som turist og idrettsutøver. Han er landslagssjef for det norske Endurolandslaget og fikk andreplassen i Rally Dakar i 2010. Han ble europamester i Enduro i 1998 og 2000 og tok VM-tittelen sammenlagt i Ørkenrally i Dubai i 2004. Foruten å vinne de fire realityseriene, Isdans i 2007, 71 grader Nord i 2011, Farmen kjendis i 2018 og Mesternes Mester i 2019 har han også deltatt på Skal vi danse i 2013.

Fantastisk fin film som viser den flotte naturen og våre mange svingete veier i Telemark. Anne-Hege Svartdal er reiselivsdirektør i Visit Telemark
I filmen er resepsjonen sentral!

– Vi er utrolig stolt over at Telemark nå bidrar med å markedsføre Norge med våre unike veier, sier Anne-Hege Svartdal som er reiselivsdirektør i Visit Telemark. Filmen kommer perfekt nå som verden sakte, men sikkert kommer tilbake til normalitet etter Covid-19 tiden. Gjennom filmen vil vi nå millioner av motorsykkel interessenter over hele verden, som nå kan starte å se i retning av Norge og Telemark som en spennende reiselivsdestinasjon, sier Svartdal.
– Her har vi brukt flere spennende filmteknikker for å skape et sterkt digitalt uttrykk, tilpasset de sosiale medieplattformene YouTube, Facebook og Instagram, sier Hans Kristian Lahus, daglig leder, Reklamebyrået Superlativ i Bø i Telemark som har stått for produksjonen.

Arve Lønnum hadde ideen til filmen.

Ideen til filmen er utviklet av advokat Arve Lønnum i Advokatfirmaet Lønnum i Oslo som selv er aktiv motorsyklist. Han tok en time fri fra lovsamlingen og hygget meg med noe helt annet.
– Jeg fikk ideen en sen nattetime. At hotellet og Pål Anders Ullevålseter tente på ideen og umiddelbart satte i gang å gjøre den til virkelighet, er bare imponerende, sier Arve Lønnum. God natur, flotte bilder og film, samt litt dårlig skjult selvironi er en universell god måte å nå det norske, nordiske og internasjonale MC-publikummet på.

Idemaker Arve Lønnum til venstre i bildet. I samtale med Katrine Straand og Pål Anders Ullevålseter.

Fakta boks om Straand-Hotel
Straand Hotel ble startet som en skysstasjon i 1864, i dag er det femte generasjon Katrine og Lars Arne Straand som ønsker velkommen. Med historiske røtter med hest og kjerre i sentrum har strategisk satsning på moderne jernhester (MC) bidratt til nye muligheter. Vårt nye konsept www.hubriding.no, hvor du kan nyte nye og spennende kjøreruter på MC, classic car eller sykkel hver eneste dag blitt en suksess. Straand Hotel er ett fullservice hotell med 125 rom i et nydelig kulturlandskap i vakre Vrådal godt egnet som utgangspunkt for rundreiser og gode kjøreopplevelser. Hotellet har både en gammel og nyere stil, et godt kjøkken med lokale mattradisjoner, takterrasse med servering, svømmebasseng og kurs- og konferanseavdeling. Hotellet ligger ved den vakre innsjøen Nisser med en hyggelig strandbar og aktivitetsområde. I bygda er det flotte vandremuligheter, golfbane på en øy og gode skimuligheter om vinteren. Egen veteranbåt fra 1909 ligger ved hotellet, M/S Fram tar deg gjerne med på slusecruise i det vakre øylandskapet. Hotellet er et ypperlig utgangspunkt for å oppdage vakre Telemark, et lite stykke Norge i miniatyr. I Straand gruppen inngår også Vrådal Booking som formidler hytter og leiligheter i vakre Vrådal. Internett: www.straand.no og www.dhh.no

Du finner mer informasjon om Hubriding på www.hubriding.no

Om HubRiding
HUB riding er et konsept som er skreddersydd for turglade hverdagsmotorsyklister, vanlige syklister og de som kjører på tur med bil/fine biler. Konseptet tilbyr det beste en motorsyklist kan ønske seg på tur. Du kan bo ved hotellet, unngå kjedelige transportetapper og nyte kjøreruter fra 100 til 650 km med sving-garanti. Alle rutene er dagsetapper, de er utarbeidet på bakgrunn av kartstudier og prøvekjøringer i noe av det beste kjøreterrenget du kan finne. Konseptet omfatter tilrettelegging av tjenester som flotte mat og kjøreopplevelser, vasking og enkelt vedlikehold, tørkemuligheter, lunsjpakker og tilgang til teknisk bistand. Det fantastiske med HUBriding er at du hver eneste dag kan returnere til samme seng, møte gamle eller nye venner og nyte livet som HUB-rider hos oss. Let’s Hub it! Internett: www.hubriding.no

Share via
Send this to a friend