WIMA med fokus på førstehjelp og gjennomførte første kurs i Oslo nylig

Bjørn Richard Johansen
Jaana Jensen, motorsyklist, anestesisykepleier og aktiv i WIMA i region Oslo gjennomførte nylig et førstehjelpskurs med fokus på MC i Oslo. Viktig å ha med førstehjelpspose og saks når du kjører MC er hennes råd. Videre last ned appen 113 på din mobiltelefon. Mer om kurset nedenfor i artikkelen.
Her foto fra kurset i Oslo nylig.

Viktig tema
Dette er tema vi helst håper vi aldri vil oppleve når vi er på veien, men som må være forberedt på. Enten i form at vi selv blir involvert i en uønsket hendelse. Eller at vi er de første som kommer til stedet hvor det er skjedd en bil eller motorsykkelulykke. Husk også å laste ned appen 113 på din mobiltelefon.

Gordana Johansen, Jaana Jensen, Tom Erik Westgaard, Line Aver, Yvonne Richa og June Hansen var med å snakke om kurset på Tyrigrava før helgen.

Patriot og god rådgiver
Jaana Jensen er motorsyklist, anestesisykepleier og aktiv i WIMA. Hun stod nylig sentralt når de gjennomføre kurs nr. 1 i førstehjelp i regi av WIMA region Oslo.

Vi anbefaler alle å laste ned 113 appen fra Norsk Luftambulanse på mobilen.

– Det var en engasjert gjeng som deltok. I etterkant har vi fått mange tilbakemeldinger på at det var svært nyttig, sier Jaana Jensen. Vi møter de på Tyrigrava før helgen. Her deltar blant annet June Hansen, Line Aver, Yvonne Richa, Gordana Johansen samt Tom Erik Westgaard. Yvonne Richa er leder for WIMA sin arbeidsgruppe Oslo.

Yngvill Helgheim Tellmann og ektemannen Harald Tellmann deltok på kurset. Storfornøyd og anbefaler også andre å ta kurset.
– Dette var et veldig nyttig kurs, sier Yngvill Helgheim Tellmann og ektemannen Harald Tellmann som hadde tatt seg turen fra Lørenskog for å delta. Nyttig å få ny kunnskap om førstehjelp samt å repetere litt gammel kunnskap. Stor ros til WIMA og de ansvarlige for kurset, sier de begge i kor.

Alle bør ha med en liten førstehjelpspose.

Hvordan ta av hjelm i en ulykke
Livreddende førstehjelp var et viktig tema på kurset. Videre anbefalte vi alle å ha med et minimum av førstehjelpsutstyr på sykkelen. En liten førstehjelpspose er minimum. I tillegg bør alle ha med en saks. Dette er viktig for å ha mulighet til å klippe av hjelmstroppen som holder hjelmen til hodet. Den kan ofte være vanskelig å løse gjennom låsemekanismen.

– Vi øvde også på å ta av hjelm i en ulykke på kurset, forteller Jaana Jensen. Videre simulerte vi en velt og det som bør skje når du ankommer ulykkesstedet.


Mer om førstehjelp
Les også denne Reitwagen-artikkelen fra i fjor om hvordan ta av hjelm i en ulykke. Se link. Her er også en god artikkel på Tohjulinger.no. Se link.

– Dette er ett praktisk rettet kurs som jeg har satt sammen basert på viktig kunnskap om temaet førstehjelp for MC-førere, sier Jaana Jensen. Hun anbefaler blant annet å se på Norsk Luftambulanse sine nettsider hvor det ligger god informasjon om temaet. Videre var Tom Erik Westgaard, som er anestesi- og operasjonssykepleier og motorsyklist, instruktør i HLR som står for Hjerte- Lunge Redning, på kurset. Jeg vil gi ros til Yvonne Richa og Gordana Johansen for god hjelp til planlegging og praktisk gjennomføring av kurset.

– Vi er også veldig takknemlig for at vi fikk låne Anna-dukker for å trene HLR fra Norsk Førstehjelpsråd, forteller Jaana Jensen.

Eli Johanne Stene, WIMA President. Her sammen med Ane Lønnum på et førerutviklingskurs på Rudskogen.
– Stor ros til WIMA i Oslo og Jaana Jensen. Dette er et tema vi alle trenger å oppfriske kunnskapen om, sier Eli Johanne Stene til Reitwagen. Hun er president i WIMA, damer på MC i Norge.

Simulering av ulykke for å øve praktisk. Her ved Akersgaten i Oslo sentrum.

Støtter opp om nullvisjon
– MC sesongen er i full gang, og som ekte motorsyklist brenner jeg for å bidra mot nullvisjonen, forteller Jaana Jensen.  Nullvisjonen er vedtatt av Stortinget og har som mål at det skal være ingen drepte og hardt skadde i trafikken.

Når WIMA er på kurs eller er ute å kjører har de med litt annet utstyr en gutta også. Reitwagen.no heier på WIMA og damer på MC.

Praktisk og nyttig kurs
– Jeg har derfor laget et praktisk rettet førstehjelpskurs for motorsyklister – av motorsyklister, forteller en engasjert Jaana Jensen.

Jaana Jensen er aktiv motorsyklist.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend