MC-sikkerhetskveld i regi av WIMA i Buskerud 16. februar

Bjørn Richard Johansen
WIMA står på i Norge for å skape et godt miljø blant kvinner som kjører MC. Flere og flere damer kobler seg på WIMA miljøet og nå skjer det store ting i regi av WIMA i Buskerud.
Heidi Røed er leder for WIMA Norway i Buskerud. Her et fotos fra Panorama over Vrådal i forbindelse med Straand Treffet.

Sikkerhetskvelden er bygget opp etter samme mal og opplegg som WIMA har deltatt i tidligere blant annet i Bergen. Det skjer 16. februar som en «early-warming» kveld før motorsykkelens uke fra 27. februar til 5. mars og MC-messen som går av stabelen 3.-5. mars.

Solid WIMA team i Buskerud
– Vi er veldig imponert over teamet hos WIMA i Buskerud, sier Eli Johanne Stene som er president i WIMA i Norge. I Bergen var Terje Solbakken Trafikkskole initiativtager, men denne gangen er dette et arrangement i WIMAs regi i Buskerud.

Eli Johanne Stene, WIMA President sammen med Ane Lønnum på Rudskogen før et førerutviklingskurs.

– Fokus er å bidra med informasjon for å bidra til å forebygge MC ulykker. Dette blir en foredragskveld med representanter fra mange av de viktigste representantene fra MC miljøet, sier Heidi Røed som er leder for WIMA Norway i Buskerud.

WIMA Buskerud, mekkekurs hos Monsterbike oktober 2022.

Hva må du notere deg
Dette er en kveld før oppbygningen til den digitale MC-uken og MC Messen som du ikke bør gå glipp av, sier Heidi Røed.


Hva:
                      Samling om «Trafikksikkerhet og mc-kjøring»

Hvor og når:      Clarion Hotel Tollboden, Drammen. Torsdag 16. februar klokken 18:00-21:00

Arrangør:            WIMA Norway, avdeling Buskerud

Innlegg ved:      Tore Johannesen, mcsikkerhet.no, Per Torstein Bråten og Geir Aasheim, Statens Vegvesen, Terje Moengen, Sande Trafikkskole, Vegard Johansen og Sven Helge Sollid, Norges Trafikkskole Forbund.

Videre:                 Heidi Røed, WIMA Norway, avdeling Buskerud, Adrian Hegge og Fredrik Mo, Utrykningspolitiet og ikke minst Lene Graarud, Alf Graarud as.

Anette Sundsbak er visepresident i WIMA.

Vi tar ansvar
– All ferdsel i trafikken innebærer risiko. Hvert år viser statistikken oss at vi har mer å lære, sier Anette Sundsbak som er visepresident i WIMA i Norge. WIMA Norway ønsker å bidra til at hver enkelt motorsyklist er så godt forberedt som mulig, for å sikre enda større kjøreglede og enda bedre samhandling med andre trafikanter. Og at vi alle kommer hjem like hel som da vi dro ut.

– Vi har samlet aktører fra alle deler av trafikkmiljøet til en sikkerhetskveld med fokus på sikker mc-kjøring, sier Heidi Røed i WIMA Buskerud. Korte innlegg fra alle hold skal utgjøre en helhet hvor vi snakker om veien, motorsykkelen, føreren, læreren og utstyret.

WIMA damer stilte på NAF arrangementet Barnas dag ved Rikshospitalet 2022.

Viktig å forstå statistikken
Hva kan statistikken fortelle oss? Er eldre kjøreopplæring utdatert? Hva gjør du når svingen blir for krapp? Hva er forskjellen på å kjøre alene og i gruppe? – Dette er noen av de spørsmålene vi stiller i forbindelse med seminaret, sier Heidi Røed.

Hun fortsetter engasjert:
– Det forskes, testes og utvikles hele tiden, både hos veimyndighetene og opplæringsetaten. Vi må aldri slutte å ta til oss ny kunnskap, hvis vi ønsker å ha marginene på vår side.

– Ingen av oss våkner etter denne kvelden til en ny og bedre veistandard eller ferdig utlærte, men kanskje med en skjerpet bevissthet om hva vi bør foreta oss. Og hva vi ikke bør foreta oss, understreker Heidi Røed.

WIMA Buskerud damer, Eidfoss juni 2022. Midt i bildet med mørkt kort hår, briller på hodet og hevet hånd med glass i og i sort jakke med lys bluse er Line Aver. Heidi Røed sin høyre hånd i WIMA i Buskerud.

Bruk ventetiden aktivt
Frem til årets sesong er i gang for fullt, kan du bruke ventetiden på å se noen fantastisk informative og gode video-snutter om hvordan det kan være lurt å gjøre tingene, på mcsikkerhet.no er et eksempel.

Og du, – visste du at hvis du har litt nedlegg i en sving, og ser at det går for fort, – så svinger sykkelen mer dersom du reduserer farten? sier Heidi Røed.

– Vi kommer ikke utenom at vi som førere har ansvar for egen kjøring, egen læring og eget handlingsrom i trafikken. Det hjelper aldri at det var noen andre sin skyld. Ta ansvar – kom på Sikkerhetskveld på Clarion! avslutter en engasjert Heidi Røed i samtale med Reitwagen.no.

Trykk her på link til Facebook arrangementet: Hold av 16. februar. Vær ute i god tid, kun plass til 80 stykker.

For mer informasjon: leder for WIMA Norway, Buskerud Heidi Røed mobil 489 91 998.

Heidi Røed på flott tur i Lofoten 2022.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend