WIMA ruller ut mekkekursene rundt om i Norge. Først ut i Innlandet.

Bjørn Richard Johansen
WIMA arrangerer ny runde med mekkekurs i forbindelse med Motorsykkelens uke. De vil gå av stabelen denne uken og ut over våren. Det blir kurs blant annet i Bergen, Tromsø, Innlandet og Haugalandet. Først ut var kurset hos Hamar Bikestore som er kjent som et av landets beste Harley-Davidson verksteder.

Det var ekstra trivelig å møtes fysisk nå etter den lage Covid-19 tiden. Alle stortrivdes stort.

Lene Sæther i WIMA i Innlandet.

Nyttige kurskvelder
– Vi i Innlandet arrangerte i fjor tre mekkekurs hos GSM på Gjøvik, med veldig fornøyde kursdeltagere, forteller Lene Sæther i WIMA. Hun er medlem av WIMAs sentralstyre og WIMA Innlandet. WIMA er landets største forening for kvinner med interesse for motorsykkel. Hennes første sykkel var en Honda CB500S -02 modell. Nå kjører jeg en Yamaha MT07 -17 mod.

– I min første sesong, 2021, kjørte jeg mye rundtomkring i Norge, tre-fire helgeturer til Vestlandet, Femund, Trøndelag, Telemark, samt banedager på Rudskogen sammen med 80 andre WIMA-damer. Men de fleste av turene min var småturer i Mjøsområdet, alene eller sammen med andre, både WIMA damer og andre. Totalt ble det vel 12.000 km. Satser på minst det samme i 2022, sier Lene Sæther.

Stig Lysbakken eier og driver Hamar Bikestore. Kjent som en av landets beste på salg, service og verksted for Harley-Davidson.

Andre siden av Mjøsa på Hamar Bikestore
Denne gangen ønsket vi å legge kurset på andre siden av Mjøsa, for kanskje å få med flere fra den siden. Så da ble det mekkekurs hos Hamar Bikestore tirsdag 15. februar.

– Der ble vi tatt vel imot av Stig Lysbakken, som eier og driver Hamar Bikestore. Han var litt nervøs for å få WIMA damer på besøk sa han, men det takla han uten problemer, sier Lene Sæther. Det ble en fantastisk fin kurskveld.
Lene Sæther er født i -63, og ble som mange bitt av mc-basillen sent. Tok lappen i august 2020 uten å ha noe erfaring med eller i mc-miljøet. Når hun fikk førerkortet hadde hun ikke kjørt to-hjuling siden mopeden som ble “lagt på hylla” da hun tok billappen som 18-åring. Hun hadde heller aldri vært passasjer på motorsykkel.
– Men nå får jeg ikke kjørt nok og er sjeleglad for at jeg fant WIMA og jentene/damene her, sier en engasjert WIMA tillitsvalgt som bor ved Moelv og som teller ned til MC-sesongstart.
– Jeg har jobber som eiendomsfotograf med eget firma i Innlandet i ca. 15 år og flyr også drone i mange oppdrag, utover å kjøre MC, sier hun med et smil.


Tips og råd

På WIMAS mekkekurs får man mest råd og tips, det er ikke fysisk «mekking».

Denne kvelden var det Modul 1 og der gå vi gjennom endel tekniske/mekaniske sjekkpunkter som; dekk-kvalitet, mengde, tilstand og etterfylling av olje, bremsevæske mm, vedlikeholds-lading, batteri, hjullager, kjede og drev mm. Med mye humor og latteren sitter løst.
– I tillegg litt ang renhold og vedlikehold. Veldig nyttig, sier Lene Sæther.


WIMA åpnet øynene for et flott miljø

– Jeg ble klar over WIMA våren -20 da jeg erfarte at kjøreklær til damer ikke var så lett å få tak i. Et raskt søk på facebook førte til at jeg fant flere damer som var frustrerte over dette, og da dukket WIMA opp, forteller Sæther. Derfor synes jeg også det var veldig hyggelig å lese om Elise Sofie Høyland og May Karin Hansen i FAAB.MC tidligere i uken, som nå lanseres med fokus på å importere og selge MC-klær spesialtilpasset for kvinner.

– Leder for WIMA Innlandet ble jeg samme høst. WIMA er viktig for meg da jeg treffer så mange hyggelig damer med samme interesse rundt omkring i hele landet. I tillegg sitter jeg i styret i NMCU Oppland og vi jobber for det samme, kjøreglede og sikkerhet, avslutter Sæther.


Mange kurs utover våren

WIMA har også mange andre arrangementer utover våren, både i lokallag og nasjonalt. Det blir, i tillegg til mekkekurs, bl.a. rustløserkurs, førerutviklingskurs på bane, i år blir det på Vålerbanen på Braskreidsfoss i samarbeid med førerutvikling.no.
– Vi har også førerutviklingskurs på ACR, med etterfølgende tur til Nordkapp i juli. Vi møter selvfølgelig også opp på Straandtreffet i Vrådal, understreker Lene Sæther.


– Lokallagene rundt om i Norge har små og store turer gjennom hele sesongen. I tillegg til at vi prøver å møtes en gang i måneden gjennom hele året. I sommer skal vi i Innlandet arrangere rustløserkurs på Starmoen ved Elverum i samarbeid med GMS på Gjøvik. 7. mai er det Female Ride day og vi prøver å få til en fellestur da. Vi skal på en helgetur i august, sted er ikke helt bestemt enda, og vi har planer om en felles grustur – muligens med overnatting, avslutter Lene Sæther i WIMA i Innlandet.

Eli Johanne Stene er president i WIMA i Norge.

Stor ros fra presidenten
– Imponert over gjengen som står på i WIMA Innlandet. Og det er virkelig artig å se det store engasjementet hos WIMA damene over hele landet nå under Motorsykkelens Uke 2022, sier Eli Johanne Stene som er president i WIMA i Norge i en kommentar til Reitwagen.no. Mekkekursene er bare første ledd i mange spennende WIMA aktiviteter denne våren og MC-sesongen.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend