NAF MC Oslo satser på de unge

May Liss Urang
NAF MC Oslo satser på de unge og lurer på om det er flere der ute som vil bli med i gjengen? Klubben etablerte en egen Ungdoms- og rekrutteringskomite i 2017 og tilbyr i dag egne ungturer, sosiale samlinger på klubbhuset, kjørekurs, dekkomleggingskurs og andre aktiviteter tilrettelagt for de mellom 16 og 33 år.

I disse dager planlegges aktivitetene for kommende sesong og unggjengen drar i gang med en «bli kjent kveld» for de mellom 16 og 33 år allerede 18. mars. Vi lurer litt på hvordan denne kvelden foregår og får høre at klubben lar de få bruke klubblokalet den kvelden. Noen ganger bestiller de pizza og andre ganger lager de taco eller annet godt på kjøkkenet som de serverer. Drikke kan kjøpes på klubben. Alle introduseres, det skravles, det planlegges turer og annet man har lyst til å bli med på i løpet av sesongen. Noen ganger kommer det 10 stk. og andre ganger han man vært rundt 15-20 stk. Det er skikkelig hyggelig å møtes slik, sier Jennie, som gjerne ønsker at flere jenter har lyst til å bli med på disse kveldene.

Jennie K. Urang ønsker flere jenter vil bli med på aktiviteter i klubben.

Benjamin forteller om hvilke planer de har og at de nå har satt dato for alle planlagte dagsturer samt helgeturen de skal ha i august. I tillegg så oppfordres de unge til å delta på klubbens oppfriskningskurs som foregår på Varnabanen, også er det gratis å delta på kurset Sikker på MC for alle medlemmer.

Jennie skyter inn at de skal ha en temakveld med Mia Rusthen (roadracingfører) den 31. mars på klubben. Det blir skikkelig bra, så her må folk bare melde seg på.

Fredrik Lindmark, leder av Ungdoms- og rekrutteringskomiteen i NAF MC Oslo.

Vi lurer litt på hvor mange aktive det er i denne ung-gjengen og hvilke type sykler de kjører. Fredrik kan fortelle at det varierer litt avhengig av hvilken aktivitet de arrangerer. På dagsturer er de alt fra 5-6 stk. til 18-20 stk. Blir de mange deler de seg opp i grupper hvor gruppeleder er erfaren og tilpasser farten til gruppa. Så pauser de på de samme stedene når de stopper. På dekkomleggingskurs kan det bare være 6 om gangen, og deltar de på gruskurs så varierer det fra 4 – 8 deltakere. På temakvelder blir det fort 10 stk. av de unge som møter og på Quizkvelder pleier de å stille med eget unglag. På klubbens årlige ungtur i august så pleier de å være 10-15 stk. med. Da drar de på en langweekendtur med 3 overnattinger.

Første helgetur for de unge i 2017. Turen gikk via Lysebotn.

Når det kommer til kjøretøy så kjøres alt, både nytt og brukt. Og flere av de unge benytter seg av klubbens miniverksted i sesongen. Her er det mulighet for dekkomlegging, oljeskift m.m. Klubben har egen løftebenk og en del verktøy som kan lånes.

Fredrik forteller at ungkomiteen har fått eget budsjett og mange av aktivitetene er sponset for klubbens medlemmer. Og han skyter inn at man ikke trenger å være medlem for å bli med på turer og aktiviteter. Men, at enkelte aktiviteter med sponsing er forbeholdt medlemmer først og blir det mulighet så kan ikke-medlemmer også delta.

Bilde fra en av dagsturene.

Vi lurer selvfølgelig på hvordan man kan komme i kontakt med unggjengen i NAF MC Oslo. Og Fredrik forteller at de har eget menyvalg på nettsiden til nafmcoslo.no og at all kontaktinformasjon står der. De har også en egen Facebookgruppe (lukket) og en Messengerchat.

Hvorfor bør man være med i NAF MC Oslo lurer vi på?
Fredrik mener at de unge bør være med i klubben da det er veldig mange hyggelige og morsomme mennesker å bli kjent med. Det er også mange gode råd å få, både innenfor det kjøretekniske, hjelp til rutevalg på turer, fine steder å besøke og tekniske «handy» tips.
Det er også mange arrangementer å være med på med medlemsrabatter, og dersom man er aktivt har man også muligheten til å bidra til arrangementer noe som kan belønnes med eventuell en ekstra dag med kjøring på bane.

Bilder et fra “photoshoot” med de unge på KNA Varnabanen.

Benjamin sier at det er et kjempeflott miljø, alle er velkommen uansett type sykkel og ikke minst så får man noen flere å kjøre med som har de samme interessene for motorsykkel og kjøring.

Jennie bekrefter at det er et sosialt og godt miljø i klubben. Det spiller ingen rolle hvor lenge du har kjørt eller hva du kjører. Det er mange hyggelige mennesker å bli kjent med som gjerne inkluderer deg i en samtale. I tillegg er det mange artige arrangementer å være med på, og flere av de får man også medlemsrabatter på. Og så er det jo veldig kult hver gang det dukker opp et nytt ansikt.

Dagens ungkomite har holdt på noen sesonger nå og Fredrik, som også er leder av ungkomiteen, sier at de gjerne skulle fått inn noen nye medlemmer i komiteen da flere av dem holder på å «gå ut på dato».

Så har du lyst til å bli kjent med i ung-gjengen hos NAF MC Oslo er det bare å ta kontakt!

 

Fredrik Lindmark (29):
Kjørt i 9 sesonger, og starter på den 10 sesongen i år. Det er fortsatt like gøy som dag en. Kjører en 2015 Kawasaki ZX-636r.
Fredrik jobber i dag som prosjektleder, og har gått på deltids studie på kveldstid de 4 siste årene. Ble ferdig med skolen sommer 2021.

Fredrik Lindmark på KNA Varnabanen.

I all hovedsak når jeg ble medlem i NAF MC Oslo i 2012, ble jeg meldt inn grunnet familie. Etter som min far, onkel og tante er aktive medlemmer ble jeg invitert på flere arrangementer i regi av NAF MC Oslo. Både MC turer og førerutviklingskurs. Dette var alltid moro, da jeg fikk oppleve nye steder jeg aldri hadde vært på samtidig som jeg fikk gode råd om hvordan jeg kunne forbedre kjøreegenskapene mine.
Noe som jeg savnet i klubben de første sesongene var jevnaldrende motorsyklister. Majoriteten av de aktive medlemmene var gjerne 40+. Dermed kjørte jeg stort sett med andre venner som også kjørte motorsykkel, men som ikke var tilknyttet noe klubbmiljø.
For 6 år siden ble jeg, og mine venner invitert til klubben for å snakke om hvordan det var å være ung motorsyklist, og hva vi gjorde. Noe etter dette ble det startet et prosjekt for å prøve å samle flere unge medlemmer og lage et yngre miljø.

Dette prosjektet ble jeg med på. Innen den tid hadde jeg fått med meg en annen kamerat inn i klubben, og han ble også med på å prøve å lage et yngre miljø i klubben. Det har vært et veldig morsomt prosjekt å være med på. Vi ble med på flere arrangementer både i regi av NAF MC Oslo og andre aktører for å fremme yngre medlemmer og ta kontakt med andre unge motorsyklister som både var medlem og ikke medlemmer. Igjennom årene som gikk har vi fått arrangert flere helgeturer for motorsyklister mellom 16-33 år, flere dagsturer og holdt 1-2 førerutviklingskurs dedikert for de yngre motorsyklistene. Vi fikk også igjennom at noen aktiviteter var gratis, eller rabatterte priser på arrangement for de unge hvis de var medlemmer.

I dag har vi et aktivt ungt miljø i NAF MC Oslo og dette er utrolig gøy å se, spesielt med tanke på at vi startet med 2 førere og har endt om med opptil 25 motorsyklister mellom 16-33 år på dagsturer.
Det er også blitt skapt et nettverk for de yngre som gjør det lettere for personer å finne noen jevnaldrende å kjøre med. Vi ser også at jo flere unge vi blir, jo lettere er det å delta på de andre arrangementene som arrangeres i klubbregi til NAF MC Oslo.

 

Benjamin Supukovic (29):
Kjørt i 7 sesonger. Starter på den 8 sesongen i år. Kjører en Yamaha MT-09SP 2018 modell.

Benjamin Supukovic på KNA Varnabanen.

Jobber som elektriker bas/montør. Og er medlem i klubben da han ønsker å kjøre med flere som deler den samme interessen for motorsykkel.

Han ble dratt med inn i klubben sammen med Fredrik og er en av de som har deltatt i ungprosjektet.

Benjamin mener at de nå har greid å etablere et aktivt miljø for de unge. Det arrangeres alt fra dagsturer til klubbkvelder for de unge og ikke minst en langtur i august som man bare må bli med på.

Benjamin sier han er veldig fornøyd med miljøet de har i NAF MC Oslo, alle er velkomne. Han syntes turene som blir arrangert er kjempefine å bli med på, og man blir kjent med nye personer på hver tur. Han er veldig fornøyd med kursene og klubbkvelder som blir tilbudt i klubben.

Noe han setter ekstra stor pris på er det årlige oppfriskningskurset der man lærer utrolig mye om hvordan man skal kjøre smartere og sikrere på veien når man er på tur. Dette mener han er noe som gjør selve motorsykkelopplevelsen til noe kjempegøy.

 

Jennie K. Urang (26):
Har kjørt siden 2018, dette blir hennes 4. sesong.  Kjører en Tiumph Tiger 900 GT Low.

Jennie K. Urang på Trøgstadbanen.

Jennie har nylig startet i fast jobb som førstekonsulent i ekspedisjonen på Institutt for pedagogikk på UiO. Både mor og far er medlemmer i klubben, og hun ble hovedsakelig meldt inn fordi de har familiemedlemskap i NAF. Hun har i tillegg en onkel og fetter i klubben som begge er aktive medlemmer. Selv før hun fikk lappen ble hun invitert med på forskjellige arrangementer, og har bidratt som fotograf i klubben på forskjellige arrangementer siden 2013, noe hun synes har vært veldig moro.

Jennie synes det er et aktivt miljø for de unge. Selv om pandemien har ødelagt litt for mulighetene til å møtes like ofte som før, har vi fortsatt hatt turer og et par ungkvelder hvor vi har kunnet være sosiale og kost oss sammen. Og det synes jeg vi har klart, selv med smittevernsregler og restriksjoner sier Jennie.

Jennie synes det er et veldig godt og sosialt miljø i klubben. Uansett om man er ung eller gammel så føler man seg velkommen. Hun er også veldig fornøyd med kursene klubben tilbyr.  Jeg føler jeg alltid lærer noe. Og så er det alltid noen ting jeg føler jeg husker fra fjoråret, som jeg oppdager på kursene at faktisk er litt mer rustent enn jeg hadde trodd. Da føler jeg meg mye tryggere når jeg får øvd på det med dyktige instruktører rundt meg, sier hun. Også er vi jo så heldig at vi får gratis kurs i Sikker på MC, noe jeg har benyttet meg av hvert år.

 

 

Kontaktpunkter til NAF MC Oslo

NAF MC Oslo
NAF MC Oslo Ung
Facebooke NAF MC Oslo
Facebook NAF MC Oslo Ung
Instagram NAF MC Oslo

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend