1. mai markeres starten av MC-sesongen over hele landet. "Mjøsa Rundt - Mjøsrunden", "Vårsleppet i Rogaland" og "Vårslippet i Oslo" venter storinnrykk i søndag!

Bjørn Richard Johansen
«Mjøsrunden» Mjøsa Rundt har 50 års jubileum i år, «Vårsleppet i Rogaland» har blitt gjennomført i 32 år mens ‘The new kid on the block’ «Vårslippet i Oslo» gjennomføres for første gang. Videre er det mange store og små markeringer over hele landet i regi av MC-klubber og vennegjenger. 1. mai åpner MC-sesongen i Norge!

Reitwagen.no ønsker alle en flott MC-dag 1. mai! Det er meldt om strålende kjørevær over store deler av landet! Her leser du mer om Vårslippet i Oslo.

Per Almestrand i kjent rolle. På en MC-som leveres til en kunde i Østlandsområdet.

Mjøsrunden er en legende
– Det er en helt utrolig interesse for 50 årsjubileumet på Mjøsrunden 1 mai, forteller Per Almestand som har vært primus motor siden starten. Han er styreleder og eier av MC Huset Nydal AS som er en av landets mest anerkjente forhandlere. I dag fikk de første side i Ringsaker Blad og store oppslag i Hamar Dagblad om årets arrangement.

Flott oppsalg i Hamar Dagblad i dag.

– Interessen for å delta på MC-arrangement bare øker og øker, sier Per Almestrand til Reitwagen.no. Han forteller også at de hadde besøksrekord på «Åpen dag» hos MC-Huset Nydal på fredag.

Det blir mange Gold Wing på veien 1. mai.

Til MC-Avisa, Norges største og eldste motorsykkelmagasin, sier Per Almestrand følgende om oppstarten:

– Egentlig var det et innfall, forteller han. – Vi var en liten gjeng som kjørte en del motorsykkel sammen. Hvis været var brukbart og vi hadde tid, tok vi oss gjerne en tur. I 1972, under 1. mai-markeringen, bestemte vi oss for å møtes på brygga i Hamar. Så fikk vi se hvor veien bar. Da vi møttes skinte vårsola fra skyfri himmel. Vintergørra var i ferd med å forlate oss og kjøresuget var stort. Jeg husker ikke hvem som hadde idéen, mulig det var meg, men i hvert fall bestemte vi oss for å kjøre rundt Mjøsa. Fra Hamar og til Minnesund, for så og sette kursen nordover langs vestbredden til Lillehammer.

– Utpå ettermiddagen var vi tilbake i Hamar. Ettermiddagssola skinte, humøret var på topp og syklene knitret fornøyd i den varme vårbrisen. Det å starte sesongen med en runde rundt Mjøsa var absolutt noe som fristet til gjentagelse. Vi ble enige om å gjøre det samme neste år, men likevel skulle det gå noen sesonger før evenement ble slik vi kjenner det i dag.

Resten er historie. Nå har det vært gjennomført i 50 år med Per Almestrand som frontrunner.


Vårslippet i Rogaland

– Vi gleder oss stort til årets arrangement, sier Jonny Mala som er general for 1. mai arrangementet i Rogaland.

Videre har vi fantastisk vær her i år, slik at søndagens arrangement nok blir et av våre største, sier Mala.

Han kjører selv en Honda Goldwing 1500, 1992 modell, i front av kolonnen. I Rogaland startet det hele for 31 år siden som et initiativ fra Bryne MC klubb. I lederteamet for «Vårsleppet-2022» har han med seg sin kjære kone Therese H. Mala og datteren Elise Alexis Henriksen. Alle tre veteraner og aktive i MC-miljøet i Rogaland.


Vårslippet i Oslo

Vi gleder oss til å gjennomføre Vårslippet i Oslo for første gang, sier Dag Robert Wiik Berge som er arrangementssjef for Vårslippet 1. mai i Oslo. Han er godt installert på Sundvolden Hotel når Reitwagen.no snakker med han lørdag kveld. Ålesund-karen er til daglig aktiv som moderator i Bikelife Norge på Facebook.

– I år samler vi erfaringer for å skru til et enda bedre arrangement neste år. Vi er «the new kid on the block» og er ydmyke for suksessene Mjøsrunden og Vårsleppet i Rogaland. Men vi har sett stor interesse for å delta så det skal bli veldig spennende når vi søndag gjennomfører Vårslippet i Oslo for første gang, sier Wiik Berge.

Dag Robert Wiik Berge gleder seg til å møte mange på MC på Tyrigrava 1. mai. Deretter å kjøre med følget opp til Tyrigrava som samler MC interesserte i Oslo og omegn.

– På Sundvolden blir det blant annet utstilling av nye modeller fra Harley-Davidson og Lazy Boyz, samt Yamaha fra Yamaha Vinterbro i Oslo. Videre er NMCU til stede med stand. Det samme er WIMA og The Litas. Førerutvikling.no stiller med bussen og teamet for å møte sitt publikum. MC-Akademiet vil også ha en informativ stand med flere, forteller Dag Robert Wiik Berge.

– Vi gleder oss stort til dagen, avslutter Wiik Berge. Han forteller at det er mange gode stoppmuligheter gjennom rundturen som er lagt opp. Blant annet på Granavolden Gjæstegård som tilbyr grillmat om du ikke blir godt og mett når du stopper i lunsjtiden på Sundvolden Hotel.

Reitwagen.no ønsker alle MC-fan over hele landet en riktig fin sesongåpning!

Share via
Send this to a friend