Vårslippet i Oslo: Felleskjøring søndag 1. mai fra Tyrigrava kl 11:00 til Sundvolden Hotel. YR melder om flott kjørevær!

Bjørn Richard Johansen
Her kommer en brief og Vårslippet 2022 i Oslo-programmet for felleskjøring søndag 1. mai. Felleskjøring går kl. 11.00 fra Tyrigrava til Sundvolden Hotel. På Sundvolden blir det pause, muligheter for gode samtaler, se mye motorsykler m.m. og alle deltakere står deretter fritt til å kjøre ulike ruter i omegn og tilbake til Oslo.


H.O.G. gjør en fantastisk innsats

– Det er viktig å sette seg inn i kjøreruten på forhånd, inkludert siste oppdateringer av denne som ble lagt inn lørdag 30. april (du ser all oppdatert informasjon her i denne artikkelen). Vi skal kjøre i kolonne fra Tyrigrava til Sundvolden Hotel og her er det viktig at alle følger noen enkle kjøreregler, sier Petter Karlend som er ansvarlig for det trafikkfaglige opplegget for det første Vårslippet i Oslo. Yr.no melder også om flott kjørevær til helgen. Kjørerute og informasjon: Se og last ned PowerPoint med oppdatert kjørerute: 30.04.2022 – Vårslippet 2022 Kjøreplan – sist oppdatert 30. april

Vertskapet Cecilie og Tord Moe Laeskogen på Sundvolden Hotel.

– Du kan følge kollonnen fra Tyrigrava kl. 11.00, eller du kan koble deg på kollonnen underveis (se tidslinjen nedenfor i artikkelen) eller møte oss direkte på Sundvolden Hotel fra 12.00 og utover, sier Dag Robert Wiik Berge som er arrangementssjef for Vårslippet 1. mai i Oslo.

Vi teller ned. Det blir mange sykler på veien søndag 1. mai. Foto: Rudi Schedl

1. MERK: Her kan du laste ned anbefalte kjøreruter: Vårslippet 2022 Kjøreplan – sist oppdatert 30. april

2. Denne artikkelen vil bli oppdatert frem mot arrangementet slik at du vil finne all viktig informasjon i artikkelen.
3. Ved å følge denne Facebook siden kan du holde deg oppdatert frem til arrangementet og gjennom arrangementsdagen: LINK.

Petter Karlend er sentral i H.O.G. (Harley Owners Group) Oslo Chapter og trafikkfaglig ansvarlig for Vårslippet i Oslo.

Petter Karlend er sentral i H.O.G. (Harley Owners Group) Oslo Chapter som sammen med H.O.G. Chapter Østfold stiller opp som frivillige kryssvakter i forbindelse med Vårslippet i Oslo til helgen.

– Vi har også hatt et veldig godt samarbeid med politiet og vegvesenet i forbindelse med planleggingen, sier Karlend. Det er første gang vi gjør dette i år, så vi er opptatt av å gjennomføre trygt og god, samt lære hvordan vi kan videreutviklet treffet i årene fremover.

Tyrigrava er på vei til å bli en perle for alle med motorinteresse. Stor takk her til KNA og generalsekretær Børre Skiaker for iherdig innsats.
Det er lagt opp til kolonne fra Tyrigrava til Sundvolden. Her blir det samling og hyggelig samvær. Deretter frikjøring gjennom dagen i eget tempo og eget opplegg.

Flere H.O.G. Chapter for at alle MC-deltakere skal få en flott kjøre dag. I H.O.G. Chapter Østfold er det Safety officer Tommy K. Hansen som er den sentrale i styringsgruppen for 1. mai arrangementet.

Kryssvakter ved alle knutepunkt opp til Sundvolden
– Hovedbudskapet med arrangementet er at vi alle støtter opp om Nullvisjonen og fokus på gode kjøreopplevelser. Ikke fart. Det vil være X-vakter i de kryssene det er behov, og da følger vi disse sine anvisninger, Dag Robert Wiik Berge som er arrangementssjef for Vårslippet 1. mai i Oslo. Han er til daglig en av moderatorene i Bikelife Norge. Han har tatt turen til Vårslippet i Oslo fra Skodje øst for Ålesund hvor han bor og jobber i oppdrettsnæringen, når han ikke er å finne på to hjul og motor rundt om på Vest- og Østlandet.

Dag Robert Wiik Berge som er arrangementssjef for Vårslippet 1. mai i Oslo.

Tidslinjen for kollonnekjøringen
Dette er ruten opp til Oppmøte Tyrigrava

Vi er veldig glad for at det på Yr.no meldes om flott vær.
Oppmøte Tyrigrava Fra 10:00 – 10.50 (Ta gjerne med kaffe på en termos for å kose deg i ventetiden)
Avreise kortesje fra Tyrigrava Kl 11:00
Passering Hjulet Fra kl 11:05
Passering Ryenkrysset Fra kl 11:25
Passering Sandvika Fra kl 11:50
Passering Sollihøgda Fra kl 12:05
Ankomst Sundvolden Fra kl 12:30

Kolonnetraséen:
Tyrigrava – Vinterbro – Ryenkrysset – Sandvika – Sollihøgda – Utvikstranda – Sundvolden, 77 km og 1 time og 30 min kjøretid.

Blir nok mange kompisgjenger som tar seg en tur til helgen. Her tre kompiser med BMW 1250 godt parkert.

Vi skal kjøre følgende rute
– Tyrigrava inn Gamle Mossevei, videre E18 gjennom Operatunnelen til Sandvika hvor vi tar av til E16 over Sollihøgda før vi kjører langs Utvikstranda og videre til Sundvolden Hotel, sier Petter Karlend.


Når vi er flere motorsyklister på tur kjører vi i kolonne

– Kolonnekjøring gir bedre sikt, både forover og i speilet bakover. Vi kan ligge litt tettere siden avstanden til sykkelen foran fortsatt er forsvarlig, og vi har plass til evt. nødbremsing. I tillegg blir det vanskeligere for biler å bryte inn i kolonnen, og dermed slipper vi også unødige forbikjøringer. Vi kjører i “sagtann” formasjon. Der forholdene tilsier det, svinger etc., benytter hver MC hele kjørebanen. Så fort det er mulig inntas sagtannformasjon igjen, forteller Petter Karlend.

Det meldes om strålende kjørevær til helgen! Her en Honda i farta.

Viktig!

  • Hold avstand til sykkelen foran.
  • Følg på – ikke lag store luker.
  • Første og siste sykkel ligger til venstre i kjørefeltet, dvs. ut mot midtstripa.

– På svingete veier, og hvor forholdene ellers tilsier det, kjører vi med mer individuelt sporvalg. Sørg alltid for å ha tilstrekkelig avstand til sykkelen foran!, understreker Petter Karlend.Bruk speil aktivt

– Bruk speilene aktivt. Hvis du ser at motorsykkelen bak deg sakker akterut, hold igjen og lag en luke til motorsykkelen foran deg, slik at denne også har en sjanse til å oppdage av noen henger etter. Pass på at syklisten bak deg ser hvor kolonnen kjører når vi kommer til et kryss, forteller Petter Karlend.

Husk trafikkreglene!

  • Husk at trafikkreglene også gjelder når vi kjører i kolonne
  • Vi må huske på at i av- og påkjøringsfelt skal vi slippe inn bilen
Granavolden Gjæstgiveri er et perfekt stopp når du skal ha en ny pause etter lunsjstoppet på Sundvolden Hotel.

Arne Ivar Johnsrud er daglig leder for Granavolden Gjestgiveri. Her tilbys det grillmat med mer når du passerer.

Ved ankomst Sundvolden Hotel
– Ved ankomst til Sundvolden Hotel er det pause hvor det er mulig å kjøpe seg noe å spise, drikke samt ha gode MC-samtaler med venner, kjente og helt nye kontakter du møter. Vi ser det er stor interesse så det blir garantert mye motorsykler å se, samt gode samtaler og hyggelig sosialt samvær, sier arrangementssjef Dag Robert Wiik Berge.

WIMA har et solid team i hovedstaden som kommer!

– Vertskapet Tord og Cecilie Moe Laeskogen står for servering og service på plassen ved Sundvolden Hotel. Vi gleder oss til å ta imot alle som kommer på to-hjul og motor på søndag 1. mai, sier Tord og Cecilie til Reitwagen.no. Dette flotte hotellet med historie tilbake til 1648 har utsikt over Steinsfjorden og ligger fem kilometer fra Kongens utsikt, der det er panoramautsikt over fjorden. Det tar 35 minutter i normal fart å kjøre fra Oslo sentrum til hotellet.

– Her vil det også bli mulighet til å møte ulike MC-organisasjoner og forhandlere som stiller ut motorsykler, sier Wiik Berge. Vi vil oppdatere denne saken etter hvert som vi nærmer oss treffet med flere detaljer om programmet.

Mye spennende å se
NMCU markerer at de er 50 år i Norge på søndag 1. mai, og de kommer selvsagt. Bikelife Norge og Motorsykkelsiden på Facebook kommer. WIMA kommer. Førerutvikling.no kommer. MC-Academiet kommer. The Litas deltar med stand med flere.


Videre stiller Lazy Boyz med Harley-Davidson traileren. Her er det Torill Tollefsen som er selger hos Lazy Boyz som holder i tømmene og har tatt med seg en rekke flotte Harley-Davidson modeller. Videre er Yamaha godt representert på Vårslippet 1. mai, hvor daglig leder Omar M. Raja ved Yamaha Vinterbro i Oslo har tatt med seg noen av de mest solgte syklene opp til Sundvolden.

Omar M. Raja ved Yamaha Vinterbro i Oslo kommer med flere av sine toppmodeller.

Fra Sundvolden er det frikjøring etter eget ønske
Etter pause på Sundvolden har vi litt ulike anbefalinger til kjøreruter. Om du bare tar rundløypen er den totalt 182 km eller ca. 3,5 timers kjøring, sier Tommy K. Hansen. Han har solid erfaring fra tilsvarende arrangementer som Safety officer for H.O.G. Chapter Østfold.

Tommy Kragseth Hansen og Camilla Bjørneli i H.O.G. Østfold med HD Pan America i midten i fjor sommer.


Anbefaling nr. 1: Sundvolden til Granavolden

Et godt alternativ når man er på Sundvolden Hotel og er klar for å kjøre videre er turen opp til Granavolden. Her vil vi bli møtt av Arne Ivar Johnsrud som er daglig leder på Granavolden Gjæstgiveri.

Traseen om du vil kjøre innom Granavolden: Sundvolden – Åsaveien – Klækken – Jevnaker – Grymyr – Granavolden. 50 km vei som gir ca. 1 time kjøretid.

Videre: Skal du ned til Oslo etterpå er traseen: Granavolden – Gran – Roa – Nittedal – Oslo. Det betyr 70 km og ca. 1 time og 10 min kjøretid
– Sammen med staben har han lagt tilrette for grilling på tunet for de som ønsker å ta turen opp mot Granavolden, søsterkirkene og kulturlandskapet i dette området, forteller arrangementssjef Dag Robert Wiik Berge.


Alternativ 2: Sundvolden via Jevnaker til Oslo

– Dersom du vil ta rundløypen fra Sundvolden – Åsaveien – Klækken – Jevnaker – Roa til Oslo er det en fin distanse på 100 km og ca. 1 time og 50 minutter kjøretid, sier Dag Robert Wiik Berge.

Foto av «The Twist», Kistefos in Jevnaker. Foto: Benjamin A. Ward / Kistefos.

Noen andre anbefalinger: Kistefoss museum og skulpturpark
– Vi anbefaler også et stopp innom Kistefoss museum og skulpturpark, sier Ingvild M. Haraldsen som er markedskoordinator for Ringerike & Hadeland/prosjektleder Bærekraftig Reisemål. Kistefoss museum har sesongåpning lørdag 30. april. Adressen er Samsmoveien 41, 3520 Jevnaker. Signaturbygget The Twist har vakt stor internasjonal oppmerksomhet og har som eneste norske destinasjon havnet på New York Times prestisjefylte liste “52 Places to Go in 2020”, sier Haraldsen til Reitwagen.no. Det er forøvrig stor parkeringsplass både i sør og nord.

Haraldsen som er markedskoordinator for Ringerike & Hadeland/prosjektleder Bærekraftig Reisemål.

Ingvild M. Haraldsen har også et par andre anbefalinger til gode ruter å velge gjennom dagen:

a. Røyse rundt – Norderhov
Ta av fra E16 på Vik etter Sundvolden og kjør om Røyse og Bønsnes. Følg veien om Bønsnes forbi den 1000 år gamle pilegrimskirken Bønsnes Kirke. Store flotte gårder ligger badet i sol på denne halvøya. Helt til slutt; ta gjerne en tur oppom
den majestetiske middelalderkirken – Norderhov Kirke og prestegårds.  Adresse: Norderhovsbakken 8, 3512 Hønefoss. Deretter videre inn på E16, mot Klækken og Jevnaker/Hadeland.

b. Røykenvika og Randsfjordlinna
Ruten som går langs Randsfjordlinna mot Røykenvika gir et praktfullt skue over Randsfjorden og Hadelands kulturlandskap. Velger du å kjøre via Granavolden, de mytiske søsterkirkene og den unike kulturinstituasjonen Glasslåven får du også med deg kulturelt påfyll.

I Røykenvika finner du den kjente restauranten Lokstallen. I denne vakre viken arrangeres Operafest Røykenvik hvert år i juni. Vel verdt å sjekke ut! Kjør mot Brandbu – Gran sentrum og Harestua, via Riksvei 4 tilbake til Oslo.

 

Et godt team står bak arrangementet i Rogaland. Jonny Mala helt til høyre i bildet.

Stor takk til Vårsleppet i Rogaland
– Vi har fått mange tips og råd fra teamet bak Vårsleppet i Rogaland i forbindelse med planleggingen av arrangementet her i Oslo, sier Dag Robert Wiik Berge som er arrangementssjef i Oslo. Vi ønsker også teamet i Rogaland lykke til med sitt store arrangement til helgen.

– Det er veldig hyggelig å høre at dere nå ønsker å bringe konseptet til hovedstaden også, sier Jonny Mala som er arrangementssjef i Stavanger.  I Rogaland startet Vårsleppet for 32 år siden som et initiativ fra Bryne MC klubb. I lederteamet for «Vårslippet-2022» har Jonny Mala med seg sin kjære kone Therese H. Mala og datteren Elise Alexis Henriksen. Alle tre veteraner og aktive i MC-miljøet i Rogaland.

Bikelife med René Holmen, Thomas J. Winther og Dag Robert Wiik Berge som er arrangementssjef for treffet 1. mai gleder seg stort til søndag.

Merk:
Denne artikkelen vil bli oppdatert frem mot arrangementet slik at du vil finne all viktig informasjon i artikkelen.
Dette er versjonen er datert: 29.04.2022.

Prosjektet er et samarbeid med mange aktører og Hubriding.no med De Historiske Hoteller og Spisesteder/Sundvolden Hotel som viktige støttespillere.

Granavolden Gjæstgiveri ønsker velkommen på ettermiddagen. Serverer blant annet grillmat.

Tips og råd:
Har du tips og råd, eller ønsker å stille ut MC-er, eller annet utstyr, på Sundvolden kan du kontakte:
Treffleder og arrangementssjef Dag Robert Wiik Berge, mobil 994 78 798 og e-post: dag@bikelifenorge.no

Torill Tollefsen er selger hos Harley-Davidson og stiller med lastebil og en rekke mini-utstilling av nye sykler på søndag 1. mai på Sundvolden.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend